Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

А какво ще кажете за тези?
Модератор: sapuna
А какво ще кажете за тези?
Ако не съм качил снимките правилно ги вижте в моята галерия. Тези 2 макари са ръчна изработка, мое собствено производство. Зная, че има хиляди модели макари, но аз реших да се пробвам да си направя (първоначално беше една) по-здрава и по надеждна макара за дъно. Предавателно число 3.9:1, на 4 лагера, ама истински; зъбната двойка е от лигирана циментована стомана- като за шлифовалка; основен корпус от магнезий; шпулата е пластмасова; барабана е алуминий; капацитета на шпулата е около 300 м 0.30. Водещата ролка на бигела е от видия (ако знаете въобще какво е това ) и лагерува на бронзова втулка. Има си аванс почти като на истинските, даже и звук издава. Малко е тежичка, но нали не я държа на ръце, а е закачена на стойката. Вадил съм шаран 3,5 кг без никакъв проблем. Макарите ги имам от 5 години и вършат чудесна работа. Ако някой се интересува за още подробности, да пита.

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- barutchiata ©
- Администратор
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Айде Баруте ...... знаетели кви чудеса ще излязат на бял свят

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- ceno cenov
- разбира нещата
Значи да се уточня-работя в инструментален цех на Спарки-Елтос в Ловеч и затова имам възможността да ги изработя т. е. имаме много специални машини, без които нямаше да се справя. Използвал съм зъбната двойка на шлифовалка и редукторната кутия. Малко зор беше да сместя възвратно-постъпателния механизъм, но се справих. Всичко друго е правено от парче заготовка! 

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- разбира нещата
Наистина това е доста сложно за изработка като се има впредвид че не е серийна а единична бройка .Преди години и аз работих като стругар и си бях направил един флобирков пистолет но макарата си е нещо по-сложно .Може и да са по грубички но мисля че ще ти вършат добра работа .
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Въдица и макара
Браво колега.Това се казва здрава изработка.Още ли се криете да пушите в тоалетните в СПАРКИ.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Въдица и макара
За някой като мен има извинение. аз съм от 10 дни във форума.Сега съм като малко дете в сладкарница.Всеки нечетен вестник е нов.Успех на всички и във всичко през 2008.....