Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Тролинг през ноември.....
Модератор: bobopeli
Тролинг през ноември.....
Колеги,привет! Тази година за първи път ми се отдава възможност да си пробвам късмета с лодката през ноември и декември.Какви рибоци мога да очаквам на тролинг по това време на годината? Иначе през лятото доволно,4 сомчета между 5 и 8 кг. и много бяла риба.Сомчетата си ги пуснахме обратно а бялата риба беше много вкусна!Успех на всички!
- dedeff
- разбира нещата
Re: Тролинг през ноември.....
В предвид още топлото време може всичко да се очаква,Бяла риба ,Щука и костур основно,Сома още няма да е легнал,но през Декември колега тролинга го забравяй и стягай силиконите и джиг главите и за Бяла риба в дълбокото.Поздрави.
Без жени можем,без риболов не можем!
Благодаря колега,отиваме на Тракиец в понеделник дано имаме късмет с някой от изброените от теб риби! Ще пиша за резултите като се прибера!Поздрави.
-
- сериозен играч
колега на тракиец днес беше много зле и всички колеги се оплакаха само дребни бели риби(сулки) само един колега хвана една около кило и половина и то на джиг с живи рибки
Колега благодаря ти за инфото,все пак се е хванала и прилична бяла на размер,ще си пробваме късмета и ние пък каквото стане! Както беше писал един колега-"Пред компа риба няма да хванете!"Успех на всички!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:

През ноември удрят големи бели,щуки и костури на тролинг,снимката е от миналата година по същото време!

По принцип избягвам да отговарям на твои постове ,но в случая мога спокойно да заявя - ЛЪЖЕШ! Има и вариянт -непроверен- тази топла есен още да дава ,но се съмнявам- 13 г опит!
През Ноември се хваща огромен костур, но на щипок или силикон на дъно - в случая говорим за Жребчево, лодка и дълбочина около 10 метра.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За кое ЛЪЖА,бе чичо Ники?
В събота имам 4риби на тролинг,а в неделя 9риби до 14.00часа,но ми писна и отидох па хванах за 2часа 43костура на куршумче!
За доказателство имам прясна снимка от тоалетната!
Мога да ти кажа или покажа воблерите,ако съм на кеф!
До края на ноември може да се троли с успех,особенно за яки щуки или бели риби!
Жалко ако тролиш от 13години,па не ги ловиш през ноември,щот Върхи докато джигосва,аз хващам на тролинг същите риби под носа ти! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Eто,как се хващат и пускат сулки на тролинг през ноември!

Това е резултатът от тролинга+куршумчето!
В норма е и няма нищо незаконно в улова!Чист съм пред закона и съвестта си!

Другия път не ме наричай лъжец,че и 100литра бира нема да ти откупят греховете!

Това е резултатът от тролинга+куршумчето!

Другия път не ме наричай лъжец,че и 100литра бира нема да ти откупят греховете!

Е явно съм в грешка признавам. Но все пак си мисля че тролинг успехите се дължат на изключително топлата есен и по принцип не си струва да се настоява през Ноември. А за воблери мерси, но не искам идеи - този вид риболов бавно, но сигурно го загърбвам-взе да ми омръзва .
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тъпо ти е,щот не разбираш от тролинг през ноември!
За два дена имам 13риби на тролинг през ноември,квито идват-такива ми удрят!Кажи нещо за бялата риба и щуката,ма не и си траеш,щот не ти изнася!
Ходи утре да се пробваш на тролинг и после ела да се пънеш с твоите виждания!Имам стотици снимки с такива сулчета,кеф ми прави при пускането,как се изстрелват,като ракети и даже фотото не успява да ги фане!
Ако беше по-умен щеше да забележиш някои детайли в снимките,като например че първите 3бр. са направени в една минута!
И нещо ако се имаш за големия риболовец с големите риби,тури некоя снимка от твоите успехи на Тролинг през НОЕМВРИ,че ми е писнало от лаладжии!

Последно промяна от Troli Rapala на Пет Ное 23, 2012 10:48 am, променено общо 1 път.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не, че ме вълнува... ама недей да пишеш глупости от типа "уловът ми е в норма" - ако спазваш буквата на закона, след хваната риба над 3кг за деня трябва да си тръгнеш, а не да идеш да хванаш "43 костура на курушумче"... Пък щипока /виола, змиор и т.н./ е защитен вид и не може да се ползва за стръв...
ПС: снимките на големите риби са като на току-що извадени от фризера и поляти с топла вода
КрасУтЪ!!!
ПС: снимките на големите риби са като на току-що извадени от фризера и поляти с топла вода

КрасУтЪ!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ма и ти ли си завистник,бе?Тедо написа:не, че ме вълнува... ама недей да пишеш глупости от типа "уловът ми е в норма" - ако спазваш буквата на закона, след хваната риба над 3кг за деня трябва да си тръгнеш, а не да идеш да хванаш "43 костура на курушумче"... Пък щипока /виола, змиор и т.н./ е защитен вид и не може да се ползва за стръв...
КрасУтЪ!!!

Последно промяна от Troli Rapala на Пет Ное 23, 2012 9:26 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
Здравей колега Троли!
Първо поздравления за добрия улов!Второ само искам да уточня , че тролинга въобще не ми е в графата "професионалист" , просто защото друг е риболовът , който ми е на сърце , но както и да е това е друга тема.
Единственото нещо , което никак не ми харесва на снимката с рибите от банята е е не помещението където са снимани ( всеки може да си задържа риба според сега действащите норми в Бг) , а онази малка щучка от снимката , която се намира най-горе на снимката.
При положение , че явно си имал ден и си хванал доста по-прилични риби поне тя би било хубаво още да си плува.
Наслука и другия път!
Първо поздравления за добрия улов!Второ само искам да уточня , че тролинга въобще не ми е в графата "професионалист" , просто защото друг е риболовът , който ми е на сърце , но както и да е това е друга тема.
Единственото нещо , което никак не ми харесва на снимката с рибите от банята е е не помещението където са снимани ( всеки може да си задържа риба според сега действащите норми в Бг) , а онази малка щучка от снимката , която се намира най-горе на снимката.
При положение , че явно си имал ден и си хванал доста по-прилични риби поне тя би било хубаво още да си плува.
Наслука и другия път!