Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Блесни за костур?
Модератор: sapuna
Re: Блесни за костур?
Да и аз търся с проводка успоредна на брега костурягите, но и на далечни дистанции пак имам удари, но не толкова чести. Отивай на язовира спокойно с монофилката и пробвай без утежнениеvlado_takuma97 написа:По принцип не ми трябва да мятам много навътре, защото на нашия язовир едрия костур е по плиткото до брега.. Може да хвърлям странично, и мисля че може и да се получи..Мятам с 0.18 Монофилнo влакно

П.П : Въдицата ти 2,10 м. ли е ? Струва ми се, че ако е по-дълга ще ти е трудно да я мяткаш блесната надалеч

На тия кастмастери мисля и аз да взема да пробвам. Играта им като на клатушка ли е ?...или по-скоро пияна риба

- vlado_takuma97
- новобранец
Спокойно ще разкажа всичко 

- szipion afrikanski
- ще става разбирач
Пробвай и на тейл-спинър, също работи много добре!
- antivik
- кандидат преподавател
Споко с монофил си се мята достатъчно и без утежнение покрай брега.vlado_takuma97 написа:Колеги, вслушах се в съветите, ви и днес си взех Mepps Aglia 00![]()
Имам един въпрос..Понеже блесната е много финна и лека ( точно такава търсех ) и въпросът ми е ако сложа малко утежнение за да постигна по - далечна дистанция дали ще има някакво влияние върху блесната ?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Привет на всички.vlado_takuma97 написа:Колеги, вслушах се в съветите, ви и днес си взех Mepps Aglia 00![]()
Имам един въпрос..Понеже блесната е много финна и лека ( точно такава търсех ) и въпросът ми е ако сложа малко утежнение за да постигна по - далечна дистанция дали ще има някакво влияние върху блесната ?
Колега, за тази блесничка влакно 0.18 ти е доста дебеличко. Свали поне на 0.16. Ако не ти се сменя, можеш да сложиш една тежинка на около 60-70 см пред блесната. Блесната я монтираш на повод след тежестта. Тежинката може да е до към 5 грама. При такъв монтаж не се нарушава поведението на блесната. Просто трябва да имаш предвид, че при изхвърлянето, оловото ще лети напред - това първо. Второ - блесната ще се потапя по-дълбоко.
Ама защо не си пробваш направо с Но 1 или Но 2 блеснички? Няма да ти трябва утежнение тогава.
п.п.: Ти ме съсипа с тези 250-300 грамови "дребосъци"

Поздрави на всички.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
в събота бяхме на Дяково с един колега,силиконите и въртящите не ги поглеждаха.На клатушка обаче бе различно,колегата ловеше на клатушка с тигрова окраска мойта бе сребристо и червено.Като ги набарахме на проводка зад блесната се събираха по 30тина,обаче въпреки че сложихме най-малките клатушки които имахме пак бяха твърде големи.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]