Копринка и Жребеца - закрих подобаващо

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Копринка и Жребеца - закрих подобаващо

Мнение от pacho69 »

Привет юнаци, сядам да драсна два три реда и да Ви направя съпричастни към моите неволи и приятни моменти в последния ми май за таз година риболов. Много от Вас знаят (ако са ме чели), че два пъти годишно ходя на Павел баня и покрай СПА-то си правя кефа по Тунджа, Копринка и Жребчево. Тази есен не беше по-различно. Разликата е, че заложих само на хищника, дет са вика от треволяка вече ми се драйфа :fishing2:

Та на 17.10 заминавам за Стара Загора, минах покрай някъв рибарски магазин, купих рибки, някоя друга кука, малко корди, поводи и др. необходими , обадих се на колегата Минко Минев :fishing3: , да се разберем къде и как ще се чакаме. Дестинацията беше ясна - Жребчево - паметника, че бая дъжд се беше изсипал по Заралийско и рискувахме да потънем в калта на някое друго място. Та сабалем рано, рано сме на жребеца. Нейде към 7-30 - 8.00 на 18.10 въдиците бяха във водата, в оочакване на заветните зъбати рибоци. Няма да се впускам в подробности - няколко зверски ръна, оплитане на корди късане, псуване ....резултата 2 костура... В същото време на язовира имаше доста лодки, колегите къде успешно, къде неуспешно вадеха по някой друг костур - никакъв помен от щука, бяла или сом. Така деня си мина само с две риби. Колегата Минев в Неделя трябваше да е на бачкане, та се наложи да ходя сам на гьола - упорито залагах на хищника - но нещата не се промениха, отново 2 костура и нищо.

Но пък успях да направя някоя друга снимка.
Изображение.

Ситуацията с колегите около мен не беше по-различна. Суша от всякъде.
Та така завършиха двата дена по Жребчево. В Понеделник запалих към Павел Баня, малко процедури и по обед вече бях на Копринка - корекциите на Тунджа от към село Виден - отивам и кво да видя, вода няма, освен в корекцията. разпънах две въдици и се капотирах :lol: :lol:

Изображение.

Но нали съм тръгнал за хищник, никво отказване. Вторника акустирам на стената, язовира ме посреща така
Изображение

разпъване на въдици, стойки и други натурии, но ме домързя да разпъна кепа. Викам що ся да го цапам и после да ми вмирише колата?

По ено време дзверско опъване, засичане, пръта се свива, като свинска пишка, макарата ,поскърцва като колело на стара каруца...адреналина се покачва, почнах да се потя...Леко полеко рибата почна да приближава брега. Да ма кът нямам кеп? Викам на колегата до мене - да вади кепа от колата, ама докато го донесе , кордата се изпъна, лек звук на скъсана струна и рибата офгейка, като талибан след руска атака... :lol: :lol:

Както и да е, стана ми едно криво, нервно...ма си викам споко бе, ако не сега утре може да имаш късмет. Кордата беше 0.20 и реших да я смена с 0.30. Нова корда, нова макара, нов монтаж, нова стръв, замятане... :fishing1: Тоз път кепа беше разпънат.
Има няма 10-тина минути подобно зверско опъване, засичане и пак почвам да тегля...Колегата до мен с кепа у водата и резултата Щука. Същата тази дето преди 20-30 минути изтървах, барабар със все скъсания монтаж. Е това ако не е късмет....
Изображение.

Укрилен от успеха и късмета, наново въдиците у водата - два костура и една сулка, сулето бе внимателно оперирано и пуснато във водата.

Изображение

Изображение

И както обикновено, освен въдиците в колата постоянно се намира и апарата. Следват малко снимки от долината на розите.

Копринка при залез:
Изображение

Изображение

поречието на река Турийска:

Изображение

Изображение

Риболова продължи по същия начин до края на седмицата. С колегата Минко Минев в Неделята се събрахме за един бърз съвместен, ето и резултата:

Изображение

Изображение

В Неделята имаше над 60 лодки и много риболовци от брега. Толкова от мене... Айде и на слука
Последно промяна от pacho69 на Сря Окт 28, 2015 4:52 pm, променено общо 1 път.
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Копринка и Жребеца - закрих подобаващо

Мнение от oneillbgm »

Страхотно, много добри снимки.

А за колегата-месар, една риба ли изчисти? Така се чисти риба, независимо, че е на водоема. Месарство е, когато злоупотребиш с допустимото количество улов и вземеш много повече от необходимото. Една риба и нека не бъркаме месарията с риболовът.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Пачо, във фотографията си напреднал яко! В риболова по-малко :?: :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

oneillbgm написа:Страхотно, много добри снимки.

А за колегата-месар, една риба ли изчисти? Така се чисти риба, независимо, че е на водоема. Месарство е, когато злоупотребиш с допустимото количество улов и вземеш много повече от необходимото. Една риба и нека не бъркаме месарията с риболовът.
Ми незнам една ли е, това успях да уловя, снимал съм от доста далече, самата картинка е потресаваща, затова я публикувам и то деликатно. Не искам да влизам в полемика дали е мерна или не..., дали е глътнала до опашката и при вадене на куката е умряла (редовни оправдания). Инак риболова беше тегав, но пък изпълнен с емоции
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

naskobo написа:Пачо, във фотографията си напреднал яко! В риболова по-малко :?: :wink:
Насе, и това не е малко бе, кога съм хващал и бяла и костур и щука в един ден? Пък кът не ще да бута, снимам :lol: :lol:
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

pacho69 написа:
oneillbgm написа:Страхотно, много добри снимки.

Ми незнам една ли е, това успях да уловя, снимал съм от доста далече, самата картинка е потресаваща, затова я публикувам и то деликатно. Не искам да влизам в полемика дали е мерна или не..., дали е глътнала до опашката и при вадене на куката е умряла (редовни оправдания). Инак риболова беше тегав, но пък изпълнен с емоции
Чак па потресаваща....айде нема нужда :D ! Нищо месарско не видях и аз,а иначе страхотни снимки и добър репортаж,който ме изкефи,много! Евала :smt023 !
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

hshopov написа:....
Чак па потресаваща....айде нема нужда :D ! Нищо месарско не видях и аз,а иначе страхотни снимки и добър репортаж,който ме изкефи,много! Евала :smt023 !
Явно бъркам нещо с тез снимки, сега ги махам веднага с уговорката, че ако случайно попадна на тема в , която разкъсват някой колега затуй, че се е снимал с окървавена риба, ще пусна снимките отново, този път повечко и без каквато и да е деликатност... :drinkers: :drinkers:
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

pacho69 написа: Явно бъркам нещо с тез снимки, сега ги махам веднага с уговорката, че ако случайно попадна на тема в , която разкъсват някой колега затуй, че се е снимал с окървавена риба, ще пусна снимките отново, този път повечко и без каквато и да е деликатност... :drinkers: :drinkers:
На снимките майната им...определенията не са много окей( все пак не познаваш хората)! Добре направи,че ги махна! Така би постъпил всеки интелигентен човек :smt023 ! Темата стана още по-хубава ииии не казвай , че си закрил....нищо чудно да ни зарадваш с нова след дни :lol: ! Наслука и успехи! :drinkers:
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Наслука и успехи,колега!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

hshopov написа:......... ииии не казвай , че си закрил....нищо чудно да ни зарадваш с нова след дни :lol: ! Наслука и успехи! :drinkers:
За жалост закрих, другата седмица влизам на операция и не виждам кога пак ще отскоча до някой гьол. Дано силата е с мен :roll: и на пролет да хвана ейииии :fishing6: такава риба. Успех на всички и на слука...
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

pacho69 написа: За жалост закрих, другата седмица влизам на операция и не виждам кога пак ще отскоча до някой гьол. Дано силата е с мен :roll: и на пролет да хвана ейииии :fishing6: такава риба. Успех на всички и на слука...
Успех и да минава леко и бързо! Чакаме :fishing6: рибата :drinkers: !
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

pacho69 написа:
hshopov написа:......... ииии не казвай , че си закрил....нищо чудно да ни зарадваш с нова след дни :lol: ! Наслука и успехи! :drinkers:
За жалост закрих, другата седмица влизам на операция и не виждам кога пак ще отскоча до някой гьол. Дано силата е с мен :roll: и на пролет да хвана ейииии :fishing6: такава риба. Успех на всички и на слука...
Пожелавам ти всичко най добро,оправяй сe колега!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Браво за споделения, прекрасен излет.
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Страхотен риболов.Добри риболовни дестинации си направил.Особено язовир Копринка.Продължавай в същия дух. :supz:
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

pacho69 написа: другата седмица влизам на операция. Дано силата е с мен Успех на всички и на слука...
Дано всичко мине нормално. Дано силата е с теб. Успех и на теб и чакаме нови репортажи.
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”