Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Порой
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
яз.Порой
Днеска реших да проверя водоема на какво дереже е.Разпънах динните на косъм и на други познати монтажи,но удар не последва.Аз това и очаквах понеже язовира е преграден на 7 места с мрежи и само ги проверяват за риба и неги вадят.След като дънните не бутнаха на помощ дойде директния 5 м.Хвърлях на царевица и започнаха таранки,но дребни,излизаха доста перки и тук таме по някой уклей едър,но с теня.Идокато скубя дребосък един красавец удари,но влакното тънко куката 13номер и 10 минути немога да го извадя.Етого и него.

после естествено след като го овековечих го пуснах.

В заключение на този водоем е хубаво да се ходи на леко и по рано защото после започва да духа вятър и става неприятно за директния.
после естествено след като го овековечих го пуснах.
В заключение на този водоем е хубаво да се ходи на леко и по рано защото после започва да духа вятър и става неприятно за директния.

- dimitar_
- сериозен играч
Не знам къде е този язовир , Илийка , но освен че шаранчето си е красиво , гледам , че и водата е чиста , и сигурно е хубав водоем с добра дълбочина за работа с директен телескоп . Това , че има мрежи сигурно е нормално , защото може би е арендован , но иначе като се знае какъв "хитрец" си е шарана , напълно нормарлно е да го намираме далеч от мрежите , или както при теб покрай брега !
Смятам че излета на язовир който ти е харесал , дали с улов , или без , си е нормално да го смятаме за добър ...
Смятам че излета на язовир който ти е харесал , дали с улов , или без , си е нормално да го смятаме за добър ...
-
- и господ не е толокова добър
Това е свободен за спортен риболов водоем,но са го дали на едни кавали да си сложад садки в язовира.И какво се получава педалите хващат рибата от язовира и я слагат в садките а умрелите в магазина.Пвечето водоеми в България бяха така унищожени,законно.С тези хора трябва да се караме а не тука,че някой изял една риба. 

- dimitar_
- сериозен играч
Какво да се прави , български патент е да съсипем нещо градено с години , тя самата държава не си пази своето !
Не са един и два случаите когато такива "законно" пуснати , да ни забраняват да си хвърляме въдиците , защото им нарушаваме "спокойствието" и може да им повредим "мрежичките"!
В такива моменти съм се чувствал като дете на което са обещавали да го заведат да види лъв , а после му казват , че домашният котак е почти същия и няма смисъл да се ходи ... !
Така е и с ИАРА-та , "наблягат" главно на нас , ако не дай си боже някой е хвърлил пръчка повече (не оправдавам никого , защото това наистина си е нарушение), почти сигурно е че ще го санкционират , а като се наложи да се погне някой мрежар , те стават по - ниски от тревата , нищо , че с едно вадене на мрежата се излавя риба , дето аз ако ще и с по 10 въдици да хвърлям , пак няма да хвана толкова за цяло лято !!!
Все пак , знае ли човек , може би някога наистина ще имаме водоеми за чист спортен риболов , разбира се и от нас ще трябват усилия да се променим , и да почнем да гледаме на риболова като на спорт .
Иначе , дано по скоро ги разкарат тия , защото язовирчето явно си е хубаво ... !
Не са един и два случаите когато такива "законно" пуснати , да ни забраняват да си хвърляме въдиците , защото им нарушаваме "спокойствието" и може да им повредим "мрежичките"!
В такива моменти съм се чувствал като дете на което са обещавали да го заведат да види лъв , а после му казват , че домашният котак е почти същия и няма смисъл да се ходи ... !
Така е и с ИАРА-та , "наблягат" главно на нас , ако не дай си боже някой е хвърлил пръчка повече (не оправдавам никого , защото това наистина си е нарушение), почти сигурно е че ще го санкционират , а като се наложи да се погне някой мрежар , те стават по - ниски от тревата , нищо , че с едно вадене на мрежата се излавя риба , дето аз ако ще и с по 10 въдици да хвърлям , пак няма да хвана толкова за цяло лято !!!
Все пак , знае ли човек , може би някога наистина ще имаме водоеми за чист спортен риболов , разбира се и от нас ще трябват усилия да се променим , и да почнем да гледаме на риболова като на спорт .
Иначе , дано по скоро ги разкарат тия , защото язовирчето явно си е хубаво ... !
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Re: яз.Порой
Колеги някой може ли да даде някаква актуална информация за язовира в момента. Статут , има ли някаква риба и т..н..
-
- научил се да хвърля
Свободен язовир от към арендатори...риби основно каракуди,бабушки ,...шарани и тем подобни божа работа 

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Е аз по шараните не съм ... мен каракунджолите ме радватluka написа:Свободен язовир от към арендатори...риби основно каракуди,бабушки ,...шарани и тем подобни божа работа
-
- научил се да хвърля
E тогава доволен ще останеш,има ги доволно..язовира е добър само има една особенност ,почти винаги да не кажа всеки ден духа силен вятър и риболова става малко кофти имай го впредвидIVKOPIVKO написа:Е аз по шараните не съм ... мен каракунджолите ме радват

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Ееее то покрай морето няма как да е другояче... не може хем да дишаш морски въздух хем да не те дуа ветаро

- te4osoma
- разбира нещата
Преди 10 -тина и повече години хващахме много хубави шарани ,..ама само спомена ще ни остане.
Водоема е много хубав по принцип и не знам защо никой не се наема с някакво зарибяване и някакво не знам кво и аз да кажа
Винаги бих помогнал с квото мога за този язовир

Винаги бих помогнал с квото мога за този язовир

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
Язовира е свободен/с билет/,гол откъм растителност,от южната страна по-плитък и каменист.След забраната миналата година направих много силен риболов на директен,на караконджули,и уклей.Караконджулите от там са най-вкусните които съм ял-а аз съм ял от много места в Бг.Добре работи и фидера,като там вместо кошничка слагам малка пружина с две-три куки на къси поводи,като много добре се хваща на бяло стиропорово топче.Торния червей и той работи.Има и голям костур,който е болен от червените червеи в месото...IVKOPIVKO написа:Колеги някой може ли да даде някаква актуална информация за язовира в момента. Статут , има ли някаква риба и т..н..
Ако те интересува още нещо,питай...
пс.Колегите за вятъра са прави.Там се ходи рано сутрин,до обед,докато не е духнал морския..
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
колеги да попитам а толстолоб има ли останал в язовира а ако няма даите някакжа идея каде около бургас може да се лови толтолоб та дори и водовма да е платен мерси предварително 

Колеги другата седмица съм на почивка в Равда и видях този язовир в близост..
Някой с прясно инфо оттам?
Някой с прясно инфо оттам?

Преди две седмици го посетих пак и резултата бе 2кг.уклей и 6-7добри каракуди-това на директен и фидер...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- новобранец
IVKOPIVKO написа:Колеги някой може ли да даде някаква актуална информация за язовира в момента. Статут , има ли някаква риба и т..н..
Колега вчера ходих до язовира,но да ти кажа останах доста разочарован от резултатите!!!! Хванах много царички (часовник) малко костур и една таранка около 900 грама.Имах един удар на дънната,но уви изтървах го.Така че положението е трагично!!! Поздрави