Блесни И воблери какви?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Блесни И воблери какви?

Мнение от shtukaro »

Значи ше пазарувам блесни и воблери за щуки кило две ... кажете качествени марки точно какво да кажа в магазина и ако може да са лично изпробвани върху щуки :П
Рибите най-често стигат до брега казват ми здрасти и заминават :P
Аватар
ac.hooligan
новобранец
новобранец

Мнение от ac.hooligan »

Ето ти хубави марки Воблери

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
ЗАЕКА
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ЗАЕКА »

зна4и тьрси на меппс блесни лусокс тандем и само лусокс 2 3 номер това са най да6ните блесни за мен за 6тука
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

абсолютно съм съгласен за лусокс-по щукарска блесна няма,но и няколко "Аglia" няма да са ти излишни,а даже задължителни,също и "Blue Fox" на "RAPALA"!
и не забравяй,че воденето на примамките е дори по-важно от самите примамки,а това значи много,много излети...повечето неуспешни!:) ;)
успех!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

хе хе предложихте на човека за 200-300лв воблери и блесни ;)
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Блесни И воблери какви?

Мнение от maznislav »

shtukaro написа:Значи ше пазарувам блесни и воблери за щуки кило две ... кажете качествени марки точно какво да кажа в магазина и ако може да са лично изпробвани върху щуки :П
Аз ти предлагам да разровиш темите в "успешни излети " и "спининг" ... там които каже че е хванал щука пише и с какво я е хванал , че и снимка има .. аз като си взимах първите воблери Голди си изпечатах моделите които форума препоръчваше и с този лист влезнах в магазина :)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Луксоса е много добра блесна, само че номер 2 с 3 нямам успехи
Тандем на Балцер Колонел става.

воблери, най-големи успехи имам на Рапала Ратлин 8 см 22 гр и на Грозно пате 6 см Диип Рънър
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа:Луксоса е много добра блесна, само че номер 2 с 3 нямам успехи

воблери, най-големи успехи имам на Рапала Ратлин 8 см 22 гр и на Грозно пате 6 см Диип Рънър
Ивчо, ще споделиш ли плийз опита си с Ратлин-а? Много са ми интересни този род примамки, но все още нямам лични впечатления :roll: Ще се радвам да чуя в какви условия ги ползваш, начини за водене и т.н.

Предварително мерси ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Stefko написа:
Ivak написа:Луксоса е много добра блесна, само че номер 2 с 3 нямам успехи

Ивчо, ще споделиш ли плийз опита си с Ратлин-а? Много са ми интересни този род примамки, но все още нямам лични впечатления :roll: Ще се радвам да чуя в какви условия ги ползваш, начини за водене и т.н.

Предварително мерси ;)
Стефко аз миналата година най-голямата си на Ратлин залових.
Изображение
Водя ги равномерно и бавно, или със придръпване но съвсем леко.
Трябва по-здрав прът (поне 30 -60 гр) че като се разиграе имаш чувството че ток те е ударил-целия вибрираш :D . Иначе е доста добре балансирана и се движи перфектно
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Нали знаеш че не ставам за спинингист :wink: :D

Та за ратлина, маах доста с 5см но нямам кълване на него,
докато с 8 см при бавно водене на пресекулки близо до дъното съм вадил щуки в доста куци дни.

На Дунав , ги ползвам, само че в малко по тихи места , ако е силно течението ги вдига нагоре или ги набива в камъните.

Ангел123 ми ги препоръча за сом, но явно по Дунава ловят по добре щука.

Воденето ми е малко трудно да обясня, изчаквам да потъне и с резки къси движения (2-3) придръпвам и навивам.

Между другото само на този модел ратлин имам хваната риба при накъсана проводка :shock: , на нищо друго не съм успял досега :cry:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

daniel_g написа:хе хе предложихте на човека за 200-300лв воблери и блесни ;)
хе хе, ако човек смята да лови сериозно на спининг, му трябват много повече от 200-300 лв за блесни и воблери ;)...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
shtukaro
новобранец
новобранец

Мнение от shtukaro »

значи нямах време да отида до рибарския магазин щот бях на село и там разпраах на дядо ми за такиа работи кат му казах воблер си мислеше за вирбел :Д ьаьаьа както и да е и му каам че са няма смисъл да хода с наще насам натам няма на кво да лова и изведнъж става качи се на тавана на къщата и ми извади блесни от 1980 година даже някой по стари малко раждиви ма ги оправих и точно ня една от тях фанах 4 щуки а иначе за спининга имам хубава тояга MItchell и са имам спестени пари ше хода да на купя хубави таки работи :Д само да не ги закачам че трее се гмуркам ьааьаьа :П
Рибите най-често стигат до брега казват ми здрасти и заминават :P
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

petro_op написа: Водя ги равномерно и бавно, или със придръпване но съвсем леко.
Трябва по-здрав прът (поне 30 -60 гр) че като се разиграе имаш чувството че ток те е ударил-целия вибрираш :D . Иначе е доста добре балансирана и се движи перфектно
Ivak написа:
Та за ратлина, маах доста с 5см но нямам кълване на него,
докато с 8 см при бавно водене на пресекулки близо до дъното съм вадил щуки в доста куци дни.

На Дунав , ги ползвам, само че в малко по тихи места , ако е силно течението ги вдига нагоре или ги набива в камъните.

Ангел123 ми ги препоръча за сом, но явно по Дунава ловят по добре щука.

Воденето ми е малко трудно да обясня, изчаквам да потъне и с резки къси движения (2-3) придръпвам и навивам.

Между другото само на този модел ратлин имам хваната риба при накъсана проводка Shocked , на нищо друго не съм успял досега
Много ви благодарско и на двамата за коментарите ;) Мисля, че ще са ми от полза, тъй като съм решил другата година да наблегна повече на примамки именно от подобен род :D

Поздрави ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
bist
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Блесни И воблери какви?

Мнение от bist »

Пиши на кирилица !!!
Павел Иванов
Аватар
li4ko
научил се да хвърля
научил се да хвърля