Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Mepps Lusox 3 - оплита се във влакното
Модератор: sapuna
Mepps Lusox 3 - оплита се във влакното
Взех си от тези блесни, 3-ти номер. Въртят много добро НО с утежнението няма хвърляне. От замятания 4 се оплита плетеното влакно в тройката или в утежнението.
Без утежнение всичко е ОК но ми идва много лека с тези 7 гр.
Монтажа ми е стандартен на края на влакното вирбел + карабинка. Въдичката - DAM Devil Stick Spin 80, макарата Exage 4000, влакното - Rapala Stretch Braid 0.303mm.
В мен ли е проблема или?

Без утежнение всичко е ОК но ми идва много лека с тези 7 гр.
Монтажа ми е стандартен на края на влакното вирбел + карабинка. Въдичката - DAM Devil Stick Spin 80, макарата Exage 4000, влакното - Rapala Stretch Braid 0.303mm.
В мен ли е проблема или?

Re: Mepps Lusox 3 - оплита се във влакното
Замяташ и при приводяването задържаш леко влакното.
В повечето случаи работи .
А има и утежнения за Луксоса които са 10гр.
В повечето случаи работи .
А има и утежнения за Луксоса които са 10гр.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Да, това помага но имам чувството че доста пъти се оплита още във въздуха, особенно в комбинация с малко вятър.
Иначе още на гьола модифицирах една- махнах утежнението и наредих 3 съчми на самото тяло, за целта свалих малко от термошлауха.
Абе нещо калпави ми се виждат тези Luxos-и, само лопатката е добра и се замисля да ги прехвърлям само тях на други блесни.
Иначе още на гьола модифицирах една- махнах утежнението и наредих 3 съчми на самото тяло, за целта свалих малко от термошлауха.
Абе нещо калпави ми се виждат тези Luxos-и, само лопатката е добра и се замисля да ги прехвърлям само тях на други блесни.
- bgstan
- ще става разбирач
За щука няма равна ,но има оплитания. Аз съм слагал метален повод преди блесната не толкова за рибата колкото да намали оплитанията .
Много добра идея, не бях се сетил.
Ще я видим колко добра е, засега при мен по успех са 2 на Jaxon - Holey и Wolf.
Ще я видим колко добра е, засега при мен по успех са 2 на Jaxon - Holey и Wolf.
Че даже и сулка и костур имам на луксоса, но от известно време определено не ми е любима...bgstan написа:За щука няма равна ...
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това ,което казват колегите е правилно,аз правя лека засечка при цопването да се изпъни линията.Но на река един познат вика ,че хвърлял странично и нямал проблеми.
kasmet
Такава си е тази блесна, оплита се повече в сравнение с другите. Ползвам я винаги без утежнението, като лека блесна 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- новобранец
А ако се втвърди връзката между блесната и утежнението?
Примерно с едно парче шлаух което да не позволява огъване там дали няма да се оправи?
Примерно с едно парче шлаух което да не позволява огъване там дали няма да се оправи?
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
И аз правя същото,но въпреки това често блесната се обръща във въздуха и тройката се закача на металния повод.bgstan написа:За щука няма равна ,но има оплитания. Аз съм слагал метален повод преди блесната не толкова за рибата колкото да намали оплитанията .

- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
Имам същата,колкото и пъти да съм пробвал с нея,не съм хвашал,да оплита се понякога.По резултатна ми е мепс аглия.
-
- новобранец
Mepps Lusox 3 и Aglia са ми любимите блесни, за оплитанията правя като колегите, контрирам преди да се приводни, с метален повод съм и вчера учудващо имах 1кг. бяла риба на Lusox-а и една хубава щука 2,5кг.
P.S. Ако много те дразнят оплитанията сменяш блесната ... макар че аз не бих го направил
Наслука
P.S. Ако много те дразнят оплитанията сменяш блесната ... макар че аз не бих го направил

Нито една жена не получава това внимание, което получава плувката, когато няма вятър
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И при мен е много уловиста тази блесна.Не ме дразни толкова оплитанията, а многото гелета.Сигурно 50% от ударите остават нереализирани.Мислих си ,че е от калпава тройка, ама не.Смених оригиналната тройка с друга и пак същата работа.Много пъти съм имал удар, подсечка и закачане на рибата, която няколко метра след това или непосредствено преди да я изкарам се откача.Не знам на какво се дължи това, но е факт.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- вече хвърля и на тежко
Абсолютно същото е и при мен-удар без закачване или повеждане и откачване,Лусокс 2.Не съм сменял тройката,но мисля,че проблема е в малките щуклета,опитай с по-малка тройка.katri написа:И при мен е много уловиста тази блесна.Не ме дразни толкова оплитанията, а многото гелета.Сигурно 50% от ударите остават нереализирани.Мислих си ,че е от калпава тройка, ама не.Смених оригиналната тройка с друга и пак същата работа.Много пъти съм имал удар, подсечка и закачане на рибата, която няколко метра след това или непосредствено преди да я изкарам се откача.Не знам на какво се дължи това, но е факт.
П.П. Мепс Комет №3 ги цепи и малките ,и големите-може да сложиш същата като номер кука.
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Интересното е,че като смених куката с по-малка ударите секнаха, та накрая пак се върнах на кука с оригиналния размер(става въпрос за 3 номер блесна).Не съм сигурен, че размера на щуката е малък и затова не се закачат.Наскоро закачих една щука с добър размер(около 2,5кг) - при първия удар не се хвана, след няколко метра проводка последва втори удар, закачи се, докарах я до мен, колкото да направи една свещ и се откачи....
Риболовец,а не рибар съм аз!!