Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Октомврийска въздишка
Октомврийска въздишка
Октомври неусетно ниже дните си и все повече напомня за близките студени дни. Времето предлага странна смесица от слънчеви часове, следвани от сиви облаци, северен ветрец и обилни порции дъжд. Носи се усещане за тъга в странно съчетание с красотата на пъстрата есен...
С такива мисли посрещнах тази събота и дълго се колебаех дали да направя поредната си разходка около реката. Ходеше ми се разбира се, но реших да не бързам и прекарах у дома дъждовния дообед... Незнайно как дори подобно време е в състояние да изглежда красиво и да ми вдъхне нужната доза енергия. Някъде към 15 ч., когато няколко слънчеви лъча свенливо влязоха през влажния прозорец, реших да взема тояжката и да видя какво ми е приготвил съботния ден
Отправям се към избраното място и жадно поемам от аромата на есента. Много красота и смирение има в подобни моменти, а душата е по-лека от перце... Ума е чист и трудно се задържа върху конкретни мисли. Просто препуска и се оставя изцяло на съзерцанието... истинско опиянение.
Стъпвам на познатата пътека и очаквам да видя къде ли ще ме отведе днес...

Отвежда ме право към Реката и към нейните рибки

След първата глътка адреналин е време за цигарка сред величието на крайдунавските гледки.

Вятъра продължава да упорства и да носи мирис на дъжд. Облаците се сгъстяват на запад и подсказват, че е време октомврийския ден да угасне. Оставят ми все пак няколко минутки за още една усмивка...

... а после ме подканят да занеса у дома днешните си трепети

...
Поздрави
С такива мисли посрещнах тази събота и дълго се колебаех дали да направя поредната си разходка около реката. Ходеше ми се разбира се, но реших да не бързам и прекарах у дома дъждовния дообед... Незнайно как дори подобно време е в състояние да изглежда красиво и да ми вдъхне нужната доза енергия. Някъде към 15 ч., когато няколко слънчеви лъча свенливо влязоха през влажния прозорец, реших да взема тояжката и да видя какво ми е приготвил съботния ден

Отправям се към избраното място и жадно поемам от аромата на есента. Много красота и смирение има в подобни моменти, а душата е по-лека от перце... Ума е чист и трудно се задържа върху конкретни мисли. Просто препуска и се оставя изцяло на съзерцанието... истинско опиянение.
Стъпвам на познатата пътека и очаквам да видя къде ли ще ме отведе днес...

Отвежда ме право към Реката и към нейните рибки

След първата глътка адреналин е време за цигарка сред величието на крайдунавските гледки.

Вятъра продължава да упорства и да носи мирис на дъжд. Облаците се сгъстяват на запад и подсказват, че е време октомврийския ден да угасне. Оставят ми все пак няколко минутки за още една усмивка...

... а после ме подканят да занеса у дома днешните си трепети

...
Поздрави

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Възхищавам се на подобни разкази..... ПОКЛОН!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Ачо, стига бе човече, че ме караш да се червя като млада невестаANGEL 123 написа:Мале Стефко да не си писател бе човече............. все едно чета съвременик на Йовков
иска ми се да има поне още десетина човека, които да пишат като теб, нямаше да излизам от форума

Писател

Поздрави

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!