Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Замятане на големи дистанции
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Замятане на големи дистанции
Имам следният въпрос, имам мач мичъл премиум 2 4.20. Но нещо не мога да заметна на повече от 25-30 метра с ваглер 4+3 в мен ли е проблема или просто трябва по тежък ваглер.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Re: Замятане на големи дистанции
Пробвай с ваглер 10+3 и ще стане, но ще ти трябва и бинокъл да го виждаш
.

-
- новобранец
Имах лоша случка с 10+4 скъса се основното по неведоми причини, и то след стопера. Ваглера си падна утежнен и една риба си го взе 

- lif3house
- разбира нещата
По-тежък ваглер и ще направиш дубъл в дистанцията. Освен ваглера макарата и вланото, влиаят върху дистанцията, но повече от 30 метра за какво ти е незнам. Както ти каза колегата ще ти трябва бинокъл да си видиш антената на ваглера 

колега, понеже скоро мисля да си взема този мач да те питам добър ли е ?heroabuser написа:Имам следният въпрос, имам мач мичъл премиум 2 4.20. Но нещо не мога да заметна на повече от 25-30 метра с ваглер 4+3 в мен ли е проблема или просто трябва по тежък ваглер.
Благодаря предварително!
-
- новобранец
Аз лично съм много доволен, според мен мача е доста мек (както някой казват лигав), което на мен много ми харесва. Но това е от моя скромен опит не съм държал много мачове. Лек е 198 грама е на 4.20. 5-20 акция мята доста добре и леки ваглери от рода на 2+1. Това е моето лаишко мнение, надявам се да съм бил полезен! 
P.S. Нека и някой по-вещ колега да даде мнение за сопата, което да е по-миродавно.

P.S. Нека и някой по-вещ колега да даде мнение за сопата, което да е по-миродавно.
Колега , няма лоша въдица -има неумение да се използва по-предназначение
понеже никой не се е родил научен ,приеми го като приятелско намигване -проблема в твоя случай е или много лек ваглер или неправилно запълнена шпула на макарата (по-малко влакно от необходимото).Поздрави

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- новобранец
То че съм аматьорче спор няма, но не е от влакното. Шпулата ми събира 100 метра 0.16 аз съм навил около 85-90 метра 0.18. И влакното има значение защото предното не ми хареса изобщо мисля, че беше на jaxon и го смених с трабуко, от което съм много доволен. Може би ваглерите, които използвам просто са леки. Абе ще го научим този мач риболов, за сега хващам само дребни рибки, дай боже скоро и по-големи.
Поздрави!
Поздрави!
Този проблем със сигурност не е причинен от по-тежкия ваглер. Има много изписано по темата.heroabuser написа:Имах лоша случка с 10+4 скъса се основното по неведоми причини, и то след стопера. Ваглера си падна утежнен и една риба си го взе
-
- новобранец
Хаха повече от сигурен съм, че е така затова си смених и влакното от тогава такива проблеми нямамmiro253 написа:Този проблем със сигурност не е причинен от по-тежкия ваглер. Има много изписано по темата.heroabuser написа:Имах лоша случка с 10+4 скъса се основното по неведоми причини, и то след стопера. Ваглера си падна утежнен и една риба си го взе

-
- новобранец
Ако имаш резервна шпула навий си 0.16 почти до ръба и пробвай пак дистанцията 
Майтапа настрана, с по-тънко влакно постигам по-задоволителни дистанции. Не е лошо и влакното да няма "памет" -- демек да стои право като хвърлиш, не на "витки"...
Утежнението също според мен има значение - дали е групирано, къде е спрян ваглера и т.н.
Иначе според мен 4+3 не е крайно лек ваглер...

Майтапа настрана, с по-тънко влакно постигам по-задоволителни дистанции. Не е лошо и влакното да няма "памет" -- демек да стои право като хвърлиш, не на "витки"...
Утежнението също според мен има значение - дали е групирано, къде е спрян ваглера и т.н.
Иначе според мен 4+3 не е крайно лек ваглер...

-
- новобранец
Ами ваглера ми го стопира вирбел утежнението е групирано на ваглер и половина след вирбела и 2 дропера до долният вирбел това е горе долу монтажа. Другият вариант е просто да не замятам правилно, който е май най-вероятният 

Колега, щом все още си начинаещ като мен в този вид риболов по-добре е да се откажеш от далечните дистанций, защото според мен има по-важни неща от тях. На мен най-големия проблем ми е избора на правилния монтаж за конкретна ситуация, матане на захранката на едно и също място и мятане и задържане на монтажа в захранения участък / в същност последното все още не ми е трудно защото захранения участък ми е доста голям
/. В момента дистанция, по-голяма от 20 метра не мога да си позволя. Смятам, че когато овладея тези неща на по-малка дистанция ще мога да го направя и на по-големи, но тренировка му е майката.

-
- новобранец
Идеята ми за по-далечно замаятане е следната, тъй като ходя предимно на баластиери и Тунджа на дупките искам далечни замятания защото рибата е много пресирана там и според мен на вътре и дълбоко имам по-голям шанс за улов. В неделя бях на една такава дупка с приятели, те ловиха на 7-8 с една извадена риба. аз лових на 20 метра може би и имах извадени 10 риби. та предполагам, че на голяма дистанция и дълбочина има по-голям шанс за улов и може би малко по големи риби. Иначе по реката няма нужда там риби си излизат стига да знаеш местата :d
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
30м не са малка дистанция. Според мен просто ти трябва по-тежка плувка за по-далечен риболов. Все пак номере не е просто да метнеш веднъж дистанцията, трябва да ловиш там всеки път.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.