Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Батак - всичко за язовира
Модератор: sapuna
Re: яз. Батак - всичко за язовира
Не са от тая страна значи костурите(Контра стената към Костандовския) много хора се оплакват 

-
- научил се да хвърля
Дава си рибката на Батак, но иска човек да знае къде и на какво да я търси
. И още- много и идва риболовната преса в почивните дни, особено от чалга групите и умниците с гърмежите
. Та един съвет \лично мнение\ - задумка ли небето над язовира, тръгнат ли бурите кълването спира. След бурята тръгват и рибите и то качествените.
Хайде и успех на всички!

Хайде и успех на всички!
Може и така да . Събота вечер се святкаше от всякъде, но небето над язовира беше ясно. Неделя по обед започна отново да гърми и си тръгнахме. При Юндола вече си валеше стабилно.skitalec написа:Та един съвет \лично мнение\ - задумка ли небето над язовира, тръгнат ли бурите кълването спира. След бурята тръгват и рибите и то качествените.
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Колеги, дайте прясно инфо за язовира. В петък ще палаткуваме за няколко вечери и се двуомя на дупките ли или някъде в зоната на недовършения строеж срещу дупките. Ще ловим главно на мач и на куршум за костур, като аз очаквам на мача червеноперки и каракуди.
Ще съм ви благодарен за съветите

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
лошо инфо имам за тоя район- нещяло да пипнеlivinginchaos написа:Колеги, дайте прясно инфо за язовира. В петък ще палаткуваме за няколко вечери и се двуомя на дупките ли или някъде в зоната на недовършения строеж срещу дупките. Ще ловим главно на мач и на куршум за костур, като аз очаквам на мача червеноперки и каракуди.
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Лоша работа! Приготвил съм всякакви стръви и захранки, и рибешки гурмета! Ама така и така сме мобилни, можем и да се местим. Можеш ли да дадеш предложения къде можем да имам поне топене на перото?
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
ми принципно там местата са хубави но просто риболова бил много труден миналата седмицаlivinginchaos написа:Лоша работа! Приготвил съм всякакви стръви и захранки, и рибешки гурмета! Ама така и така сме мобилни, можем и да се местим. Можеш ли да дадеш предложения къде можем да имам поне топене на перото?
ако ви писне там може да мръднете към другата стена на дуното за костур и излиза и хубава червеноперка ама колко ще се лови и там.....
- kodek
- ще става разбирач
На "дъното" хич не ходете.Миналата събота и неделя бях там под бившата станция на БТК, от хотел "Хебър" дават джетове и лодки под наем за половин час возене.Познайте какво е? Цял ден целия залив бръмчи и бучи до тъмно, даже и на фарове бръмчат.Вълните от тегелите на лодките стават по 30-40 см.и въдиците се оплитат във всичко.Риба не клъвна въобще!(возещите се не се съобразяват с риболовците и буквално минават върху въдиците)Главата ми бръмна и в неделя на обяд си бих камшика.batlar написа:ми принципно там местата са хубави но просто риболова бил много труден миналата седмицаlivinginchaos написа:Лоша работа! Приготвил съм всякакви стръви и захранки, и рибешки гурмета! Ама така и така сме мобилни, можем и да се местим. Можеш ли да дадеш предложения къде можем да имам поне топене на перото?
ако ви писне там може да мръднете към другата стена на дуното за костур и излиза и хубава червеноперка ама колко ще се лови и там.....
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
е тия с тоя хотел скапаха пейзажаkodek написа:На "дъното" хич не ходете.Миналата събота и неделя бях там под бившата станция на БТК, от хотел "Хебър" дават джетове и лодки под наем за половин час возене.Познайте какво е? Цял ден целия залив бръмчи и бучи до тъмно, даже и на фарове бръмчат.Вълните от тегелите на лодките стават по 30-40 см.и въдиците се оплитат във всичко.Риба не клъвна въобще!(возещите се не се съобразяват с риболовците и буквално минават върху въдиците)Главата ми бръмна и в неделя на обяд си бих камшика.batlar написа:ми принципно там местата са хубави но просто риболова бил много труден миналата седмицаlivinginchaos написа:Лоша работа! Приготвил съм всякакви стръви и захранки, и рибешки гурмета! Ама така и така сме мобилни, можем и да се местим. Можеш ли да дадеш предложения къде можем да имам поне топене на перото?

въпреки всичко от 15 сам там

- kodek
- ще става разбирач
[/quote]
е тия с тоя хотел скапаха пейзажа
след 2 3 год язовира няма да се вижда от пътя от вили ми се струва 
ако не риболов то активна почивка и битов алкохолизъм
[/quote]
Почивката забрави-алкохол може,
даже задължително!
е тия с тоя хотел скапаха пейзажа

Почивката забрави-алкохол може,

- livinginchaos
- научил се да хвърля
Бяхме за няколко часа на едно заливче след новия строеж към контрастената. За няколкото часа, които бяхме там изкарахме няколко слънчака и това беше. Монтажи бол, стръви и захранки всякакви друго не обади. Може би вечерта можеше да влезе риба в заливчето, но никой не знае. Ние се прибрахме заради бурята 

-
- научил се да хвърля
Здравейте,колеги.
В идващияте почивни дни ще ходя на почивка край въпросният водоем.Ще имам възможност да стоя 5 дни на палатков лагер.Риболова ми е голяма страст и бих желал да ви попитам дали съм добре подготвен за риболов на този язовир.Смятам да разпъна две пръчки на дъно с пружина като ги вкарам с лодка навътре към 80 метра и захраня с царевица.Царевицата смятам да си я купя от магазин от тази замразената в пакети към 3 4 килограма и да храня с нея.Отделно ще си ловя и на мач със захранка каракуда и червеноперка смятам да търся.Раяно в който ще лагеруваме е този:
В идващияте почивни дни ще ходя на почивка край въпросният водоем.Ще имам възможност да стоя 5 дни на палатков лагер.Риболова ми е голяма страст и бих желал да ви попитам дали съм добре подготвен за риболов на този язовир.Смятам да разпъна две пръчки на дъно с пружина като ги вкарам с лодка навътре към 80 метра и захраня с царевица.Царевицата смятам да си я купя от магазин от тази замразената в пакети към 3 4 килограма и да храня с нея.Отделно ще си ловя и на мач със захранка каракуда и червеноперка смятам да търся.Раяно в който ще лагеруваме е този:
- Прикачени файлове
-
- саадс.jpg (211.89 KiB) Преглеждано 1487 пъти
- livinginchaos
- научил се да хвърля
Точно там бях и аз. Имаш плитчина с тревисто дъно, та с мача ще трябва да внимаваш 

Здравейте колеги! Следващата седмица и на мен ми предстои едноседмичен престой в района на язовира. Евентуалната цел на риболова ще бъде костура. Интересува ме дали си заслужава да мъкна лодка от 250 км. на покрива на колата. Защото ако този раиран разбойник не е достатъчно активен, ще ми остане само мъкненето. В този случай ще е по добре да наблегна на захранките и да си правим риболов от брега с биричка в ръката. Иначе от доста години ходя там и познавам общо взето обстановката. Ще ви бъда благодарен за всяка информация и съвет как да подходя. Чух, че язовира отдавна не е бил толкова пълен както в момента и това променя много нещата.
Предварително благодаря на колегите, които ще ми помогнат да се ориентирам как да се подготвя.
Предварително благодаря на колегите, които ще ми помогнат да се ориентирам как да се подготвя.
- gabroveca2604
- новобранец
Костура, и го има , и го няма. Но на втечалото на Студенец дава почти винаги на дистанция от около 50-60м. Аз съм на около 300м. от втеюалото посока Дъното, там съм позиционирал караваната, и ти го казвам от опит. Почти два месеца вече съм там, с лодката до обед, а късен привечер от брега. Има моменти когато веюер е по активен до брега, но понякога е само на втечалото - различно е, но го има. На слука.