Сравнение м/у прътове ...

Модератор: sapuna

Аватар
888
новобранец
новобранец

Сравнение м/у прътове ...

Мнение от 888 »

Дайте да направим малко сравнение м/у шаранските прътове ; 3 секции , 2 секции и телекарпове със среден размер на дължина 3.60м (не визирам за конкретен модел , просто за "+" и "-" ) . С цел да помогнем на колеги , които предстои покупка на прътове .
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Сравнение м/у прътове ...

Мнение от genov_eng »

Здравейте,
лично моето мнение е, че от изброените най-добри са на 2 части. Те са с най-добър строй. Идва момента, обаче, на транспортната дължина. При двуколенните е доста голяма. Същото е и за телескопичните. Колкото повече части (снадки) - толкова по-лош строй. Аз имам и от двата вида по една пръчка (2 и 3 коленна) - 3,60 м на 3,25 либри. Не робувам на манията да съм с еднакви модели. Замятам винаги от брега, т.е. не съм разпъвал. Ползвал съм тежести до 90 гр. + PVA около 25 гр. Постигал съм дължини около 90 м, и с двете. Малко по-добре се държи двуколенната, но не е болка за умиране. При ваденето на риба, обаче нямам наблюдение, защото най-голямото ми постижение е шаран 8 кг. Подобна риба (около 7 кг) съм вадил и с телескоп 3,60 м с акция 40-80 гр. и макара с размер 5000 :) Трофеите мисля да ги вадя догодина.
Според мен трябва всеки сам да си прецени колко дълги, разглобени пръчки може да транспортира.
Успех!
Гено Генов
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Градски, хубав обаче много обширен въпрос. Не си конкретизирал критериите по които да върви сравнението, що аз съм ползвал 2-ву коленни композинтни на Филстар де са много яки геги, но са и бая тежички, а си взех и 3-коленни на Леизър карп, които са по-леки, но и по-капризни - 1-та при замятане счупи връхната бланка.
Та уточни критериите.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
888
новобранец
новобранец

Мнение от 888 »

antivik написа:Градски, хубав обаче много обширен въпрос. Не си конкретизирал критериите по които да върви сравнението, що аз съм ползвал 2-ву коленни композинтни на Филстар де са много яки геги, но са и бая тежички, а си взех и 3-коленни на Леизър карп, които са по-леки, но и по-капризни - 1-та при замятане счупи връхната бланка.
Та уточни критериите.
Градски критерии не съм определил поради простата причина ; всеки сам си предценя цената и либрите (някои предпочитат 2.5 либри , някио примерно 5 либри) Просто исках да снигнем на единичен извод .
Примерно ако се налага да изберем един от три сопи (3.6м ; 3lb ; 400гр и тн. с еднакви характеристики и цени) но ...
1- Двуколенни
2- Триколенни
3- Телекарп
Кое бихме избрали от посочените три модела и защо ?
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

888 написа:
antivik написа:Градски, хубав обаче много обширен въпрос. Не си конкретизирал критериите по които да върви сравнението, що аз съм ползвал 2-ву коленни композинтни на Филстар де са много яки геги, но са и бая тежички, а си взех и 3-коленни на Леизър карп, които са по-леки, но и по-капризни - 1-та при замятане счупи връхната бланка.
Та уточни критериите.
Градски критерии не съм определил поради простата причина ; всеки сам си предценя цената и либрите (някои предпочитат 2.5 либри , някио примерно 5 либри) Просто исках да снигнем на единичен извод .
Примерно ако се налага да изберем един от три сопи (3.6м ; 3lb ; 400гр и тн. с еднакви характеристики и цени) но ...
1- Двуколенни
2- Триколенни
3- Телекарп
1.Каква кола ползваш?
2.Местата на които ходиш за риболов достъпни ли са кола?
3.Водоема/те, на който ловиш с какъв релеф са/бряг и дъно/?
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

888 написа: Градски критерии не съм определил поради простата причина ; всеки сам си предценя цената и либрите (някои предпочитат 2.5 либри , някио примерно 5 либри) Просто исках да снигнем на единичен извод .
1- Двуколенни
2- Триколенни
3- Телекарп
Че ако ще се мерят само тези трите, от всякъде се дава акъл - колкот по-малко секции толкоз по-добър строи, а другото вече остава въпрос на възможност за транспорт, очаквана риба, макс. тежест и начин на мятане... :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”