Поводи

Модератор: Paublo_Eskobar

vbobi
новобранец
новобранец

Поводи

Мнение от vbobi »

Колеги моля да споделите как си правите поводите с дължината която искате.На мен ми стават всеки с различна дължина.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Поводи

Мнение от stefan4etoo »

vbobi написа:Колеги моля да споделите как си правите поводите с дължината която искате.На мен ми стават всеки с различна дължина.
Нещо не мога да схвана въпроса, не е толкова трудно да направиш два еднакви повода.Като искаш 20 см.,връзваш куката мериш 20 см ,правиш клубчето и си готов.Като искаш другия и той да е точно 20 см мериш по предния и воала имаш два повода по 20 см. :D :D
vasko943
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasko943 »

Аз използвам класьора си. Забивам въдичката в гумичката долу, усуквам кордата на закачалката в горния край, вързвам клупа и готово. Всичките поводи стават еднакви.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

vbobi написа:Колеги моля да споделите как си правите поводите с дължината която искате.На мен ми стават всеки с различна дължина.
Отговора , е във въпроса ти :)
Един път ,монтажа-линията изисква с по къс повод,друг път с по дълъг.
Аз там съм пораснал...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Никогиш не съм робувал на часовникарската точност. Връзвам на дължина кол`кот ми ареше, а по-важното е на к`во разстояние ще нафраскам после утежнението и нагласяването на нужната дълбочина, а 4-5 санта за мен не са от "ОГРОМНО" значение :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Да,така е ,но понякога тези 5-6см и са от значение,особено при риболов на бабушки и перки.Прецизното премерване на дълбочината ми отнема доста време и ако рибите взимат от дъното,то след смяна на повод с друг размер,кълванетата може да намалеят или изчезнат,но това се разбира само ако ловите както си трябва-премерена дълбочина и правилно подхвърлена храна.Аз съм се улеснил с една летва
Изображение
на която съм разграфил класьора и на всяка дължина имам забити карфици.Закачам куката на карфицата,оразмерявам си дължината с необходимата и връзвам клупа.Поводите ми стават еднакви,а клуповете ги оразмерявам също с едно приспособление.
Изображение
В задния край се вижда :wink:
Кефят ме дребните детайли,като отворя класьора и всичко е в линия.Никога не нося със себе си влакна и куки,имам 5 класьора с вързани поводи/400бр/и те ми покриват и най-трудните риболови.При мач риболова повода рядко ми слиза под 30см.Ако ловите бабушки и перки и лежите с повода е нормално да са ви взели куката по навътре,проблема се решава с намаляване на дълбочината стъпка по стъпка ,докато достигнете необходимото-кълванетата са ясно отчетливи и рибите са хванати за устата.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Колега butnik за поводите и аз ги правя около 30см с 0,08 корда /става въпрос за бабушки, червеноперки и уклей / премервам разстоянието от куката до където желая и прегъвам кордата. Връзвам възел "осморка" и поводите са еднаква дължина. Би ли споделил монтажа на линията който ползваш - говорим за Мач, подвижна плувка или ваглер, вирбели , утежнение и всичките му там салтанати.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Това е друга бира и има писано много по тоя повод.Монтажите са ми супер елементарни,поразрови се малко в риболов на мач,мен ме мързи :lol:
vbobi
новобранец
новобранец

Мнение от vbobi »

Благодаря за отговорите ще се възползвам от съветите.
nasko3333bg
новобранец
новобранец

Мнение от nasko3333bg »

Здравейте колеги!Понеже темата е за поводи реших да пиша тук /надявам се колегата да няма нищо против/.Та на въпроса –дайте ми съвет за качествен флурокарбон за поводи!Купих си на Колмик но след 10 риби започва да се къдри.И понеже тези влакна са доста скъпи не ми се ще да откривам топлата вода по метода проба –грешка!Ще помоля да пишат колегите ,които наистина ползват флурокарбон за поводи!Благодаря!
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Аз съм най-доволен от Торей . Поводите винаги са ми ФК (мач и фидер) . Обаче имам проблеми с намирането на някой размери :D Имам 0.156мм , 0.198мм и не мога да си намера 0.17/18 мм та затова ползвам и други :D Последно купувах 1 Лазер 0.176мм и той не е лош ! Не правете осморка на ФК , възела става чувствително по слаб (поне при тези който съм имал/имам , при другите може да не е така ) Успех ...
п.п. Купих си 1 Дип 0.23мм , но още не е виждал вода :D
Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Заглавие: Поводи
nasko3333bg написа:Здравейте колеги!Понеже темата е за поводи реших да пиша тук /надявам се колегата да няма нищо против/.Та на въпроса –дайте ми съвет за качествен флурокарбон за поводи!Купих си на Колмик но след 10 риби започва да се къдри.И понеже тези влакна са доста скъпи не ми се ще да откривам топлата вода по метода проба –грешка!Ще помоля да пишат колегите ,които наистина ползват флурокарбон за поводи!Благодаря!
Ползвам този Formax Spectre Fluorocarbon 50 m- 0,14мм
Реално е 0,15мм ,но съм доволен,няма проблем с всякакви риби,ползвах го и миналата есен по морето за повод за бомбарда,супер е ,по твърд и не се оплита.

Изображение

http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=99
Аз там съм пораснал...
nasko3333bg
новобранец
новобранец

Мнение от nasko3333bg »

Благодаря ще ги пробвам!
galenik
новобранец
новобранец

Мнение от galenik »

Здравей те ,ако може колегата Бутник да качи отново снимките на приспособлението за поводи и клупове ще съм много благодарен че нещо не се отварят.Може ако иска да ми ги изпрати на ЛС.Спорна вечер.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

galenik написа:Здравей те ,ако може колегата Бутник да качи отново снимките на приспособлението за поводи и клупове ще съм много благодарен че нещо не се отварят.Може ако иска да ми ги изпрати на ЛС.Спорна вечер.
Не пазя снимките :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”