Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Малко за риПки!
- azareus
- ще става разбирач
Малко за риПки!
Риболов на яз.Кула, информацията беше за никакъв риболов, ама аз бях тръгнал целенасочено за платики. Храната беше това:

На водоема бях около 7ч. и до към 7:30ч. бях готов с такъмите, а храната беше забъркана още вечерта. Риболова започна добре, мързеше ме да захраня с кошничката за това само си нагласих две дистанции на 26м. и на 18м. Започнах на 26м., където на 5-та кошничка имах вече и първата каракуда ... хм... друго чаках, а то какво стана. Последваха няколко каракуди в серия и един огромен уклей:

Тъкмо започнах да се чудя къде са платиките, за който всъщност бях дошъл и опаа:

Направих доста интензивен риболов, но за мое учудване каракудите доминираха на тази чисто платикарска манджа, която бях забъркал. Всички риби взимаха основно на торен с тапа бял, а по-смелите взимания бяха, когато не затапвах торният. Само на 3 бели идваха от тези страдащи от гигантизъм уклей, които 1оз връхче го правеха на мармалад!
В крайна сметка сериозният риболов приключи в 14:30ч. и резултата беше това:

След това сложих вторият живарник, забърках друга храна и всичко продължи в лежерно темпо и много тестове и експерименти.

На водоема бях около 7ч. и до към 7:30ч. бях готов с такъмите, а храната беше забъркана още вечерта. Риболова започна добре, мързеше ме да захраня с кошничката за това само си нагласих две дистанции на 26м. и на 18м. Започнах на 26м., където на 5-та кошничка имах вече и първата каракуда ... хм... друго чаках, а то какво стана. Последваха няколко каракуди в серия и един огромен уклей:

Тъкмо започнах да се чудя къде са платиките, за който всъщност бях дошъл и опаа:

Направих доста интензивен риболов, но за мое учудване каракудите доминираха на тази чисто платикарска манджа, която бях забъркал. Всички риби взимаха основно на торен с тапа бял, а по-смелите взимания бяха, когато не затапвах торният. Само на 3 бели идваха от тези страдащи от гигантизъм уклей, които 1оз връхче го правеха на мармалад!
В крайна сметка сериозният риболов приключи в 14:30ч. и резултата беше това:

След това сложих вторият живарник, забърках друга храна и всичко продължи в лежерно темпо и много тестове и експерименти.

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Re: Малко за риПки!
При инфо за никакъв риболов нещата определено са се развили добре
...а какво има в другите два пакета до платикарската манджа?

LET'S GO!
- azareus
- ще става разбирач
Брасем на МВДЕ и домашна червена троха. 

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- azareus
- ще става разбирач
Все пак деня беше добър не само за мен, около мен също ловяха добре на дъно, а плувкарите започнах чак към 13-14ч., когато се вдигнаха теперетурите и каракудата се изтегли под 10-ия метър.sunday_29 написа:При инфо за никакъв риболов нещата определено са се развили добре...а какво има в другите два пакета до платикарската манджа?

браво
Браво колега,накефил си се.На варено жито и сладка царевица дали не биха се обадили по-едрички.Като гледам такива репортажи иии
пощурявам,идва ми на момента да тръгвам
.

- hshopov
- разбира нещата
браво...чудесно си изкарал 

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- bobigrig
- новобранец
- Обратна връзка:
Браво колега
, отдавна не бях чел по-хубав репортаж за риболов на фидер
, би ли споделил нещо повече за монтажа, дължина на повод, размер на кука,как избра правилната дистанция, защо избра точно тази храна (за това време на годината, дълбочината на водоема и наличието на течение, цвета на храната и размера на частиците имаха ли значение при избора) и т.н.
п.п. предварително благодаря

п.п. предварително благодаря

http://laminat4you.alle.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- azareus
- ще става разбирач
Боби, ето и желаните от теб отговори! Първо монтажа беше ето този:
Дължината на повода бе точно 50см. - 0.10 и 0.12 - Строфт. Размера на куката бе 14-ка Гамакацу 2210, на моменти я заменях с Б560 на Камасан. Колкото до дистанцията, на това място бях преди 7-8 дена и релефа ми бе познат, но основният показател за мен беше играта на рибата, а тя играеше именно там на 26-ия метър, а колкото до 18-ия той бе за по-топлите часове, когато рибата се изтегли към брега. (До към 11 лових на 26 след това до 14:30 на 18-ия метър).
Именно тази храна избрах, защото отидох целенасочено за платики и поради не особено богатият ни избори на захранки в града се спрях на тази като и добавих стандартни за платиката добавки (Brasem и цветна троха). Забърках я още от вечерта, тъй като я исках инертна с цел да не завъртам излишно дребосък. Цвета и беше около 2 тона по-светъл от този на дъното и това малко ме притесни, но в последствие разбрах, че не беше болка за умиране! Размерът на частиците определено имаха значение(според мен, на по предният ми риболов), и за това храната бе пресята 2 пъти през сито 2мм. Получи се чудесна финна захранка, която перфектно лягаше на дъното и доставяше това, което поставях между захранката... ! Поздрави и дано съм отговорил достатъчно изчерпателно на въпросите ти!
Ползвах само и единствено Drennan Gripmesh 20 и 25гр. кошнички! Дължината на повода бе точно 50см. - 0.10 и 0.12 - Строфт. Размера на куката бе 14-ка Гамакацу 2210, на моменти я заменях с Б560 на Камасан. Колкото до дистанцията, на това място бях преди 7-8 дена и релефа ми бе познат, но основният показател за мен беше играта на рибата, а тя играеше именно там на 26-ия метър, а колкото до 18-ия той бе за по-топлите часове, когато рибата се изтегли към брега. (До към 11 лових на 26 след това до 14:30 на 18-ия метър).
Именно тази храна избрах, защото отидох целенасочено за платики и поради не особено богатият ни избори на захранки в града се спрях на тази като и добавих стандартни за платиката добавки (Brasem и цветна троха). Забърках я още от вечерта, тъй като я исках инертна с цел да не завъртам излишно дребосък. Цвета и беше около 2 тона по-светъл от този на дъното и това малко ме притесни, но в последствие разбрах, че не беше болка за умиране! Размерът на частиците определено имаха значение(според мен, на по предният ми риболов), и за това храната бе пресята 2 пъти през сито 2мм. Получи се чудесна финна захранка, която перфектно лягаше на дъното и доставяше това, което поставях между захранката... ! Поздрави и дано съм отговорил достатъчно изчерпателно на въпросите ти!

- bobigrig
- новобранец
- Обратна връзка:
Благодаря Влади, беше пределно изчерпателен 

http://laminat4you.alle.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- LukaBrazi
- научил се да хвърля
Влади е забравил да ти каже какво и от къде е течението но ще го приживеешbobigrig написа:Благодаря Влади, беше пределно изчерпателен

Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Хубав репортаж колега . Аз бих искал да де попитам как си правиш домашната троха ако не е тайна . Че бая хляб хвърляме в къщи и ме е яд бях започнал да го суша и събирам ама събрах една голяма чанта от кауфланд и нямаше какво да го правя и пак го изхвърлих 

- Vesko1
- сериозен играч
Браво и от мен!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- azareus
- ще става разбирач
Колега не я правя от хляб, а ползвам 1:1 тази технология: !lider83 написа:Хубав репортаж колега . Аз бих искал да де попитам как си правиш домашната троха ако не е тайна . Че бая хляб хвърляме в къщи и ме е яд бях започнал да го суша и събирам ама събрах една голяма чанта от кауфланд и нямаше какво да го правя и пак го изхвърлих