Воблери за костур

Модератор: sestrata

k99
новобранец
новобранец

Воблери за костур

Мнение от k99 »

Здравейте, нов съм в спининговия риболов и като за начало си взех два воблера за костур дълги 3,5см. Проблема е че предната тройка се закача или в лопатката или в задната тройка, реших си проблема като откачих предната тройка.
Въпроса ми е, това на всички малки воблери ли се получава или само на отделни модели? Ако закача отново предната тройка и тя продължи да се закача в лопатката или задната тройка, това ще влоши ли играта на воблера и ще попречи ли на костурите да се закачат? От друга страна ако си остана само със задната тройка това ще доведе ли до повече изпуснати рибки?
Благодаря предварително на всички които ще споделят своя опит!
m101
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Воблери за костур

Мнение от m101 »

Колега, и аз преди бях запален спинингист и съм имал подобни проблеми. Работата е там, че когато се оплетат куките се нарушава плаваемостта. Аз реших проблема по следния начин - взех воблера и с него отидох в рибарския - там избрах такива тройки, които да не се закачат (още един съвет - купешките воблери имат много дебели куки - избери по - тънки и така ще намалиш броя на пропуснатите удари. Още нещо - можеш да вземеш по - малки халки за куките. Така ще коригираш воблера за около 1 лв.
Дано съм бил полезен.
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Освен това, което те съветва колегата можеш да сложиш на задната тройка един малък шлаух с дължина около 4 мм., който да обхваща халката и малка част от тройката. По този начин се ограничава възможността задната тройка да отиде към предната. Но по принцип винаги непосредственно преди падането на воблера във водата стопирай развиването на влакното / както при хвърлянето на булдо / Това ще сведе до минимум проблемите които имаш. Колкото до тройките - аз ги сменям само при необходимост /когато се изтъпят / Хубавите воблери си имат и хубави тройки, които са съобразени с рибите за които основно са предназначени. Желая ти успех - спининговия риболов е според мен най-интересния. В него колкото повече научаваш, толкова повече се убеждаваш, че има още мнооого да учиш.
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

Това с шлауха изглежда доста разумно. Ще го пробвам, а за предната тройка ще потърся по-малка халкичка, ако не намеря ще пробвам да я вържа с влакно без халкичка.
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

Сложи по малка тройка от пред и си готов
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Нищо не ти пречи ако се наложи да сложиш шлаух и на предната тройка, но мисля. че няма да се налага ако спазваш това което ти препоръчах при хвърлянето. Ако сложиш по малка тройка също ще решиш проблема, но рискуваш да загубиш по-големите риби. Уверявам те никак не е приятно да видиш изправена тройка и риба, която си отива. Второто разбира се е също приятно, но ако си я пуснал ти след като си успял да се пребориш с нея.
k99
новобранец
новобранец

Мнение от k99 »

OK, отначало ще пробвам само със задържане на шпулата непосредствено преди падане на воблера във водата, ползвал съм го при мача за да предотвратя "коремите", незнаех че помага и при спининга. Ако не е достатъчно, ще слагам шлаух а след това ще сменям и куките.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”