Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
stil92
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от stil92 »

hristotihov написа:
stil92 написа:как е на Суходол откъм пъстърва някой знае ли ?
Пуснаха малко миналата седмица, ама не кълве. Лови се само уклей и мнооооооооого редки каракуди на дъно. Уклея е прилична големина, аз направих 35 бройки за два часа.
значи и е рано за пъстървата ощее ...
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

JettroniX написа:Днес дядовците на Панчака разказваха за изваден от вчера гол шаран - 7кг , на мач - 0,10, на грозд бял червей към средата на стента :shock: :?: Дали е истина ? На стената днес беше адския панаир :lol:
На спининга цял ден въртях и нямаше побутване. Микроджигове, въртящи блесни, дребни воблери, едри джигове - на нищо.... имаше и други колеги, които не видях да извадят нещо на туистерите. Обиколих доста периметър, но нямаше следа от гладни хищници :rolleyes:
От време на време се вади бабушка и костурчета, но масово хората търсещи целенасочено само хищник бяха без уловени риби, а и бабушките не бяха толкова чести....
"Парашути" и "телевизори" колкото ти сърце сака......няма контрол... :axe:
..... и к'во сега ? Пак мълчаливи отговори.... Нормално за Софийският районнннн :evil: Такъв ви е манталитета...после не се сърдете на никой ;) Нека ви останат платените водоеми...и гумите в тях :lol:
Изображение
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

JettroniX написа:.. Нормално за Софийският районнннн :evil: Такъв ви е манталитета..
добре че у другите райони се счупват да дават инфо, айде нема нужда..
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Е специално за Джасо от мен,щото съм със нов телефонен номерИзображение Рибки от Искъра,нищо особенно-рано е още,водата е топла-13 градуса.Укклей няма,каракуда няма,платика няма,шаран няма.Сом има и се лови на кльонк,който му разбира де :D Е сега мисля да си пръжна от костура.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Колеги някво инфо за Искъра около Абдовица. благодаря предварително. :drinkers:
Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

pano64 написа:Колеги някво инфо за Искъра около Абдовица. благодаря предварително. :drinkers:
Миналата седмица минах при моста на Ботевградско шосе. Колеги ловяха 10 сантиметрови костурчета. За другите места не знам.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

JettroniX написа: ..... и к'во сега ? Пак мълчаливи отговори.... Нормално за Софийският районнннн :evil: Такъв ви е манталитета...после не се сърдете на никой ;) Нека ви останат платените водоеми...и гумите в тях :lol:
Mи заминавай си за Хасково тогава :lol:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Gad975 написа:
JettroniX написа: ..... и к'во сега ? Пак мълчаливи отговори.... Нормално за Софийският районнннн :evil: Такъв ви е манталитета...после не се сърдете на никой ;) Нека ви останат платените водоеми...и гумите в тях :lol:
Ми нека първо ВИ покажа какво имате, пък то е ясно, че мога да си пътувам из цялла България. На предния пост ми се отзоваха колеги на Л.С. след грубоватия ми пост :D Вие ако сте се почуствали засегнати - не сте ми споделили на Л.С. ;) Няма и за какво и да се извиня ;) Евала на Чируса, че ходи да ги хваща и да казва к'во що,че моа си умра от скука на тия прословути 7777777, Суходоли, Вятърни мелници и такива имена на герои ;) Пък това, че споделям с ВАС моите разходки из тукащните Ви водоеми... ми ще си ги отразявам в мненията си, даже да са критични - обективен съм си. Сега мое ме прощават повечето колеги, но това си е положението за жалост не само моя :lol: И аз искам всичко да се промени, но хората променят ли се за ДОБРО :idea:
Сорри братя БГ реалност се задава :( и аз не съм китка за мирисане....,а що се ходи до Ивайловград,Студен кладенец,Тракиец,Жребчево, КОпринка,ТИча,а да не казвам, че и до бившия свободен водоем Мандра (до ХС)....мхммм от Искъро по-дльбоко и големо нямаше май. Еврика!
Аз ще си упорствам навсякъде :idea: нека някой ме спре :lol: Все пак си имам билет и мога да чупя риби навсякъде, къде ми позволява закона а ? Даже да съм от ХС, РС,БС,ПЛ или Трънско ве :rolleyes: :lol: Не е важно от къде идваш, а на какво ще попаднеш, ако се съгласите :roll:
Браво, след моя пост по-горе май се раздвижихте нещо драги съфорумци :) Така ви искам :D
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

JettroniX написа:
Gad975 написа:
Ми нека първо ВИ покажа какво имате, пък то е ясно, че мога да си пътувам из цялла България.
Гендо, не им се връзвай на тия дървени шопи... Много се дразнят като някой провинциалист им цъфне из "великата мизерна София", а много гъзареят като идват да ловят на яз.Ивайловград, Ст. Кладенец, Тракиец и пр. все едно тВа им е бащиния, а ние (в частност Я отделяме средства и време да ги зарибяваме...).
Всички ще си променим манталитета..., ама кога? Все някога трябва да стане, за да бъдем и ние гражданско общество като останалите държави....
Така, че идвай си да ходим да ги дърпаме 3-кг. бели дето ония само ги сънуват...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Vid написа:Много се дразнят като някой провинциалист им цъфне из "великата мизерна София", а много гъзареят като идват да ловят на яз.Ивайловград, Ст. Кладенец, Тракиец и пр. все едно тВа им е бащиния, а ние (в частност Я отделяме средства и време да ги зарибяваме...).
Абе не знам вие какви средства лично отделяте за зарибяване, ама един такъв излет на мен ми струва 200 + лева, мислиш ли че аз отивам за да ти прибера рибата и за да си правя "бащиния"...а ти колко даваш за зарибяване на твоите язовирчета??

Р.С. Евалата Люска, добри костури си надърпал.. Надълкото ли го търсиш, и на рибе ли дава най-много или и на торен?
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

jasonsmith написа:
Vid написа:Много се дразнят като някой провинциалист им цъфне из "великата мизерна София", а много гъзареят като идват да ловят на яз.Ивайловград, Ст. Кладенец, Тракиец и пр. все едно тВа им е бащиния, а ние (в частност Я отделяме средства и време да ги зарибяваме...).
Абе не знам вие какви средства лично отделяте за зарибяване, ама един такъв излет на мен ми струва 200 + лева, мислиш ли че аз отивам за да ти прибера рибата и за да си правя "бащиния"...а ти колко даваш за зарибяване на твоите язовирчета??
Колега не се и съмнявам, че си съвестен риболовец :smt023 ПО горния ми пост го написах,защото съм силно раздразнен от факта, че има повече четящи, а не пишещи хора във темата и всеки си мълчи "какво,що, къде" и излиза така, че сам си коментирам "кво,що", което ми се вижда доста глупаво ;) Прави им чест на няколкото хора, които пускат по някоя снимка в темата за да видим останала ли е риба някъде по свободните водоеми :rolleyes:
Иначе в нашите риболовни (в Хасково) магазини се появяват касички за пускане на дарения било то за зарибител или подпомагане на националите по улов на шаран и подобни такива инициативи....така, че ние кат будали пускаме по някой лев за да се движат нещата :lol:

П.П. : Няма да правя повече спамерски коментари ОБЕЩАВАМ , изводите ги оставям на вас :D
Изображение
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

JettroniX написа: ПО горния ми пост го написах,защото съм силно раздразнен от факта, че има повече четящи, а не пишещи хора във темата и всеки си мълчи "какво,що, къде" и излиза така, че сам си коментирам
Отвори инфо за река Струма и виж дали съм пропуснал някой път да дам инфо, когато съм бил на реката. Това за четящите е друг проблем и не можеш да разделяш на софиянци и провинциалисти. На Струма всеки път ври от рибари, трябва да нощуваш там, за да хванеш хубаво място едва ли не и накрая в темата пишат едни и същи 4-5 човека. Така че сам си прави изводите........

П.С.
jasonsmith написа: Абе не знам вие какви средства лично отделяте за зарибяване, ама един такъв излет на мен ми струва 200 + лева, мислиш ли че аз отивам за да ти прибера рибата и за да си правя "бащиния"
Ей това е приказка, същия съм и аз. Като смятам риболова на месец ми излиза към 600-700 лева, ако някой мисли, че отивам , за да прибирам рибата и да си оставям боклука е доста тъпо парче :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
lusienn

Мнение от lusienn »

jasonsmith написа:

Р.С. Евалата Люска, добри костури си надърпал.. Надълкото ли го търсиш, и на рибе ли дава най-много или и на торен?
Е тука сега мисля че много се изхвърляте.Аз съм Софиянец,и не съм ходил от 15 години на тия язовири-защото нямам толкова пари за харчене,за гориво за да ходя до там.Дал съм 25 лв за зарибяване със сом-доброволно,и не знам Емо-Тапета като събираше пари кой колко и от кой град е дал от тоя форум.Не съм и питал никога къде са зарибявали,защото на Искъра се събраха пари,от сомаджии за зарибяване.Сега да кажа за себе си-не съм от никои,не участвам в интриги и ходя за сом само с Жоро Алкохола,щото ми е приятел от 24 години.Но това едва ли ви вълнува.А Джасо-съм го виждал 2 пъти през живота си.Един път в Люлин на едно кафе,къде живее другата ми партия,и един път на Искъра на откриването.Но понеже знам че е супер запален,ще му кажа че не си заслужава да ходи на Искъра за 2 кила риба за цял ден-и то дребна.Лових на шарен червей на плувка.Е по в страни,няма закачки като пред понтоните на щъркелаИзображение Стреляш с червеи,и ловиш мешано.На рибе дава по навътре.Ако си с лодка ти трябва сонар,и си търсиш пасаж-това вече е Истинския риболов и се ловят костури по 300,400 грама.Гледайте какъв риболов правят по морето-и не се карайте за глупости .Е за красотата на природата,и за изненадите на тоя язовир ходя.Изображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Лично мое мнение е - че през есента риболова в Софийското поле става вял и труден.
Такива пълни легени като на Люсиен, са по-скоро изключение, а не правило.
Затова и няма много мнения. Лично аз миналата есен направих 6 /шест/ поредни гелета :mrgreen: !

А да се делим на софиянци и хасковлии е просто несериозно, поне за тези които пишат в тази тема !

А пък третото е, че твърде малко колеги споделяме къде ходим и какво хващаме, иначе читатели има много, даже на ЛС питат и за точните места :D !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ако всички са си казали мнението да приключваме, а :)
Тази седмица ми предстоят още 2 капота, обещавам да ви ги разкажа :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”