яз. Батак - всичко за язовира

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: яз. Батак - всичко за язовира

Мнение от kolio_vg »

Не са от тая страна значи костурите(Контра стената към Костандовския) много хора се оплакват :(
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Дава си рибката на Батак, но иска човек да знае къде и на какво да я търси :| . И още- много и идва риболовната преса в почивните дни, особено от чалга групите и умниците с гърмежите :twisted: . Та един съвет \лично мнение\ - задумка ли небето над язовира, тръгнат ли бурите кълването спира. След бурята тръгват и рибите и то качествените.
Хайде и успех на всички!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

skitalec написа:Та един съвет \лично мнение\ - задумка ли небето над язовира, тръгнат ли бурите кълването спира. След бурята тръгват и рибите и то качествените.
Може и така да . Събота вечер се святкаше от всякъде, но небето над язовира беше ясно. Неделя по обед започна отново да гърми и си тръгнахме. При Юндола вече си валеше стабилно.
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от livinginchaos »

Колеги, дайте прясно инфо за язовира. В петък ще палаткуваме за няколко вечери и се двуомя на дупките ли или някъде в зоната на недовършения строеж срещу дупките. Ще ловим главно на мач и на куршум за костур, като аз очаквам на мача червеноперки и каракуди.
Ще съм ви благодарен за съветите ;)
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

livinginchaos написа:Колеги, дайте прясно инфо за язовира. В петък ще палаткуваме за няколко вечери и се двуомя на дупките ли или някъде в зоната на недовършения строеж срещу дупките. Ще ловим главно на мач и на куршум за костур, като аз очаквам на мача червеноперки и каракуди.
Ще съм ви благодарен за съветите ;)
лошо инфо имам за тоя район- нещяло да пипне
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Лоша работа! Приготвил съм всякакви стръви и захранки, и рибешки гурмета! Ама така и така сме мобилни, можем и да се местим. Можеш ли да дадеш предложения къде можем да имам поне топене на перото?
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

livinginchaos написа:Лоша работа! Приготвил съм всякакви стръви и захранки, и рибешки гурмета! Ама така и така сме мобилни, можем и да се местим. Можеш ли да дадеш предложения къде можем да имам поне топене на перото?
ми принципно там местата са хубави но просто риболова бил много труден миналата седмица
ако ви писне там може да мръднете към другата стена на дуното за костур и излиза и хубава червеноперка ама колко ще се лови и там.....

Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

batlar написа:
livinginchaos написа:Лоша работа! Приготвил съм всякакви стръви и захранки, и рибешки гурмета! Ама така и така сме мобилни, можем и да се местим. Можеш ли да дадеш предложения къде можем да имам поне топене на перото?
ми принципно там местата са хубави но просто риболова бил много труден миналата седмица
ако ви писне там може да мръднете към другата стена на дуното за костур и излиза и хубава червеноперка ама колко ще се лови и там.....
На "дъното" хич не ходете.Миналата събота и неделя бях там под бившата станция на БТК, от хотел "Хебър" дават джетове и лодки под наем за половин час возене.Познайте какво е? Цял ден целия залив бръмчи и бучи до тъмно, даже и на фарове бръмчат.Вълните от тегелите на лодките стават по 30-40 см.и въдиците се оплитат във всичко.Риба не клъвна въобще!(возещите се не се съобразяват с риболовците и буквално минават върху въдиците)Главата ми бръмна и в неделя на обяд си бих камшика.
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

kodek написа:
batlar написа:
На "дъното" хич не ходете.Миналата събота и неделя бях там под бившата станция на БТК, от хотел "Хебър" дават джетове и лодки под наем за половин час возене.Познайте какво е? Цял ден целия залив бръмчи и бучи до тъмно, даже и на фарове бръмчат.Вълните от тегелите на лодките стават по 30-40 см.и въдиците се оплитат във всичко.Риба не клъвна въобще!(возещите се не се съобразяват с риболовците и буквално минават върху въдиците)Главата ми бръмна и в неделя на обяд си бих камшика.
е тия с тоя хотел скапаха пейзажа :( след 2 3 год язовира няма да се вижда от пътя от вили ми се струва :(
въпреки всичко от 15 сам там :) ако не риболов то активна почивка и битов алкохолизъм :lol: :drinkers:

Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

[/quote]
е тия с тоя хотел скапаха пейзажа :( след 2 3 год язовира няма да се вижда от пътя от вили ми се струва :(
въпреки всичко от 15 сам там :) ако не риболов то активна почивка и битов алкохолизъм :lol: :drinkers:[/quote]
Почивката забрави-алкохол може, :drinkers: даже задължително!
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Бяхме за няколко часа на едно заливче след новия строеж към контрастената. За няколкото часа, които бяхме там изкарахме няколко слънчака и това беше. Монтажи бол, стръви и захранки всякакви друго не обади. Може би вечерта можеше да влезе риба в заливчето, но никой не знае. Ние се прибрахме заради бурята ;)
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Здравейте,колеги.
В идващияте почивни дни ще ходя на почивка край въпросният водоем.Ще имам възможност да стоя 5 дни на палатков лагер.Риболова ми е голяма страст и бих желал да ви попитам дали съм добре подготвен за риболов на този язовир.Смятам да разпъна две пръчки на дъно с пружина като ги вкарам с лодка навътре към 80 метра и захраня с царевица.Царевицата смятам да си я купя от магазин от тази замразената в пакети към 3 4 килограма и да храня с нея.Отделно ще си ловя и на мач със захранка каракуда и червеноперка смятам да търся.Раяно в който ще лагеруваме е този:
Прикачени файлове
саадс.jpg
саадс.jpg (211.89 KiB) Преглеждано 1486 пъти
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Точно там бях и аз. Имаш плитчина с тревисто дъно, та с мача ще трябва да внимаваш ;)
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Здравейте колеги! Следващата седмица и на мен ми предстои едноседмичен престой в района на язовира. Евентуалната цел на риболова ще бъде костура. Интересува ме дали си заслужава да мъкна лодка от 250 км. на покрива на колата. Защото ако този раиран разбойник не е достатъчно активен, ще ми остане само мъкненето. В този случай ще е по добре да наблегна на захранките и да си правим риболов от брега с биричка в ръката. Иначе от доста години ходя там и познавам общо взето обстановката. Ще ви бъда благодарен за всяка информация и съвет как да подходя. Чух, че язовира отдавна не е бил толкова пълен както в момента и това променя много нещата.
Предварително благодаря на колегите, които ще ми помогнат да се ориентирам как да се подготвя.
Аватар
gabroveca2604
новобранец
новобранец

Мнение от gabroveca2604 »

Костура, и го има , и го няма. Но на втечалото на Студенец дава почти винаги на дистанция от около 50-60м. Аз съм на около 300м. от втеюалото посока Дъното, там съм позиционирал караваната, и ти го казвам от опит. Почти два месеца вече съм там, с лодката до обед, а късен привечер от брега. Има моменти когато веюер е по активен до брега, но понякога е само на втечалото - различно е, но го има. На слука.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”