Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ДАЛИ НЯКОЙ НИ ГЛЕДА ОТГОРЕ?
Модератор: dantho.mihov
ДАЛИ НЯКОЙ НИ ГЛЕДА ОТГОРЕ?
Искам да споделя една история с Вас,която надали се е случвала с някой от Вас пък и на мен няма да ми се случи.
Та беше 1997г. и правим с мама годишнина на Баща ми,лека му пръст,той се славеше като най-добър рибар от колегите си и в негова памет реших да отида"за риба"в него ден.Беше 16.02.97г.и имаше сняг,чух че на "Орешенския"язовир хората хващали доста риба и със сина ми и племеника тръгнахме на там и то пеш защото е близко около три км. напряко,стигаме до язовира а то само вода(да поясня,че бяхме без въдици и темподобни средства за ловене на риба)идеята беше само да се разходим до язовира,и им викам на тия малчугани,абе тия хора как и къде е хфащат тая риба в среди зима и гледам един корморан ме гледа от другия бряг,а в един попур до него една каракуда мляска отгоре на папура,викам им на децата-тоя корморан си я истарвал тая риба,дайте да я вземем и да си ходим,а тя на два метра от брега,влезнах до коляно във водата и с една пръчка почнах да я вадя и ЧУДО,под мен завря от риба,гледам и не вярвам,с двете си голи ръце почнах да вадя риба все едно че някой я беше изсипъл там,за Вас лъжа за мен истина но като се прибрах и я претеглих беше 27кг.На другия ден решихме пак да отидем на същото място но и помен нямаше от риба.Та това е моята история.
Та беше 1997г. и правим с мама годишнина на Баща ми,лека му пръст,той се славеше като най-добър рибар от колегите си и в негова памет реших да отида"за риба"в него ден.Беше 16.02.97г.и имаше сняг,чух че на "Орешенския"язовир хората хващали доста риба и със сина ми и племеника тръгнахме на там и то пеш защото е близко около три км. напряко,стигаме до язовира а то само вода(да поясня,че бяхме без въдици и темподобни средства за ловене на риба)идеята беше само да се разходим до язовира,и им викам на тия малчугани,абе тия хора как и къде е хфащат тая риба в среди зима и гледам един корморан ме гледа от другия бряг,а в един попур до него една каракуда мляска отгоре на папура,викам им на децата-тоя корморан си я истарвал тая риба,дайте да я вземем и да си ходим,а тя на два метра от брега,влезнах до коляно във водата и с една пръчка почнах да я вадя и ЧУДО,под мен завря от риба,гледам и не вярвам,с двете си голи ръце почнах да вадя риба все едно че някой я беше изсипъл там,за Вас лъжа за мен истина но като се прибрах и я претеглих беше 27кг.На другия ден решихме пак да отидем на същото място но и помен нямаше от риба.Та това е моята история.
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
-
- кандидат преподавател
За язовира
Между другота искам да Ви кажа,че на тоя язовир много е тръгнал шарана,намира се до с.Орешец Харманлийско,много хубав язовир,става за всякакъв вид риболов,има сом,шаран,каракуда,много едри костури,и е перфектен за лагеруване,на два км.от язовира има чешма с мин.вода,стопанисват я ловната дружинка от село,Аз лично там ходих до преди две год.за по една седмица на палатка и съм хващал много шаран и костур но го взеха под аренда някакви момчета,пуснаха около 15000 бр.шаранчета но после се изпокарали и го напуснаха,сега е сфободен само с билет а шаранчетата са станали вече над кило,жив свидетел съм на един колега от Хасково как изкара шаран 16кг.а друг колега ми каза,че са видели омрял сом във водата(не знам от какво е умряр)който е тежал около 80 кг.виждал съм и хора да кльонкат но нищо не извадиха.Язовира е със страшно бистра вода,най-лошото е че няма сенки.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Михалич
- ще става разбирач
Булти, като четох ми настръхна козината на ръцете - буквалноБулти написа:http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=90021#90021

Литерейли - беше на английски

Мисля че повечето хора НЕразбираМЕ и не усещаме информационни / <- и не само/ полета , чиито носители вече са известни на физиците - май, чрез които това може да стане.
И на мен ми се случвало в "практиката" /живота

Тей че на Nedeltcho Delev от де му е дошла рибата .....

Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
- man1966
- ще става разбирач
Язовира в Орешец за къмпинг е чудесен,но с риболова е малко мъчна работата.Ако случайно се умери кълвежно време
,човек може да си фане рибичка,но в общи линии риболова е доста тегав там.
15000 хиляди шаранчета че са пуснали е много добре ,но дано да са били по едри че да оцелеят повече от тях.Щото има едър костур и сом които си правят банкет с "новопостъпили" рибки.Преди години ходихме там доста по за 3-4 дена и с мощна захранка успявахме да излъжем шарковци.Кльонкал съм 3-4 пъти ,но без никакъв успех,въпреки че има доста сом.Сянка няма-секи се спасява както може.Но моя опит е че там рибата почва да кълве по късно през есента.

15000 хиляди шаранчета че са пуснали е много добре ,но дано да са били по едри че да оцелеят повече от тях.Щото има едър костур и сом които си правят банкет с "новопостъпили" рибки.Преди години ходихме там доста по за 3-4 дена и с мощна захранка успявахме да излъжем шарковци.Кльонкал съм 3-4 пъти ,но без никакъв успех,въпреки че има доста сом.Сянка няма-секи се спасява както може.Но моя опит е че там рибата почва да кълве по късно през есента.

Я елате рибенца при батко...
-
- разбира нещата
Относно Fishing Mania
Колеги,прочетох мнението на "КОЛЕГИ"(ако така мога да ги нареча)от форума на"Fishing Mania "за по-горе писаното от мен(ако може да им видите мнението тук" http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=16350 ")Не само че съм възмотен от тях
но си мисля,че всеки един от тях може да чете нашия форум и после да си коментират в тяхния през пречупените им фантазии каквито глупости им паднат,това го пиша защото може да се случи на всеки един от Вас,и вашето мнение или случка да бъде истопосано във форума им и пречупено през мухлясалите им мозаци
Аз разчитам на Вас,уважавам Вашето мнение,и ако наистина съм сгрешил в тая история за 27кг.риба си мисля,че Вие трябваше да ме съдите а не ония чукундури и ако това не е трябвало да се случи,то изобщо нямаше да се случи,а що се отнася за рибата,оставих малко на майка ми,а другата е дадох на хора които бяха гладни за риба(само да спомена че70% от хората са над 70год.)и те много се зарадваха.

Re: Относно Fishing Mania
Nedeltcho Delev написа:Колеги,прочетох мнението на "КОЛЕГИ"(ако така мога да ги нареча)от форума на"Fishing Mania "за по-горе писаното от мен(ако може да им видите мнението тук" http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=16350 ")Не само че съм възмотен от тях![]()
но си мисля,че всеки един от тях може да чете нашия форум и после да си коментират в тяхния през пречупените им фантазии каквито глупости им паднат,това го пиша защото може да се случи на всеки един от Вас,и вашето мнение или случка да бъде истопосано във форума им и пречупено през мухлясалите им мозаци
![]()
Аз разчитам на Вас,уважавам Вашето мнение,и ако наистина съм сгрешил в тая история за 27кг.риба си мисля,че Вие трябваше да ме съдите а не ония чукундури и ако това не е трябвало да се случи,то изобщо нямаше да се случи,а що се отнася за рибата,оставих малко на майка ми,а другата е дадох на хора които бяха гладни за риба(само да спомена че70% от хората са над 70год.)и те много се зарадваха.
![]()
не им обръщай внимание... честно казано и аз не бих издържал на искушението да ловя риба с голи ръце посред зима... а че са 27 кила си е твоя работа поне си го признаваш и осъзнаваш а ония тедо се заяждат и те не са светци и те със сигурност са взимали повече риба и те са пълнили буркани просто не си го признават... не дължиш обяснение на никой направил си това което си сметнал за добре и това е.... а на комплексарите ще им кажа да си гледат в техните живарници има кой да следи кое е редно и кое не е

- emo vasilev
- сериозен играч
Колега Nedeltcho , другия път не пиши килограми а просто напиши '' хванах много риба '' за да предотвратиш негативното отношение както към себе си , така и към форума !
Всеизвесто е , че има хора които търсят точно това - да се хванат за нещо за да те оплюят .Мисля , че сме достатачно зрели хора за да се излагаме по такъв начин . Не е ли по-добре да се направи една забележка от рода на ''еи колега недей така бе '' , отколко да се ругае цяла група хора !
С Ивака ако бяхме написали точните килограми на уловената от нас в Гърция риба сигурно щяха още да ни псуват !
Всеизвесто е , че има хора които търсят точно това - да се хванат за нещо за да те оплюят .Мисля , че сме достатачно зрели хора за да се излагаме по такъв начин . Не е ли по-добре да се направи една забележка от рода на ''еи колега недей така бе '' , отколко да се ругае цяла група хора !
С Ивака ако бяхме написали точните килограми на уловената от нас в Гърция риба сигурно щяха още да ни псуват !