Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Доспатски страсти
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Доспатски страсти
Браво Здравко !
Очакваме те и по нашите водоеми .
Поздрави Петьо и му кажи, че ако и той дойде няма да има валати
Очакваме те и по нашите водоеми .
Поздрави Петьо и му кажи, че ако и той дойде няма да има валати

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- ще става разбирач
Страхотен излет супер природа а и риби е имало 

- slayder
- ще става разбирач
Това ,което знам е,че американката се размножава на есен т.е. хвърля хайвер,но той не се опложда в нашите условияjorro11 написа:Браво колега добър излет и красиви риби!
Обаче имам само едно въпросче(към който знае)...защо американката не се забранява напролет като също е пролетно размножаваща се риба(и ако е заради това че не се размножава по естествен път у нас,то в мн. наши язовири също има видове,които които не се размножават по естествен път там).Визирам толстолоба и амура в яз.Искър ,а за тези видове забраната важи.

Последно промяна от slayder на Пон Апр 19, 2010 2:23 pm, променено общо 1 път.
Дава ли? И дава и взема.
- jorro11
- ще става разбирач
Ами мой познат работеше в рибарник за пастърва(над 10год) и мога да кажа на 100% че хайверът й готов през пролетта(тогава го хвърля) обаче не знам защо е изключена изобщо от списъка със забранените за риболов видове и пролет и есен.
-
- разбира нещата
Добър излет.
Телескоп написа:Абе, майстора си е майстор !Тънкоста на риболова на Доспат е да хванеш,когато не кълве .

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- slayder
- ще става разбирач
Здравейте!Вчера с моя приятел Пацо пристигнахме на любимия ми язовир,въпреки прогнозите за дъждове,код червено и т. н.Това по принцип нас не ни плаши,а и ножа се оказа дървен.Верно валя,тихо и кротко,на моменти силно,но с дъждобрани и чадъри и при липса на силен вятър си прекарахме чудесно.Първия ден беше за разузнаване,но спасихме валата,аз със 3,а Пацо с 1 пъстърви.Ловяхме на т.н."Остър залив"(така съм го кръстил)аз Поостанахме и по тъмно,като пробвахме на светеща плувка,но само 2 костура реализирахме.Вечерта премина в хапване,пийване и планове за неделния риболов и закани от Пацо да ме детронира и без малко да стане В крайна сметка завършихме двудневния риболов,аз със 14,Пацо със 12 мерни пъстърви.Днес ловихме на "Мъртвия залив"(и той кръстен от мен) .Печелившата стръв беше дъждовния червей(какъв друг да е в това време),който лесно се намираше наоколо.Традиционното стреляне на бял,кус-кус и гранула задържаше редките риби,които ни навестяваха от време на време.Повечето риби хванах с уипа и мача с лек ваглер.
Ето и малко снимки:

Тук вадя една пъстърва без кеп,че Пацо в момента ползваше моя и след бясна борба,скокове на водата успях да я изкарам
После ми падна батерията на телефона и последната снимка с улова ми е от къщи.

Рибите са от 24 до 30 см.Мерих ги в банята
Това е от мен и до нови срещи в темата...
Още една снимка с улова.

Ето и малко снимки:

Тук вадя една пъстърва без кеп,че Пацо в момента ползваше моя и след бясна борба,скокове на водата успях да я изкарам
После ми падна батерията на телефона и последната снимка с улова ми е от къщи.

Рибите са от 24 до 30 см.Мерих ги в банята
Това е от мен и до нови срещи в темата...
Още една снимка с улова.

Дава ли? И дава и взема.
Много добър излет сте си набачкали с доста риби за този язовир.
На кой залив му казваш "острия"?
На кой залив му казваш "острия"?
Здравейте колеги, гледам се обаждат пъстървите на Доспат
...макар и рядко. Имам един въпрос, дали оправиха пътя, защото пролетта ходихме и доста се озорихме докато стигнем 
Адмирации за излета колеги!!! Пъстървата на Доспат е страхотно удоволствие, можем само да завиждаме благородно

Адмирации за излета колеги!!! Пъстървата на Доспат е страхотно удоволствие, можем само да завиждаме благородно

Пътя е чисто нов!
Цялата отсечка Батак-Доспат?valkata34 написа:Пътя е чисто нов!