Избор на въдица за туичинг
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Избор на въдица за туичинг
Колеги дайте съвет за избор на въдица за туичинг за Гърция до 300лв харесал съм Pontoon 21 GAD CHASER - 2.59м/10.5-35г и SG Bushwhacker XLNT2 15-40 243см .Скоро си купих Макара Penn Spinfisher V 4500 и мисля да ловя с нея.
- smel1968
- ще става разбирач
Re: Избор на въдица за туичинг
Въдиците са хубваи,но половината от туичнга идва от ръката-да анимираш примамката.
Аз ползвам тази:https://www.youtube.com/watch?v=PvQ_IC1Jfw8
Аз ползвам тази:https://www.youtube.com/watch?v=PvQ_IC1Jfw8
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Понтона е правилният избор, не че другата е лоша но се убедих че за морски риболов си иска по дълга сопа.
пс. Смени си макарата със нещо по леко.
пс. Смени си макарата със нещо по леко.
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Здравей колега!
И двете въдици не са лоши, но преди да купуваш трябва първо да решиш какви примамки ще ползваш приорететно
С Понтона ще ти бъде трудно да работиш с воблери 170мм, а да не говорим за потъващите 210-ки на Дуел. За лаврак обаче ще ти върши чудесна работа. Буша се явява като по "универсална" и съм чел добри отзиви за него, но не съм го ползвал и не мога да дам компетентно мнение.
Поздрави и успех с избора.
И двете въдици не са лоши, но преди да купуваш трябва първо да решиш какви примамки ще ползваш приорететно

Поздрави и успех с избора.
Регистриран си през 2009 година и това ти е първото мнение !papoi написа:Колеги дайте съвет за избор на въдица за туичинг за Гърция до 300лв харесал съм Pontoon 21 GAD CHASER - 2.59м/10.5-35г и SG Bushwhacker XLNT2 15-40 243см .Скоро си купих Макара Penn Spinfisher V 4500 и мисля да ловя с нея.
Доказателство си ми че този форум не е активен и не виждам как и кога ще стане активен въобще с такива елементи .
За седем години колко хора питаха за нещо тук ?
Ти защо не им даде съвет 7 години са минали АЛО -ООО ?
Или си паднал от луната и нищо не знаеш за риболова ?
Колеги дайте да дадем ...
Ще ловя около Неапарамос и Кариани лаврак и лефер .Септември бях там и хванах един лаврак около 2 кг и един ми скъса .Сега искам да съм по подготвен.Удариха ми на клатушка от 2.40лв и съответно нямах друга..Заглеждам и тази Hurricane S-802ML N.S.Black Hole И все пак ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ...
- smel1968
- ще става разбирач
Честит празник.Ето ти няколко видео материала за споменатата от теб последно въдица.Отдавна я гледам и отзивите са страхотни.
>https://www.youtube.com/results?search_ ... gic+Breeze
>https://www.youtube.com/results?search_ ... gic+Breeze
От всичките изброени последната е най-подходяща,като смениш и макарата-туй ще ти откъсне ръката,а и още повече на тази лека пръчка...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
колега,важно е да уточниш размера на примамките,които ще използваш.......за т. нар. "български туич" в стил Белополски,ти трябва сравнително къса въдица,до 240см. с мощност минимум МН строй ексфаст.....такава въдица е примерно ХЗога Бляк Мамба 80МН2/10-45гр/ или Буш-а на Севидж Гиър,като разбира се ,ако ловиш близо до водата спокойно можеш да използваш и по-къса около 210см.
валатът не най-лошото нещо на света
Ще ловя с Воблер Sea Buzz Terminator MG Minnow 1300F HHS Попер Maria POP QUEEN 1050F CTO Попер Xorus PATCHINKO 1000F N Попер Xorus PATCHINKO 1400F G Воблер Seaspin MOMMOTTI 1400SS BAR Lucky Craft Flash Minnow Slim ~ Sea Finger Воблер Savage Gear PANIC PREY 1350F 01 Воблери Rapala Max Rap 11см, 13см, 15см сега имам тези но мисля да взема още.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
това са сравнително неголеми воблери така,че спокойно можеш да си вземеш една ХЗога Шитено/7-40гр/,поне е се е доказала.
валатът не най-лошото нещо на света
Утре съм свободен и ще мина през Видракса и Капитана да ги погледна и разтръскам па ще видим какво ще излезе .Зогата е хубава много но ми е над лимита. Първо на нея се бях спрял защото един приятел я има и много я хвали.
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Даааа...... Зогата е хубава като за първа "универсална" пръчка но е доста над лимита. За щастие на българския пазар може да се намери и по-евтин вариант:
http://fishingzone.bg/product/805/vadit ... ageki.html
Имал съм удоволствието да половя един ден с TAILWALK Dageki S802MH и останах впечатлен от строя на бланката.Тази въдица има потенциала да извади всяка риба, без туна разбира се. Единственото което ме спря от незабавна покупка е късата дръжка превъзнасяна от много колеги, но неудобна за мен.
http://fishingzone.bg/product/805/vadit ... ageki.html
Имал съм удоволствието да половя един ден с TAILWALK Dageki S802MH и останах впечатлен от строя на бланката.Тази въдица има потенциала да извади всяка риба, без туна разбира се. Единственото което ме спря от незабавна покупка е късата дръжка превъзнасяна от много колеги, но неудобна за мен.
- smel1968
- ще става разбирач
Късата дръжка е много по удобна за туичнг.
Зогата не е лоша пръчка но, не и за тия пари за който се продава, зогата просто е добре рекламирана, ако струваше не повече от 200лв става.
Дагекито е класи над зогата.
Късата дръжка е страшно удобна за туйч, преди да се появи дагекито дори съм си рязал дръжката на сопата да ми е по удобно.
Дагекито е класи над зогата.
Късата дръжка е страшно удобна за туйч, преди да се появи дагекито дори съм си рязал дръжката на сопата да ми е по удобно.