Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Раци
Модератор: Paublo_Eskobar
Раци
Здравейте колеги нов съм в фидер риболова бихте ли ми казали как се справяте с раците на първият ми излет с фидер раците ми скапваха стръвта много бързо ползвах кошничка от 20 грама стръвта лежеше на дъното после я повдигнах на 5-8 см но пак същия ефект
- vlado_takuma97
- новобранец
Re: Раци
Накисваш си стръвта там царевица, червей каквото използваш в газ и всичко е ток и жица
Раците избягват тази миризма ! 

- szipion afrikanski
- ще става разбирач
Гас, мас, праз, камаз, к..р за вас уволнение за нас, а на мирните риби ще им хареса ли тази миризма?
В Канада есетрите най много обичаха стръвта обилно да се полее с машинно масло, но нашите риби са по изтънчени и деликатни, не че правя аналогия Българи- Хамериканци!!
В Канада есетрите най много обичаха стръвта обилно да се полее с машинно масло, но нашите риби са по изтънчени и деликатни, не че правя аналогия Българи- Хамериканци!!
а някои смислен отговор може ли
Може би трябва да смениш монтажа,използвай хеликоптер като вдигнеш повода на голямо разстояние от хранилката.
Може би трябва да смениш монтажа,използвай хеликоптер като вдигнеш повода на голямо разстояние от хранилката.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И хеликоптери не помагат нито вертолети .
Ае ще ви отворя малко да не страдате , КАРТОФИ мятате със захранката , нарязани разбира се
все едно ще ги пържите . За сега е спасение , но ще видим колко ще задържи фронта . Аз като захранвам около шамандурата мятам заедно царевица и картофи и нямам проблеми .
Смешно звучи но е така
Очаквам бирите по еконт
, за адрес на ЛС

Ае ще ви отворя малко да не страдате , КАРТОФИ мятате със захранката , нарязани разбира се
все едно ще ги пържите . За сега е спасение , но ще видим колко ще задържи фронта . Аз като захранвам около шамандурата мятам заедно царевица и картофи и нямам проблеми .
Смешно звучи но е така
Очаквам бирите по еконт

- CERRUTI
- сериозен играч
Мите защо съсипваш така картофите...активната съставка която гони рака е в кората на картофа-обелките са достатъчни!!!А картофките пържени с биричка.MiTaKa™ написа:И хеликоптери не помагат нито вертолети .
Смешно звучи но е така
Очаквам бирите по еконт, за адрес на ЛС
![]()

благодаря за инфото ще пробвам
Няма ли да вдигнат от сурови картофи температура?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Я хвани 30 рака и ми ги прати по Еконт да ти и рибата
С рака ситуацията е гадна,пробвал съм да ловя с кука над фидера/хранилката/ с вдигната високо въдица,дано помогне.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Речните раци не са ли забранени за раколов?
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз като стигна на водоема докато оправяме царевицата нарезваме няколко картофа и с нея . Виж ако сме за една седмица и аз бих предпочитал да ги беля и само обелките да мятам , че на водоем най ми е вкусно пърчени картофи и дран костур на газов котлон , пък нека съм месар.
А иначе и аз последния риболов целенасочен за амур и шаран , но за мой късмет рака беше много активен щом и 3 сухи царевици сваляше за по-малко от 15 минути , отделно повдигача и плуващо топче ги отснасяха за под 10 минути , а картофи нямахме .
Друго , което искам да споделя и предпазя колегите , след като имате много раци на петното и имате множество сваляне на стръв или побутване, гледайте си монтажите на всяко едно презареждане после да не ревете като мен . Случка става точно за риболова по-нагоре който съм описал , презноща мощен удар на пръчка с която експериментирах и беше на олово с 2 куки , след засечка въдицата олекна и какво се оказа скъсан повод , а влакното беше ново 0,30 мм. Рака докато е мъчел царевицата е прещипал многократно влакното с повода на куката и след засечката рибата и нейната тежест скъсаха повода , а аз редих стихотворения 3 минути защото това ни беше единствения удар
А иначе и аз последния риболов целенасочен за амур и шаран , но за мой късмет рака беше много активен щом и 3 сухи царевици сваляше за по-малко от 15 минути , отделно повдигача и плуващо топче ги отснасяха за под 10 минути , а картофи нямахме .
Друго , което искам да споделя и предпазя колегите , след като имате много раци на петното и имате множество сваляне на стръв или побутване, гледайте си монтажите на всяко едно презареждане после да не ревете като мен . Случка става точно за риболова по-нагоре който съм описал , презноща мощен удар на пръчка с която експериментирах и беше на олово с 2 куки , след засечка въдицата олекна и какво се оказа скъсан повод , а влакното беше ново 0,30 мм. Рака докато е мъчел царевицата е прещипал многократно влакното с повода на куката и след засечката рибата и нейната тежест скъсаха повода , а аз редих стихотворения 3 минути защото това ни беше единствения удар

- Антон Тонев
- сериозен играч
ЗАПОВЯДАЙ-butnik написа:Я хвани 30 рака и ми ги прати по Еконт да ти и рибатаС рака ситуацията е гадна,пробвал съм да ловя с кука над фидера/хранилката/ с вдигната високо въдица,дано помогне.

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев