Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняМного иновативна рецепта :)
Модератор: sapuna
Много иновативна рецепта :)
Облазагам се, че почти никой в България не я знае. Аз случайно я видях по един кулинарен канал, рецептата е азиатска.
Не знам дали работи за всички видове риба, но за шаран е перф.
Правиш смес от сол и жълтъци от яйца. Рибата е с люспата или кожата. Пикриваш я отвсякъде с тази смес и я печеш.
В допълнение към сместа от сол и яйца, ако искаш можеш да си добавиш подправки и билки по твой избор.
Като се опече, тази смес от сол става като коричка, разчупва се и се вади рибата.
Люспата или кожата на рибата се махат супер лесно. И ако си уцелил правилното съотноешение сол, жълтъци и подправки самото месо на рибата е вече идеално овкусено.
Много е важно да са само жълтъци, и рибата да е кожата. Ако сложите цяло яйце, сместа след печене не става като коричка, а ако не с кожата, ще стане прекалено солена.
Само още не ми е ясно тази рецепта, дали е приложима на огън.
Не знам дали работи за всички видове риба, но за шаран е перф.
Правиш смес от сол и жълтъци от яйца. Рибата е с люспата или кожата. Пикриваш я отвсякъде с тази смес и я печеш.
В допълнение към сместа от сол и яйца, ако искаш можеш да си добавиш подправки и билки по твой избор.
Като се опече, тази смес от сол става като коричка, разчупва се и се вади рибата.
Люспата или кожата на рибата се махат супер лесно. И ако си уцелил правилното съотноешение сол, жълтъци и подправки самото месо на рибата е вече идеално овкусено.
Много е важно да са само жълтъци, и рибата да е кожата. Ако сложите цяло яйце, сместа след печене не става като коричка, а ако не с кожата, ще стане прекалено солена.
Само още не ми е ясно тази рецепта, дали е приложима на огън.
- fossa
- научил се да хвърля
- Мнения: 142
- Регистриран на: Нед Авг 09, 2009 7:05 pm
- Местоположение: гр.Свищов
Re: Много иновативна рецепта :)
Пич,не се ОблазагаЙ. В рибарлъка не знам как си но в кулинарията си много бос.elanmorin написа:Облазагам се, че почти никой в България не я знае.
Напиши в гуглето "риба на сол" и чети,чети.......
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Мнения: 512
- Регистриран на: Нед Окт 09, 2011 8:25 am
- Местоположение: Ловеч
- Обратна връзка:
Re: Много иновативна рецепта :)
Момчето се е зарадвало и в еуфорията е преувеличило съвсем мъничко. Иначе аз за първи и най-вероятно за последен път ще чуя за тази рецепта.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- новобранец
- Мнения: 21
- Регистриран на: Чет Ное 17, 2016 8:41 pm
Re: Много иновативна рецепта :)
С каква риба беше рецептата?elanmorin написа:Облазагам се, че почти никой в България не я знае. Аз случайно я видях по един кулинарен канал, рецептата е азиатска.
Не знам дали работи за всички видове риба, но за шаран е перф.
Правиш смес от сол и жълтъци от яйца. Рибата е с люспата или кожата. Пикриваш я отвсякъде с тази смес и я печеш.
В допълнение към сместа от сол и яйца, ако искаш можеш да си добавиш подправки и билки по твой избор.
Като се опече, тази смес от сол става като коричка, разчупва се и се вади рибата.
Люспата или кожата на рибата се махат супер лесно. И ако си уцелил правилното съотноешение сол, жълтъци и подправки самото месо на рибата е вече идеално овкусено.
Много е важно да са само жълтъци, и рибата да е кожата. Ако сложите цяло яйце, сместа след печене не става като коричка, а ако не с кожата, ще стане прекалено солена.
Само още не ми е ясно тази рецепта, дали е приложима на огън.