Къде около Хисаря?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

eventer
новобранец
новобранец

Къде около Хисаря?

Мнение от eventer »

Колеги,
Препоръчайте къде може да се направи риболов около Хисаря. Дори и на платено. Спининг или мач. Не ходя на риба толкова често, колкото ми се иска и искам да съчетая пътуването ми до там с приятно изкарване край някой водоем.
Предварително благодаря за инфото.
Винаги има риба, но от коя стана на въдицата...
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Къде около Хисаря?

Мнение от ivalpetkov »

Имаш Л.С. :D
deo78
новобранец
новобранец

Мнение от deo78 »

Виж как е на Красново!Посока Старосел.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Язовир Момина Баня - на 3-4 км от изхода на Хисаря. Един колега тука беше пуснал репортаж оттам преди месец-два, поразрови се из темите.
Накратко - платен е, но има бол каракуда. Преди като тийнейждър доста често ходих там - имаше много костур, щука и сом, оттогава май не са го точили, та хищник би трябвало да има още. Поразпитай в ловно-рибарския магазин в града ;)
apel
новобранец
новобранец

Мнение от apel »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 21#p961621

Това лято бях на Момина баня, да си кажа честно нищо общо с язовира от детските ми години, обиколих целия язовир, сега излизаха само каракуди на дъно и някоя червеноперка. Под двата дъба на южния бряг след обилна захранка се появиха и дребни костурчета. Пуснах тапа с рибка на местата където щуката лудееше преди години, нищо.
Mоля, пускайте трофейните и маломерните рибки - те го заслужават !
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

Най сетне посетих Хисаря през уикенда - спокойствие и тишина.
В събота избрах дестинацията платеното до Мътеница - нивото много спаднало, рибата играе по повърхността, кълванета - много редки. За половин ден извадих само 1 шаранче около кило и имаше плахи пипвания на фидера. Може би ако имах бял черей щеше да е по-добре, те колегите тук във форума ме предупредиха за намирането на жива стръв в Хисаря, ама аз от бързане не се запасих...
В неделя за бързо обиколох Момина баня, бях със спининг - и тук нивото е спаднало, надявах се на щука, нооо само няколко малки костурчета.
И на двете места - прекрасни гледки, чисто и без навалица - релакс. Решил съм по-нататък ще обиколя и други места в региона. Не съм снимал, но трябва да си взема бележка и да се оборудвам и с фотоапарат. Благодаря на всички колеги, които дадоха съвети за там.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Здравей колега!
Щом си обикалял Момина баня със спининга, преди това имаше ли информация за хищници в язовира? Смисъл, някой каза ли ти, че ги има? Питам те от любопитство, тъй като там съм ходил десетки пъти като тийнейджър и ми се ще да знам какво се случва с гьола. Преди там се вадеха трофейни щуки...
eventer
новобранец
новобранец

Мнение от eventer »

Sleepwalker_ написа:Здравей колега!
Щом си обикалял Момина баня със спининга, преди това имаше ли информация за хищници в язовира? Смисъл, някой каза ли ти, че ги има? Питам те от любопитство, тъй като там съм ходил десетки пъти като тийнейджър и ми се ще да знам какво се случва с гьола. Преди там се вадеха трофейни щуки...
Говорих с пазача, спомена че преди няколко дена рибари са вадили щука там, около 2 педи, но ниското ниво и липсата на кислород давало отражение на активността, според него.
Направи ми впечатление, че около стената има ивица около 2 метра навътре килим зелени водорасли по повърността и шавар, може би там трябва да се търси щуката?
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Преди години, когато не отбирах от риболов на хищници, колегите търсеха щуката в по-тясната част на язовира - насреща и малко в дясно, гледано от стената. На десния спрямо стената бряг преди имаше едно дърво, от него още по-нататък. Това, разбира се го казвам по спомен от поне 7-8 години, сега може би водоемът се е променил. Но язовирът навсякъде си предлага добри условия за щуката, особено щом има и водорасли. ;) Трябва да се пробва, това е. Успех! ;)
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Колеги, предстои ми пътуване до Хисаря. Четох доста за язовир "Момина баня", но не съм ходил досега. Някой има ли информация дали сега, в средата на март, може да се надявам на някакъв улов от каракуда :) Предварително благодаря!
Fishing Forever
angel8952
новобранец
новобранец

Мнение от angel8952 »

колега миналата събота ништо
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Бях там. На Момина баня пазачът каза, че рибата не е тръгнала още. На Воден свят още не са отворили гьола, мятах на този свободния Миромирския - 2 часа мятах, но нищо! После на един друг платен малко след ЖП прелеза вдясно по един черен път. 5 лева на пръчка - кълвяха каракудки по педя.
Fishing Forever
vzashev
новобранец
новобранец

Мнение от vzashev »

Има нов арендатор Миромирският язовир и го зарибил здраво.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

На момина баня дали е тръгнала рибата?И освен каракуда друго нещо може ли да се очаква?
Изображение
Изображение
Аватар
falco2
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от falco2 »

[quote="Dobrev"] На Момина баня пазачът каза, че рибата не е тръгнала още.

Какви са условията колега, чух че имало едра каракуда и хубави щуки?
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”