Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

От какви такъми не сте доволни или качеството им куца...?
Модератор: sapuna
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
От какви такъми не сте доволни или качеството им куца...?
Искам да пусна тази тема, но с риск да се дублира...може и да има такава във форума, но аз не открих подобна. Ако има, нека бъда извинен...и модовете я изтрият !
Та понеже пазара на риболовни пособия и всякакви неща свързани с любимото хоби, се разводни и всякакви известни и не толкова популярни марки, предлагата всичко за всеки, реших, че е добре, тук да си казваме от кое и какво не сме доволни, кое не е на необходимото ниво и не си струва. Нека колеги, които са попадали на некачествена стока, да споделят тук, за да се предпазят други, от това на водоема, такъма да те предаде, при борба, с рибата на живота ти...
, а и не само.
Та понеже пазара на риболовни пособия и всякакви неща свързани с любимото хоби, се разводни и всякакви известни и не толкова популярни марки, предлагата всичко за всеки, реших, че е добре, тук да си казваме от кое и какво не сме доволни, кое не е на необходимото ниво и не си струва. Нека колеги, които са попадали на некачествена стока, да споделят тук, за да се предпазят други, от това на водоема, такъма да те предаде, при борба, с рибата на живота ти...

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: От какви такъми не сте доволни или качеството им куца...
' Ба си...250 гледания и....явно всички са доволни от такъмите си... 

- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Ами първо по въпроса не съм доволен от вързаните куки "на косъм" на Филстар според мен много грешно е направен а влакното е пълна боза куката си е остричка тя ми хареса но другото
... А иначе преди месец бях видял такава тема и там също се бяха оплакали от поводите им , но май не беше в този форум а във Фишинг маниа 

Викат ми Николаев 

-
- научил се да хвърля
Не съм доволен от фидерова макара на корморан коркаст 4пиф с преден аванс. алуминия на шпулите е невероятно мек. Оста на шпулата е можело да бъде поне един милиметър по дебела , за да не се усуква като червей 

-
- ще става разбирач
Колега, дай да направим малко уточнение какво имаш в предвид ?tamihal написа: Та понеже пазара на риболовни пособия и всякакви неща свързани с любимото хоби, се разводни и всякакви известни и не толкова популярни марки, предлагата всичко за всеки,
казваме от кое и какво не сме доволни, кое не е на необходимото ниво и не си струва.
Нека колеги, които са попадали на некачествена стока
Такъми закупени за 20-30 лева от пазара в Димитровград, или такива закупени за стотици левове от реномиран вносител, който печели от голям оборот, а не от голяма надценка!
Или влакна които са се пекли месеци на слънцето по пазарите и такива които са внесени наскоро и се съхраняват според изискванията.
И на последно място, огромно значение за качеството на такъма има задвъдичното устройство. Как си обслужваш такъмите и как си построяваш линиите. Няма въдица счупена от риба, не може да направиш монтаж, на който пръчката е най-слабото място и да се вайкаш, че се е счупила.
За мен най - качествените такъми са тези които мога да си позволя финансово, а колко дълго ще ми служат зависи от това как се грижа и как работя с тях!

Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ivanov70 написа:Колега, дай да направим малко уточнение какво имаш в предвид ?tamihal написа: Та понеже пазара на риболовни пособия и всякакви неща свързани с любимото хоби, се разводни и всякакви известни и не толкова популярни марки, предлагата всичко за всеки,
казваме от кое и какво не сме доволни, кое не е на необходимото ниво и не си струва.
Нека колеги, които са попадали на некачествена стока
Такъми закупени за 20-30 лева от пазара в Димитровград, или такива закупени за стотици левове от реномиран вносител, който печели от голям оборот, а не от голяма надценка!
Или влакна които са се пекли месеци на слънцето по пазарите и такива които са внесени наскоро и се съхраняват според изискванията.
И на последно място, огромно значение за качеството на такъма има задвъдичното устройство. Как си обслужваш такъмите и как си построяваш линиите. Няма въдица счупена от риба, не може да направиш монтаж, на който пръчката е най-слабото място и да се вайкаш, че се е счупила.
За мен най - качествените такъми са тези които мога да си позволя финансово, а колко дълго ще ми служат зависи от това как се грижа и как работя с тях!
Нещата са много относителни...както е казал колегата по горе не е доволен от такъм на Cormoran...а фирмата се води за квалитетна...!
Аз не съм доволен от серия куки на Gamakatcu...също ренoмиран производител...куките се изправят много лесно...
...не съм доволен от такъм на Stonfo...предпазител за водачи...също уж качествена фирма...което качество обаче мен не ме задоволява...
не съм доволен от рингове за пелети на D.А.М...късат се много бързо....
...не съм доволен от влакно за поводи на BROWNING Cenitan...както и като цяло от влакната на марката... стареят много бързо...!
Всичко което изброих дотук е на фирми и марки, доказани в риболовната индустрия...а не пазарджийски такъми...така, че пак казвам относително е...не винаги съотношението цена-качество е водещо.
Просто пишете от какво не сте доволни...ясно е, че еднозначни мнения няма да има...поне да има полемика.

Стара тема но ще си кажа, че бая риби опосках с скапани неща...
1. Влакно Капр Експерт...по дебело от реалния размер и по малко от 300 м....значително.
2. Глави за фидери на Енерго Тим...чупливи до нема и къде
3. Куки Оунър Ц4....изправят се без грижи...
4. ПВА за куки на Гарднер...два дни не се разтвори ...ужас...
1. Влакно Капр Експерт...по дебело от реалния размер и по малко от 300 м....значително.
2. Глави за фидери на Енерго Тим...чупливи до нема и къде
3. Куки Оунър Ц4....изправят се без грижи...
4. ПВА за куки на Гарднер...два дни не се разтвори ...ужас...
- кирил великий
- разбира нещата
Оунър кукички - малки размери. Изправят се от вадене от устата на костури и слънчеви риби. Пълен боклук. (За сведение счупена и изправена малка кукичка, купена от магазините през епохата на социализма, нямам. И понеже имам много, а и получих огромно количество като подарък преди дни, ще ги ползвам само тях).
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Макари Шимано - Биомастер , Туин Пауър , Стелла - в размери 1000 . Умират при първото читаво намокряне !
Макари Дайва под прага на СОЛ / Калдия . По-добре други марки за парите им . Отнася се и за Шимано от Страдик / Биомастер надолу .
пп - това за спининг де
Макари Дайва под прага на СОЛ / Калдия . По-добре други марки за парите им . Отнася се и за Шимано от Страдик / Биомастер надолу .
пп - това за спининг де

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- orion30
- разбира нещата
Не съм доволен от куки без чапраз независимо от марка и производител.
Затова харесвам Мустад, повечето им серии са с чапраз.
По добре закачат рибата.
По добре закачат рибата.
Явно не си пролзвал шаранджийските куки без контра на НЕШ-нямам откачена рибаorion30 написа:Не съм доволен от куки без чапраз независимо от марка и производител.
По добре закачат рибата.

А дали колегата не говори за т. нар. полуорловки, при които острието и стеблото на куката са част от кръстосани прави, както е при 225 серия на Mustad. И аз се зачудих в началото, ама какво друго да е?pasator написа:Явно не си пролзвал шаранджийските куки без контра на НЕШ-нямам откачена рибаorion30 написа:Не съм доволен от куки без чапраз независимо от марка и производител.
По добре закачат рибата.
- gupata_riba
- вече хвърля и на тежко
Макара Cormoran - Corcast 4Pi Super Jet Match
Голям боклук
Голям боклук

На къса плувка ,в репея
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Телескоп на ДАМ, дадох моите леки 10 лв, а получих тежки 5м ....Ужасен боклук
...

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Как ги правите тези генерални заключения, не знам.... Това,че зле сте подбрали модела на куката няма никаква връзка с качеството и.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."