Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Дискусия за свободното време
Модератор: dantho.mihov
- hendekltd
- научил се да хвърля
Дискусия за свободното време
Драги колеги,
Мъчи ме от известно време една блага и благородна завист към вас.
Как и откъде намирате време толкова често и за толкова дълго да ходите и да се радвате на общата ни мания? В смисъл - как го съчетавате с работата?? Не мисля, че е възможно всички, освен мен, да сте преуспяващи бизнесмени и/или рентиери, които просто няма нужда да бачкат...
Не ме разбирайте погрешно - не упреквам никого за нищо, но бих дал мило и драго за рецепта, която да ми помогне да се организирам така, че да мога да ходя често, колкото вас.
За риба
Как и откъде намирате време толкова често и за толкова дълго да ходите и да се радвате на общата ни мания? В смисъл - как го съчетавате с работата?? Не мисля, че е възможно всички, освен мен, да сте преуспяващи бизнесмени и/или рентиери, които просто няма нужда да бачкат...
Не ме разбирайте погрешно - не упреквам никого за нищо, но бих дал мило и драго за рецепта, която да ми помогне да се организирам така, че да мога да ходя често, колкото вас.
За риба

Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
- ceno cenov
- разбира нещата
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Аз колеги ходя що годе уж редовно и навсякъде из България където пътувам! Работата ми е свързана с постоянно пътуване и гледам всеки път когато мога да збегна да ида да похвърлям два-три часа! Затова съм се ориентирал към спининга понеже в този вид риболов не изисква голяма подготовка и набележиш ли мистнце, само биеш мигача и старт

Поздрав на всички

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- фен клуб-скобар
Re: Дискусия за свободното време
Ти ,колко често ходиш за риба.hendekltd написа:Драги колеги,
За риба
- hendekltd
- научил се да хвърля
Едва сколасвам да мръдна веднъж на месец
Е, освен когато съм в отпуск - тогава съм ежедневно. Но през останалото време....
При 20дни годишен отпуск, 5 отиват по Коледа. Значи, от 365 дни - 15 = 350 дни. За 350 дни ходя 5-6 пъти. Толкова ми се събира.
Но работата ми е свързана с всичко друго, но не и пътуване, за разлика от Ангел... късметлия!

При 20дни годишен отпуск, 5 отиват по Коледа. Значи, от 365 дни - 15 = 350 дни. За 350 дни ходя 5-6 пъти. Толкова ми се събира.
Но работата ми е свързана с всичко друго, но не и пътуване, за разлика от Ангел... късметлия!

-
- фен клуб-скобар
555
Аз доколкото знам,имаш собствен бизнес, с една камара работници.
Преди време имах и аз двама работници........е тогава си ми беше най-добре.
Имало е време ,когато съм работил 3-4 години без почивен ден.Няма отпуски ,няма събота и неделя,само на Нова година съм почивал два дни.
Преди време се разболях(не само от работа)и съм се зарекъл един ден седмично за риба.
П.П. Намери си доверен човек(управител ) и си ходи всеки ден за риба
.
Имало е време ,когато съм работил 3-4 години без почивен ден.Няма отпуски ,няма събота и неделя,само на Нова година съм почивал два дни.
Преди време се разболях(не само от работа)и съм се зарекъл един ден седмично за риба.
П.П. Намери си доверен човек(управител ) и си ходи всеки ден за риба

- hendekltd
- научил се да хвърля
Re: 555
Крива поста, щото аз съм тозиsaksi написа:Аз доколкото знам,имаш собствен бизнес, с една камара работници.
П.П. Намери си доверен човек(управител ) и си ходи всеки ден за риба.

Този, дето е негов, кара бентли и сега е две седмици в къщата си в Испания.
Но пък през останалото време е по 12 часа нон-стоп на бачкане.
-
- сериозен играч
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
в пловдив има едно бентли на вълчо.........и аз имам къща в испания,е къщичка,но нямам време откакто съм се върнал от там.риболовите ми са неделни и то къси.но засега,в момента умувам над няколко проекта и се надявам да ми се увеличат излетите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Дискусия за свободното време
ето ти рецептата-пише я отдолу,под мнението миhendekltd написа:Драги колеги,
За риба

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- hendekltd
- научил се да хвърля
5кила, тя и твоята, и остапбендеровата не са лесни
Без бачкане - време за риба бол, ама пачица за страничен рахат по време на риболова йок...
Откровено казано, честичко ми хрумва да 'плюя в тая орисия', да си вдигна чукалата и да се праждосам на село - да гледам свинско и пилешко, и да бегам за риба ката ден. Ей на, снощи по никое време ми звъни другарчето по риболов от село да ми каже, че таман измъкнал една платика 1.400 - той има бачкане, ама..... по два-три часа на ден и, най-вече, когато му се ходи - преимуществото на държавната работа.
Та ми е на кантар - яко бачкане и доволно пачки, но без време за риболов или без бачкане, без пачки, но денонощно за риба.
Прав си де. И Илф е прав, и Петров - и той. Делото си е делото.

Откровено казано, честичко ми хрумва да 'плюя в тая орисия', да си вдигна чукалата и да се праждосам на село - да гледам свинско и пилешко, и да бегам за риба ката ден. Ей на, снощи по никое време ми звъни другарчето по риболов от село да ми каже, че таман измъкнал една платика 1.400 - той има бачкане, ама..... по два-три часа на ден и, най-вече, когато му се ходи - преимуществото на държавната работа.
Та ми е на кантар - яко бачкане и доволно пачки, но без време за риболов или без бачкане, без пачки, но денонощно за риба.
Прав си де. И Илф е прав, и Петров - и той. Делото си е делото.

Здравейте колеги,
имаше един лаф - "и това в онова, и душата в рая ..."! За съжаление е доста трудно едновремено да се поддържа приличен жизнен стандарт и да се ходи всеки ден за риба (имам в пред вид целодневно). Смятам, че ако можем да си позволим един излет на седмица или две, без въобще да ни притеснява финансовата страна на нещата, трябва да сме доволни. В противен случай, обикновено се оказва, че или купуваме и тъпчем ненужни такъми в килера, или ходим за риба само с кутийка бял, а това вече си е проблем. Както спомена колегата 5кила, всеки сам за себе си трябва да намери баланса на нещата.
- dimitar_
- сериозен играч
Ще почна малко отдалеч , риболова си е едно от първите ми увлечения . С течение на времето се появиха доста други , които малко или много изместваха риболова на заден план , но никога не е бил извън плановете , просто съм ходил много по - рядко от сега , но удоволствието винаги е било пълно !
Сега , когато доста от "увлеченията" понамаляха по една или друга причина , отново риболова си дойде на първо място , явно орисията ми е такава , с него съм започнал , с него ще завърша ... !
Иначе и сега гледам през седмицата да си свърша всичката "къщна" работа , та събота и неделя да съм край водата , а за отпуската няма смисъл да казвам , че повечето дни съм "под звездите" на чист въздух сред природата , край язовир , река и т. н. . Доволен съм , че всички в къщи (без котака , той си е от типа "готованковци" ) , начело с Кака почти винаги са част от "екипа" и когато могат не пропущат излета ...
Общо взето , човек трябва да избере сам , коя част от свободното си време трябва да "жертва" в полза на едно хоби , та било то риболов , лов , спорт , жени , мъже ... или каквото ви дойде на ума !!!
Сега , когато доста от "увлеченията" понамаляха по една или друга причина , отново риболова си дойде на първо място , явно орисията ми е такава , с него съм започнал , с него ще завърша ... !
Иначе и сега гледам през седмицата да си свърша всичката "къщна" работа , та събота и неделя да съм край водата , а за отпуската няма смисъл да казвам , че повечето дни съм "под звездите" на чист въздух сред природата , край язовир , река и т. н. . Доволен съм , че всички в къщи (без котака , той си е от типа "готованковци" ) , начело с Кака почти винаги са част от "екипа" и когато могат не пропущат излета ...
Общо взето , човек трябва да избере сам , коя част от свободното си време трябва да "жертва" в полза на едно хоби , та било то риболов , лов , спорт , жени , мъже ... или каквото ви дойде на ума !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
бе прави са те-и иля илф,и евгений петров,само дето са и двамата евреиhendekltd написа: И Илф е прав, и Петров - и той. Делото си е делото.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".