Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Инфо за Бяла Риба ще ми е за първи път
Модератор: sapuna
Инфо за Бяла Риба ще ми е за първи път
Имам вапрос досега не сам ловил БЯЛА само един пат съм хваштал и то ми одари на червей.Някой може ли да ми каже някакъв монтаж или примака блесни или нещо което ще ми сварши работа.Ще ловя на езеро.Благодаря предварително.
-
- кандидат преподавател
Ами на теб ти е близко един от най дашните язовири на бяла риба,основната стръв е жива рибка уклейка,кубинка ,слънчевка най добре от самия водоем,пролетно време я търси по устията на язовира може и на силиконов туистер на спининг,ако разполагаш с лодка става и на тролинг има теми по въпроса прочети ги. 

Отиваш на Жребчево, намираш дълбочините (най-добре е някой местен да ти каже каде), 2-3 въдици ( да сме в рамките на закона) метнати на уклейка най-добре толкоз. Сменяй уклейките на 2 часа щото мрат от налягането в големите дълбочини. Монтажа е елементарен. Противоусукваща тръбичка с карабинерче. На карабинерчето - тежест. Повод - минимум 40 см, кука - N1 и по-голема (бяла). Уклейката да е около 10 см. На Студен кладенец ги сцепвам така. Най-важното е мястото обаче. Може и от лодка стига да имаш. Deep runner - ите на Rapala за мен са екстра, а за цвета им си зависи от водоема. На свеилосини с бял корем съм хващал най-много. Може и с туистери.