А какво ще кажете за тези?

Модератор: sapuna

gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

А какво ще кажете за тези?

Мнение от gogolisec »

Изображение

Изображение

Ако не съм качил снимките правилно ги вижте в моята галерия. Тези 2 макари са ръчна изработка, мое собствено производство. Зная, че има хиляди модели макари, но аз реших да се пробвам да си направя (първоначално беше една) по-здрава и по надеждна макара за дъно. Предавателно число 3.9:1, на 4 лагера, ама истински; зъбната двойка е от лигирана циментована стомана- като за шлифовалка; основен корпус от магнезий; шпулата е пластмасова; барабана е алуминий; капацитета на шпулата е около 300 м 0.30. Водещата ролка на бигела е от видия (ако знаете въобще какво е това ) и лагерува на бронзова втулка. Има си аванс почти като на истинските, даже и звук издава. Малко е тежичка, но нали не я държа на ръце, а е закачена на стойката. Вадил съм шаран 3,5 кг без никакъв проблем. Макарите ги имам от 5 години и вършат чудесна работа. Ако някой се интересува за още подробности, да пита. :roll:
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Ако някой може, нека качи снимките в темата, защото аз не можах, Уж четох как става, ама то нали "не става само с ядене, трабва и АКЪЛ"! :lol:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Готов си със снимките :lol:
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Браво за макарите. Аз съм машинен инженер,занимавам се с металообработване и много добре осъзнавам как се конструира и изработва един такъв механизам. Заслушаваш адмирации. Да си ги ползваш със зраве и много рибоци да вадиш с тях!
Наслука!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Баси ....... аз си правя плувки и лея тежести ........ ма колегата е прекалил :lol: :lol: :lol: Gogolisec поклон имаш от мен :roll: Последно Кърцата ме беше учудил с цяла кутия воблери :roll: Май е крайно времи за раздел във форума "Направи си сам" или "Самоделки" :wink:

Айде Баруте ...... знаетели кви чудеса ще излязат на бял свят :idea: :arrow:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Абе и аз си падам парче майстор. Какви ли не неща съм си правил сам, но за такова нещо не съм си и помислял даже!!!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!! :smt038
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Значи да се уточня-работя в инструментален цех на Спарки-Елтос в Ловеч и затова имам възможността да ги изработя т. е. имаме много специални машини, без които нямаше да се справя. Използвал съм зъбната двойка на шлифовалка и редукторната кутия. Малко зор беше да сместя възвратно-постъпателния механизъм, но се справих. Всичко друго е правено от парче заготовка! :roll:
Аватар
Тони 72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Тони 72 »

Оооо колега,приятно ми е. Аз пък работя на ерозийните машини на "Арексим" в Смолян( в момента ви правиме 2 инструмента). :lol: Още веднъш поздрави за макарите.
Наслука!
Аватар
Джамбазов
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Джамбазов »

Уникални изработки! Поздравления прай още няколко бройки и пускай на пазара! :D :D
Изображение
Изображение
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Наистина това е доста сложно за изработка като се има впредвид че не е серийна а единична бройка .Преди години и аз работих като стругар и си бях направил един флобирков пистолет но макарата си е нещо по-сложно .Може и да са по грубички но мисля че ще ти вършат добра работа .
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Въдица и макара

Мнение от майсторчето страхил »

Браво колега.Това се казва здрава изработка.Още ли се криете да пушите в тоалетните в СПАРКИ.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Шашнах се :lol: Колега за "направи си сам" грабна жълтата фанелка и едва ли някой скоро ще ти я вземе :D
Поздрави!!!
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Колеги, темата беше пусната миналото лято.Ще обидите човека,че чак сега сте прочели темата му.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Въдица и макара

Мнение от майсторчето страхил »

За някой като мен има извинение. аз съм от 10 дни във форума.Сега съм като малко дете в сладкарница.Всеки нечетен вестник е нов.Успех на всички и във всичко през 2008.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:Колеги, темата беше пусната миналото лято.Ще обидите човека,че чак сега сте прочели темата му.
И аз съм отскоро , темата сигурно е била някъде назад и не съм стигнал до нея :oops: :oops: :oops: Иначе евала за майсторлъка :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”