Тролинг през ноември.....

Модератор: bobopeli

cezaar
новобранец
новобранец

Тролинг през ноември.....

Мнение от cezaar »

Колеги,привет! Тази година за първи път ми се отдава възможност да си пробвам късмета с лодката през ноември и декември.Какви рибоци мога да очаквам на тролинг по това време на годината? Иначе през лятото доволно,4 сомчета между 5 и 8 кг. и много бяла риба.Сомчетата си ги пуснахме обратно а бялата риба беше много вкусна!Успех на всички!
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тролинг през ноември.....

Мнение от dedeff »

В предвид още топлото време може всичко да се очаква,Бяла риба ,Щука и костур основно,Сома още няма да е легнал,но през Декември колега тролинга го забравяй и стягай силиконите и джиг главите и за Бяла риба в дълбокото.Поздрави.
Без жени можем,без риболов не можем!
cezaar
новобранец
новобранец

Мнение от cezaar »

Благодаря колега,отиваме на Тракиец в понеделник дано имаме късмет с някой от изброените от теб риби! Ще пиша за резултите като се прибера!Поздрави.
niki_volley
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от niki_volley »

колега на тракиец днес беше много зле и всички колеги се оплакаха само дребни бели риби(сулки) само един колега хвана една около кило и половина и то на джиг с живи рибки
cezaar
новобранец
новобранец

Мнение от cezaar »

Колега благодаря ти за инфото,все пак се е хванала и прилична бяла на размер,ще си пробваме късмета и ние пък каквото стане! Както беше писал един колега-"Пред компа риба няма да хванете!"Успех на всички!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

През ноември удрят големи бели,щуки и костури на тролинг,снимката е от миналата година по същото време! :wink: Този уикенд праснах 5щуки,1бяла + сулки+костури на тролинг,само сом не хванах,но при тая бърза скорост 6км/ч на сометата им е трудно да ударят! :wink: В момента рибите удрят на воблер,естествено Рапала :wink: ,който гази около 3-те метра!Първата и най-голяма щука удари на 5метра,но в дълбокото рибите са кът и треа да знаеш от къде да минеш и кога! :wink:Като цяло тролингът през ноември е по-труден,защото големи риби могат да ударят от 2метра до 12метра и точно това е интересното,в изненадите при избора на воблер! :rolleyes:
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

По принцип избягвам да отговарям на твои постове ,но в случая мога спокойно да заявя - ЛЪЖЕШ! Има и вариянт -непроверен- тази топла есен още да дава ,но се съмнявам- 13 г опит!
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

През Ноември се хваща огромен костур, но на щипок или силикон на дъно - в случая говорим за Жребчево, лодка и дълбочина около 10 метра.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

За кое ЛЪЖА,бе чичо Ники? :shock: В събота имам 4риби на тролинг,а в неделя 9риби до 14.00часа,но ми писна и отидох па хванах за 2часа 43костура на куршумче! :wink: За доказателство имам прясна снимка от тоалетната! :mrgreen: Мога да ти кажа или покажа воблерите,ако съм на кеф! :roll: До края на ноември може да се троли с успех,особенно за яки щуки или бели риби! :idea:Жалко ако тролиш от 13години,па не ги ловиш през ноември,щот Върхи докато джигосва,аз хващам на тролинг същите риби под носа ти! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Eто,как се хващат и пускат сулки на тролинг през ноември! :wink:
Изображение
Изображение
Изображение

Това е резултатът от тролинга+куршумчето! :wink: В норма е и няма нищо незаконно в улова!Чист съм пред закона и съвестта си! :idea:
Изображение
Изображение

Другия път не ме наричай лъжец,че и 100литра бира нема да ти откупят греховете! :drinkers:
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Е явно съм в грешка признавам. Но все пак си мисля че тролинг успехите се дължат на изключително топлата есен и по принцип не си струва да се настоява през Ноември. А за воблери мерси, но не искам идеи - този вид риболов бавно, но сигурно го загърбвам-взе да ми омръзва .
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тъпо ти е,щот не разбираш от тролинг през ноември! 8) За два дена имам 13риби на тролинг през ноември,квито идват-такива ми удрят!Кажи нещо за бялата риба и щуката,ма не и си траеш,щот не ти изнася! :wink: Ходи утре да се пробваш на тролинг и после ела да се пънеш с твоите виждания!Имам стотици снимки с такива сулчета,кеф ми прави при пускането,как се изстрелват,като ракети и даже фотото не успява да ги фане! :wink: Ако беше по-умен щеше да забележиш някои детайли в снимките,като например че първите 3бр. са направени в една минута! :wink: И нещо ако се имаш за големия риболовец с големите риби,тури некоя снимка от твоите успехи на Тролинг през НОЕМВРИ,че ми е писнало от лаладжии! 8)
Изображение
Последно промяна от Troli Rapala на Пет Ное 23, 2012 10:48 am, променено общо 1 път.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

не, че ме вълнува... ама недей да пишеш глупости от типа "уловът ми е в норма" - ако спазваш буквата на закона, след хваната риба над 3кг за деня трябва да си тръгнеш, а не да идеш да хванаш "43 костура на курушумче"... Пък щипока /виола, змиор и т.н./ е защитен вид и не може да се ползва за стръв...
ПС: снимките на големите риби са като на току-що извадени от фризера и поляти с топла вода :)
КрасУтЪ!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тедо написа:не, че ме вълнува... ама недей да пишеш глупости от типа "уловът ми е в норма" - ако спазваш буквата на закона, след хваната риба над 3кг за деня трябва да си тръгнеш, а не да идеш да хванаш "43 костура на курушумче"... Пък щипока /виола, змиор и т.н./ е защитен вид и не може да се ползва за стръв...
ПС: снимките на големите риби са като на току-що извадени от фризера и поляти с топла вода :)
КрасУтЪ!!!
Ма и ти ли си завистник,бе? :shock: Не е зле преди да напишеш некоя глупост да се информираш по въпроса,щот за два дена мъж и жена са хванали 10кг.риба,па даже имат и риболовни билети! :oops: Та в билета пише по 3кила на калпак=6кила,па за два дена е 12кила,значи решението на задачката е,че НЯМА ПРЕКОМЕРЕН УЛОВ щот 10кила риба са по-малко от 12,ако знаеш да смяташ! :wink: Та твоето мнение се оказа фалш,оди се пробвай в тролинга през ноември,па ако спасиш капото ми се обади с омекнал глас! :wink: Покажи ни сега твоите велики риби и успехи в ТРОЛИНГА през НОЕМВРИ! :roll: :roll:
Последно промяна от Troli Rapala на Пет Ное 23, 2012 9:26 pm, променено общо 1 път.
salmohunter
новобранец
новобранец

Мнение от salmohunter »

Здравей колега Троли!
Първо поздравления за добрия улов!Второ само искам да уточня , че тролинга въобще не ми е в графата "професионалист" , просто защото друг е риболовът , който ми е на сърце , но както и да е това е друга тема.
Единственото нещо , което никак не ми харесва на снимката с рибите от банята е е не помещението където са снимани ( всеки може да си задържа риба според сега действащите норми в Бг) , а онази малка щучка от снимката , която се намира най-горе на снимката.
При положение , че явно си имал ден и си хванал доста по-прилични риби поне тя би било хубаво още да си плува.
Наслука и другия път!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”