mondial река

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: mondial река

Мнение от С.Върбанов »

Ползвал съм и то с стотици килограми точно Мондиал или не помниш и темата каква е по произход ? И кой ти каза какво ползвам ? Лошото е ,че и няколко риболова се набутах с тези 15х4,50 и видях колко струва на свободни и на паткарници :idea: с 4-5-10 пъти овлажнявания и прочие......Когато не си запознат какво ползвам не се изказвай неподготвен !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Пичонки, само мога да ви кажа, че Бг храните са в пъти по-добре от ..тъъъъъът, защото се правят в предвидими количества и винаги ползваш прясна храна. Прави са колегите, че веднъж има цвета е по-тъмен а друг път по-светъл. Мога да обесня защо е така. Получава се, защото самата фирма изкупува брака от сладкарските фабрики, в даден момент брака на един продукт е по-голям от друг. За да се получи всичко както идеално еднакво, трябва да има разделение още в цеха. А там не правят такова. Като казвам брак на бисквити не си мислете за мухливи и тнт а за криво изпечени бисквитки които немогат да се нареждат правилно в пакетя. И в един момент някви си по-тъмни примерно какаови бисквити са в повече от другия път и за това цвета е с друг отенък ! За мен това не е проблем, ако си мислите че това ви пречи на риболова........
Та аз предпочитам прясната Бг храна, от колкото някви си внесени 2 пъти в годината.....
Цяло лято ловя с 12х3 не виждам някакъв спад в улова ми спрямо миналата година, където бърках други храни.
А и само не ми хвалете оная дето мирише на прах за пране и рибите веднага си носят чорапите и почват да перът, вместо да кълват. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Преди mondial бяха сносни захранки, преди някалко месеца обаче вземах платика (ако не ме лъже паметта), останах разочарован... nevermore! Бяха наблъскали трици за пълнеж, отвратителна, натрапчива миризма на трици. Преди поне слагаха ТТХ вместо триците....
Добавяш коноп, ароматизатор, каквото искаш.....миризмата на триците убива всички други....
Старфиш верно имат много неестествени аромати, не ми вдъхват доверие.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Мундиал езеро-малко турнирче на плитък водоем,разбъркване,пресяване доовлажняване,тежка и о чудо небесно-топката изплува от дъното като пинг понг и следва бой с щеката да си слезе където и е мястото.Има куп свидетели за случилото се,които се скъсаха от смях :lol: само не искам да слушам ,че не знам как да разбърквам захранките.Още при стискането на топката след поставяне в кофата се издуваше все едно беше направена от дунапрен,а аромата и е незабравим,повдига ми се само при споменавнето и. :lol: :lol: :lol: Единствената която става за нещо Върбанов е черната червеноперка,но знаеш ли заради какво,че няма нищо в нея и е черна :lol: :lol: Захранка внос от Белгия,транспорт,ДДС,данък еди какъв си и на пазара 2,5кг е 8лв или 5кг е 15лв ,което прави по 3 лв на килограм.От тия 15 лв търговеца на дребно има марж,търговеца на едро също и колко се купува един кг захранка при положение ,че е 3лв на дребно.Не искам да ме убеждавате,че има нещо по различно от нашите/на добрите фирми/ и,че правят чудеса.Колкото до 12х3 поне знам какво и от къде купуват за да я направят и трябва да ви кажа,че е по-белгийска от Мундиала :D И в крайна сметка вносните захранки на цена 7-9лв за 2.5кг са в много красиви опаковки,миришат супер/става и на вместо борче /и най-важното е ,че се купуват. :D Аз за това продавам и от двата вида.Аз за това уважавам на всеки мнението.Върбанов,я покажи една речна риба в ръцете си,че не хващаш декиш нещо :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
haga
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от haga »

Колкото до 12х3 поне знам какво и от къде купуват за да я направят
Хайде Бутник отвори ни очите!Пиши колко е трайността им? :wink:

Доколкото ми е известно производството на всички храни,добавки и т.н. за животни в България трябва да са преминали проверка от оторизираните органи .
За това има приет :ЗАКОН ЗА ФУРАЖИТЕ
Този закон урежда :
1.Изискванията към фуражите, мерките и условията за осигуряване хигиена на фуражите и тяхната безопасност, опаковане, етикетиране, представяне, включително рекламата им;
2.Условията и реда, както и изискванията към всички етапи на производство, преработка, съхранение, транспортиране, разпространение, включително употреба на фуражи;
3.Правилата за извършване на официален контрол, включително и верифициране на съответствието с нормативните изисквания;
4. Прилагането на регламентите на Европейската общност в областта на фуражите и на приетите въз основа на тях директно приложими актове на Европейския съюз, доколкото това не е уредено в друг нормативен акт,
5.Контрола на качествения състав и пълноценността на фуражите.
6.Законът се прилага за фуражите и за условията, при които те се произвеждат и преработват, за операторите във фуражния сектор и за контрола на фуражите на всички етапи на производство, преработка, съхранение, транспортиране, разпространение, включително употреба.
7.Законът има за цел да гарантира спазването на нормативните изисквания на всеки етап на производство, преработка, съхранение, транспортиране, разпространение и употреба на фуражи с оглед защита на здравето на животните и хората и околната среда;
Да осигури прилагането на законодателството на Европейската общност в областта на фуражите и тяхната безопасност на национално ниво.
Та накратко ,тези български захранки се правят от бивши и настоящи състезатели ,по техни лични рецепти ,в гаражи ,мазета и други помещения.
Според наличните суровини и и материали съставките в захранките се дозират.При това захранките се различават всяка една от друга ,партида от партида.Производителите изкопуват бракувани захарни изделия,бракуван и смян хляб от търговските вериги (като БИЛА,КАУФЛАНД и др.),сами или с помощта на други си мелят зърно (пшеница,царевица,коноп и др.)и т.н. Поръчват си свои фирмени пликове за разфасоване,пълнят и си продават продукцията си в рибарските магазини.
Така се правят българските захранки без стандарт и качество,без време на годност и изследване в оторизирана лаборатория.
Та Бутников продавай си вносното и не учи колегите какво да си купуват! :wink:
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ами не е мястото тук да коментирам нещата.Има много добри Български захранки,някои от тях се произвеждат от бивши и настоящи спортни риболовци и едва ли искат да си опозорят имената.Но има и такива производители,наречено накратко търгаши,които нямат нищо общо с истинския риболов и пълнят пазара с нискокачествена захранка.Скрита под лъскава опаковка те се радват на популярност.Уважавам Полските и Унгарските захранки ,използвам ги активно и постигам някакви резултати.Хората са си направили труда да поднесат една красива опаковка,добре залепена ,добре ароматизирана и да си личат поне 8-10 компонента в тях.Скелета на една захранка се състои от галета/2-3 вида/,бисквита/разновидности/,царевично брашно/финно смляно и с по-едри частици/както и смляна пшеница..В зависимост от това каква искаш да бъде добавяш по-малко или повече от даден компонент смлян по различен начин.Екстрите са маслодайните семена/коноп,слънчоглед,соя,ленено семе,рапица, и още знайни и незнайни,кокос,меласа,ТТХ и още много и много ./добавени към тях те правят захранката "жива"/.Добавя се един ароматизатор и работата става.За трайност на захранките може да се говори,когато те са термично обработени или компонентите са специално приготвени за целта.При доста от нашите захранки след някакъв престои по щандовете започват да хващат паяжинки,да литва по някой мулец.При полските и унгарските захранки този негатив липсва/не съм го забелязал може би и поради факта,че се продават бързо/което навежда на мисълта,че са предварително обработени по някакъв начин.Фуражните смески за животни са класика,перфектни за пълнеж,стига да подберете правилната.Единственият недостатък е ,че има и отсявки/шушулчици,клечици,/които правят нежелан стълб издигайки се към повърхността.
В заключение-всяка една захранка би свършила работата си,ако я използвате дълго време и и хванете чалъма.Всеки да лови с това ,което му е по джоба и което мисли,че му носи успех.Целта е да се събира риба,а коя успява да се справи................
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

butnik написа:....В заключение-всяка една захранка би свършила работата си,ако я използвате дълго време и и хванете чалъма.Всеки да лови с това ,което му е по джоба и което мисли,че му носи успех.Целта е да се събира риба,а коя успява да се справи................
100% съм съгласен....Аз основно ловя с бг захранки. В последно време или на Мадикс или на .....Първенец, ако не се лъжа, и съм останал очарован от тях. Особено от речната на Първенец с аромат на сирене.
Те тия са:
Изображение
А на Мадикс манджите, от как смениха опаковките и съдържанието промениха. Приятно се изненадах, когато намерих и пелетки вътре.
И двете са на цена от по 2,3-2,5 в зависимост от къде ги вземаш
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Не ги знам тия първенец, но мадикс са пълен смях. Ползвал съм ги предимно зимно време, че са най- финоструктурните които се намират тук, слагайте и много много многО пръст, че да я свали на дъното. Иначе са с плаваемоста на корк топките, след три овлажнявания...
Килограм храна .... три-четири пръст и те така...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Zoro79
новобранец
новобранец

Мнение от Zoro79 »

Венелин Радушев написа:Преди mondial бяха сносни захранки, преди някалко месеца обаче вземах платика (ако не ме лъже паметта), останах разочарован... nevermore! Бяха наблъскали трици за пълнеж, отвратителна, натрапчива миризма на трици. Преди поне слагаха ТТХ вместо триците....
Добавяш коноп, ароматизатор, каквото искаш.....миризмата на триците убива всички други....
Старфиш верно имат много неестествени аромати, не ми вдъхват доверие.
И при мен се получи така...
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Абе момчета това е храна която работи от долу нагоре... пуууу цял жуот няяя са научити :lol: :lol: :lol: .

п.п. Така се получава като се мели ечемика с класовете, царевицата с кучаните и цлънчогледа с питите :wink:
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Аз като знам колко ми струва едно ходене на риба въобще не се и замислям да правя компромис със захранката. Купувам си само от скъпата, защото разликата ми е около 10-15 лв. Както се казва не съм беден за толкова и поради тази причина нашенските не ги познавам. Другата седмица, живот и здраве ако тръгна към река Искър мисля да си поръчам от небезизвестното Мило за мрени :lol: . За първи път ще ми е да ходя на тази река и за първи път ще ползвам тази захранка. Ако ги събере ще се похваля. Ако не ...... пак ще се похваля. Заради темата ще си купя и един пакет mondial" река ей тъй заради темата :lol: .

И ако се капотирам - да не почнете да ми намирате кусури :lol: .
Последно промяна от miro253 на Вто Ное 06, 2012 11:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Няма да се правя на "разбирач" в областта на захранките - пробвал съм всичко: преди години си я забърквах сам - малко ярма, малко бля, бля, бля, малко кюспе - и се получаваше. Докато не дойде момент, когато до мен заставаше колега с "купешка" захранка, и той лови - а аз: бля, бля, бля !!! Е, просветна ми - ще трябва да се върви напред. Та да си дойда на думата: през многото години на риболовни приключения съм пробвал всякакви захранки - и наши, и вносни, и известни, и безизвестни. Единственото, което мога да твърдя е, че не мога да откроя някоя храна с класи над останалите. И Ван ден Енде лови, и родно производство лови. Тънкостта, според мен, е да свикнем с дадена захранка, и да схванем как да работим с нея. А аз от доста време се доверявам на 12х3 и мисля, че не греша. А какви чудеса сътвори 12х3-река миналата есен при риболова на иларии и платерини - доста колеги от Варна знаят. Аз се доверявам за сега единствено на нея! :drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
georg77
новобранец
новобранец

Мнение от georg77 »

мисля да си поръчам от небезизвестното Мило
МИЛО е класи над Мондиала, няма да сбъркаш с тези захранки. На Струма морунажа и скобара "полудяват" особено от MILO SPECIAL CAVEDANO. От производителите на речните захранки МИЛО е №1. Работи еднакво добре в бързи и средно бързи води и става за риболов на фидер. За мен е идеалната захранка, само дето е скъпичка :D
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

georg77 написа:
мисля да си поръчам от небезизвестното Мило
МИЛО е класи над Мондиала, няма да сбъркаш с тези захранки. На Струма морунажа и скобара "полудяват" особено от MILO SPECIAL CAVEDANO. От производителите на речните захранки МИЛО е №1. Работи еднакво добре в бързи и средно бързи води и става за риболов на фидер. За мен е идеалната захранка, само дето е скъпичка :D
.......и го има само при мен :D ще започнат да се усещат някои,ама късно.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

butnik написа:.......и го има само при мен :D ще започнат да се усещат някои,ама късно.
.....в Пловдив може би , но в Бургас ......го има преди теб :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”