Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от Георги Кръстев »

Pavel Qnakiev написа:Георги Кръстев ....... ако ти се споделя ........
Споделя ми се, но само да има кой да чете. Значи заставаме от страната на чудните скали. Часът беше 7:30. Гледаме водата с идеален цвят, рибите играят. Свалихме багажа с колегата и дойде ред за забъркване на храната. Естествено без глина няма как да се разминеш на цонево в този сезон. Отидох зад варовата мина, има един сипей от там си копам. Изситих около 2кг. Разбърках 2 кг супер чемпион роач и 1кг супер куп на Van Den Eynde + глината стана една много приятна смес( да отбележа че бърках черния роач, който е поне два пъти по солен от класика !) суперк купа го сложих защото ми беше в излишък инъче никога не бих го сложил на, мач че и на цонево, това е идеална храна за бабушки на щека/директен за дълбочини до 4м. Та получи се енда тъмно кафява смес, добавих около 200 гр кастери и около 300 гр изпънат бял( изпънах го в микровълновата, ако ме разберат в къщи ще трябва да живея на цонево :lol: :lol: :lol: :lol: ) Носех 1 мач и един фийдер, като бях решил ако е муден риболова да ловя и на двете едновременно. Стартирах нормално със 10-тина стиски на мач, със слайдер който носи 12гр по линията. При дълбочина 5м дистанция 20-22м. Знам че е грубо, но пък отдолу съм финяга с 12 кука и 0,14 повод :lol: :lol: :lol: . Риболова потръгна добре, риби имаше вземаха се най-добре на лежане с повода. Рибите стояха при мен до в момента в който не ми свърши храната, а това вече беше в 13:00 ч. Ловил съм около 4 часа, като имам 5 кг риба. Общо 70бр, всичко уклеи, морунажи, платички и баби. Средно по 65гр рибката и на 3 мин и половина по рибка. Което за бабу не е нищо. Но някак си идваха имаш на минута по риба че и две и после чао мечо. Но един колега до нас изкара една бяла на рибка и си мисля че това е разумното обяснение на паузите. Та така, рибката си иска и "хляба и салама".
Естествено, че може да се лови и с бг храна, и даже препоръчвам една рецепта. 2,5кг филстар 12х3-фийдер + 2кг глина и задължително поне 300 гр бял червей. За стръв си носете и пинки, че има много фитки.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Vankata написа:
Георги Кръстев написа:... и още съм жув :D
Жив е той, жив е! Там на язовира,
потънал в захранка седи и се взира
юнак с дълга в ръцете щека,
юнак със студена бира в кепа.

Браво Ванкс, но бирата не е у кепа.... :lol:
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Pavel Qnakiev »

Благодаря ти за отговора колега а и на човек когато му е интересно винаги ще чете поне аз де :) и също така ти благодаря за рецептите хи хи ... наслука
ПП.. Смятам да ходя на реката която се влива в язовира по вировете де да търся кефалите някой ако има инфо да сподели благодаря предварително.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Вчера (неделя) с колегата dimito80 направихме един риболов на Цонево в района на Ченге (мечи дол).
Най-интересното е че на чакълената, на чудните скали, под ченге и на мечи дол се бяхме разположили 4 групички аверчета. И риболова протече и на четирите места по различен начин.
При нас на мечи дол, се ловяха основно костури, смесени с баби, от време на време излизаха и малки каракудки, като за финал изкарах едно морунажче. А да имах и 3 платички тип листенца.
На чакълената, заради малката дълбочина предполагам, момчетата са имали много малко риби и все случайни-предимно баби.
На скалите риболова е бил основно баби, някой платичка колкото липови листенца и редки морунажи. И от онези едрите уклеи, дето ти спират целия такъм още горе 8) 8)
Под Ченге са имали основно баби и само 1 костур......
Та ако трябва да се направи някакво заключение. Риболов на Цонево има, но само мач и фийдер, като все още има риба на всякъде, но просто е на различни пасажи, за предпочитане са местата с по голяма дълбочина поне да има 5м.
Това са моите рибки.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Вземах си 14 костура за мизе :)
Изображение
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Браво добър риболов се е получил :)
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Георги Кръстев написа:... Под Ченге са имали основно баби и само 1 костур......
Не заблуждавай колегите адашче, костурите бяха 3 броя :wink: :drinkers:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Ми айде де, пусни малко фъндък(инфо)
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Няма кой знае какво да се казва. Перфектно време. Тегав риболов на мач, голяма дистанция, дълбочина от 6 до 8 метра, рибите пипат много плахо. Водата доста студена. Резултат на двама човека (на око)- 3-4 кила риба състояща се от: средни бабушки, 3-4 хубави морунажа (тип тундженски ), 3 костура и 3-4 скимърса. Снимки няма щото нямаше нищо интересно за снимане. Рибата е върната обратно на 100 %
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
dimito80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimito80 »

Наслаждавах се на майсторлък браво жоре цар си на риболова
dimito80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimito80 »

хайде Гоше другият път на Тунджа :D
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

dimito80 написа:хайде Гоше другият път на Тунджа :D
Колега и ние се каним ,но времето и финансите ще решат и ,ако ходите споделете инфо на ЛС .Поздрави :rolleyes:
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Някой нещо??? Или никой нищо?
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Перките се изтеглят на по-дълбоко. В района на чудните още има риболов, но трябва да се търси дълбочина над 6-7м. .... На фийдер риболова е една идея по-слаб от на мач....
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Георги Кръстев написа:Перките се изтеглят на по-дълбоко. В района на чудните още има риболов, но трябва да се търси дълбочина над 6-7м. .... На фийдер риболова е една идея по-слаб от на мач....
Благодаря ти Жоро. А да знаеш костура как се държи тези дни. Или ако нямаш информация предполагам, че можеш да ми дадеш добър съвет. Познаваш добре този язовир.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Георги Кръстев написа:Перките се изтеглят на по-дълбоко. В района на чудните още има риболов, но трябва да се търси дълбочина над 6-7м. .... На фийдер риболова е една идея по-слаб от на мач....
Жоро, риболова ми в неделя показа друго . Бяхме под с.Добромир ,направихме супер риболов с директните сопи - 6-7м , целия залив вреше от уклей , също и много бабушка излезе .Почнахме на дъното на 2,5-3м с тежка подхранка , бабите се наредиха , също и уклеи мутанти , после с рехава подхранка направих грешка - исках горе да събера уклея ,но дойде само дребен и почнаха да се дигат дребни баби. Оказа се ,че най-добре дава като се храни долу с тежка храна , бабите се нареждат на дъното , а над тях едрите уклеи. Успех на всички колеги. :D
:!: Чакъленият път към язовира е изключително трудно проходим .
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”