Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Леново 26.10 - последен излет на този водоем...
Леново 26.10 - последен излет на този водоем...
Здравейте.
Направих един излет на един от любимите ми гьолове
Само, че от Леново, е станало Лайново...
Отивам сутринта, гледам да минавам през малката рекичка, която го захранва - стигам до рекичката и ужас - смърди на мърша от 100 метра. Ужас. Сега няма валежи и рекичката е станала вада, на всичкото отгоре от Тополово отпадните води се изливат в рекичката и оттам в Леново
(колата още мирише..). Стигам до водата, още по-голям ужас - вода НЯМА. Нивото е спаднало с повече от 3 метра по вертикала сигурно. В участъка, където се влива канализацията, бяхме аз и 7-8 'братя' на отсрещния бряг. Не видях да изкарат друго освен каракуди. Пазача с колелото пак разправяше лъкардии, че има изкарана щука 4 кила и шаран над 2.5 килограма, но вчера
.
Попитах го за водата, за лайната, дето се вливат, за рибата - почна да ми се сопка и да не сме си разваляли деня.. Хората 'вадели' в другия край, в плиткото и покрай стената от страната на къщата.
Викам си хубаво, местя се там. Айде панаира в колата и газ. През цялата контра стена (мисля, че така беше), храстите са станали още по-големи, бодли колкото искаш.. колата е доволно издраскана още веднъж. Как нямаха 100 лева да дадат, за да се окастрят малко.. Иначе в събиране на таксата са много стриктни.
Разпънах пак сергията, поцъках малко каракуди, мина пак тоя с коУеУото, питам го къде са хората дето 'вадят' - пак ми се сопна, че съм му развалял деня и ако не ме кефи, да ми върне парите. И да дойдел да ми закачи рибата на куката директно... Не стига това, ами като говореше с други колеги по стената се обясняваше на висок глас, че видиш ли риба имало бол, ма съм некадърен да си хвана.. Друг 'специалис' му каза, че какви шарани сме искали сега, то шараните вече се били скрили.. Малко ми остана да му тегля едни шамари. Освен каракуди и малко уклеи, не видях да се вади друго. А, на дъното имах и 2 рака на земен
. Нямам против гьола, дори ми е от любимите, но тия лайна дето се вливат и чичката с коуеуото ме отказаха.
Арендаторите изглеждат готини (2 пъти съм ги виждал), но трябва да се вземат мерки.
Взех си 10-на по-едри арматуристи да си ги мариновам и те така..
Снимки на рибата нямам, снимах гьола. Който е ходил, може да види докъде е паднала водата.
Поздрави на всички.
Направих един излет на един от любимите ми гьолове

Отивам сутринта, гледам да минавам през малката рекичка, която го захранва - стигам до рекичката и ужас - смърди на мърша от 100 метра. Ужас. Сега няма валежи и рекичката е станала вада, на всичкото отгоре от Тополово отпадните води се изливат в рекичката и оттам в Леново

Попитах го за водата, за лайната, дето се вливат, за рибата - почна да ми се сопка и да не сме си разваляли деня.. Хората 'вадели' в другия край, в плиткото и покрай стената от страната на къщата.
Викам си хубаво, местя се там. Айде панаира в колата и газ. През цялата контра стена (мисля, че така беше), храстите са станали още по-големи, бодли колкото искаш.. колата е доволно издраскана още веднъж. Как нямаха 100 лева да дадат, за да се окастрят малко.. Иначе в събиране на таксата са много стриктни.
Разпънах пак сергията, поцъках малко каракуди, мина пак тоя с коУеУото, питам го къде са хората дето 'вадят' - пак ми се сопна, че съм му развалял деня и ако не ме кефи, да ми върне парите. И да дойдел да ми закачи рибата на куката директно... Не стига това, ами като говореше с други колеги по стената се обясняваше на висок глас, че видиш ли риба имало бол, ма съм некадърен да си хвана.. Друг 'специалис' му каза, че какви шарани сме искали сега, то шараните вече се били скрили.. Малко ми остана да му тегля едни шамари. Освен каракуди и малко уклеи, не видях да се вади друго. А, на дъното имах и 2 рака на земен

Арендаторите изглеждат готини (2 пъти съм ги виждал), но трябва да се вземат мерки.
Взех си 10-на по-едри арматуристи да си ги мариновам и те така..
Снимки на рибата нямам, снимах гьола. Който е ходил, може да види докъде е паднала водата.
Поздрави на всички.
- Прикачени файлове
-
- Lenovo_3.jpg (119.7 KiB) Преглеждано 2861 пъти
-
- Lenovo_2.jpg (64.34 KiB) Преглеждано 2861 пъти
-
- Lenovo_1.jpg (57.03 KiB) Преглеждано 2861 пъти
Re: Леново 26.10 - последен излет на този водоем...
Снимка 4, че може само по 3 да се прикачват.
- Прикачени файлове
-
- Lenovo_4.jpg (130.83 KiB) Преглеждано 2858 пъти
Не го знам този язовир, колега, но от снимките и на мен ми се доплака...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Намира се на 50-на км от Пловдив, в посока Кърджали, след Асеновград.
- Христо Рангелов
- разбира нещата
На държавните няма риба, платените станали кенефи ( буквално ) , май ще почнем да ходим на магазина, на 5 лева най-много кълве.. 

"The more you know, the less you carry"
Жалко за водоема и рибите.
Дам, така е.. А малки шаранчета имаше много... Дано арендаторите да направят нещо по въпроса...
В тоя ред на мисли, търся си ново 'любимо' място в радиус 50-на км от Пловдив..
В тоя ред на мисли, търся си ново 'любимо' място в радиус 50-на км от Пловдив..
- Don4o_62
- учете се от него
Ходи на Сушица,10 кинта за пръчка и квото си хванеш и някой хващат
по няколко шарана на ден,поне ги няма тия лайна и миризми там

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

да колега наистина е паднала много , съдя по това че на втората снимка това като островче кадето е колата като ходехме бише залято а тогава моя излет бе доста тегъв си спомням каракуда около 300,400 гр и едно шаране около 800гр което пуснах обратно
- borislav58
- сериозен играч
[quote="lattante"]
Предния месец бях на язовира излизаха хубави каракуди, и също добър костур.Видях едни колеги извадиха една щука предполагам имаше 4 кг.Разпъвах въдици ,и влизах със сонара да се поразгледам кво има .Имаше доста хубави риби, но не и по дъното
държеше се на 2м. от дъното .Дадох всичко от себе си направих всичко както го пише по книгите ноо, иска местото поне 2 дена да го захранвам та да вземе рибата .Общо взето съм доволен от язовира трима бяхме, и уловихме над 50кг. каракуда е взех некоя рибка за котките ,че като се прибера ще ме вцуват.
Предния месец бях на язовира излизаха хубави каракуди, и също добър костур.Видях едни колеги извадиха една щука предполагам имаше 4 кг.Разпъвах въдици ,и влизах със сонара да се поразгледам кво има .Имаше доста хубави риби, но не и по дъното

Всичко заебавам и за риба заминавам!
- slayder
- ще става разбирач

Снимката е от моя излет преди 2 седмици.Шарана още не съм го ял(дано не мирише),а нивото още е паднало

Дава ли? И дава и взема.
Евала, и за щуката и за шарко 
Ами моите не миришат...но както се казва... дай му време.

Ами моите не миришат...но както се казва... дай му време.

- Don4o_62
- учете се от него
Оттам риба на снимка не искам да видя,камо ли да я ям,и това с нивото нищо не е,преди 20 г. падаше до локва,хем и шараните си бяха гъсти и си вземаха,но ги нямаше тия работи по реката дето идват сега 
Борка,това дето си гледал на сонара са толупи
и да беше се обадил да ти кажа къде да застанеш и с 3-5 кг. царевица да хванеш 15 шарана най малко 

Борка,това дето си гледал на сонара са толупи

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Това е улова ми от събота 26 костура по 250гр,а миналата събота толстолоб 15,5кг.
Аз съм доволен от водоема,рибата въобще не мирише.
Аз съм доволен от водоема,рибата въобще не мирише.
- Прикачени файлове
-
- IMG_2986.JPG (30.1 KiB) Преглеждано 931 пъти