Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2012
Ами колега за сведение тази година Черноморец почти не даде зарган. На Германката и Агалина също не съм имал успех. Без инфо по-надолу не съм слизал тази година. А това че по нашия край никой дори дума не обелва, че е имало риба си е направо обидно... Един бургазлия нямаше, който да каже че е хванал зарган, пък било то и "на юг"...ivalpetkov написа:Дааа...заргана отдавна е в бургаския район и отдавна някои хора правят добри количества,даже и по-добри от варненци.Само че никой от Бургас не пише ...вече включително и аз почти не пиша.
Но няма как да се обикалят пристанището и Отманли и да се чака зарган.
Стефчо браво-добре сте го подредили заргана за пореден път.
- shturetc
- ще става разбирач
Вярно е,че за сега заргана се отчита слабичко по линията Отманли
--Черноморец--Агалина(по-на юг тази година не съм се пускал),но ... все се записахме с по някоя риба,а... аз се "отчетох"/споделих и пред/със съфорумците
Съвсем друг е въпроса,че мнозина съградски ги е обзел странджанско-нерезки тешкарлък и...може би вардят информацията и снимките на риболовните си подвизи за... януари-февруари,когато морския раздел във форума "позаспива" с изключение на темата за попчетата!? Избор человешки

Съвсем друг е въпроса,че мнозина съградски ги е обзел странджанско-нерезки тешкарлък и...може би вардят информацията и снимките на риболовните си подвизи за... януари-февруари,когато морския раздел във форума "позаспива" с изключение на темата за попчетата!? Избор человешки

- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
...и да допълня - не всеки има възможност да ходи всеки божи ден за риба (въпреки, че ужасно ми се иска
), а постове като "дава ли", "днес на...(мястото, дето всички знаят, че въпросния отчитащ се ходи всеки ден)... нищо/нещо" не мисля, че са дотолкова съдържателни, че да бъдат четени ежечасно, само и само да има отчет и постове. Друг е въпроса, че има хора които пазят излетите си като държавна тайна, но в същото време подпитват тук-там (форумно и телефонно), за да се ориентират "къде е рибата" и да не бръмчат напразно на юг или север от Бургас... Та от тях очаквам само някоя и друга "гореща" снимка на пълни с риба кофи, торби или скали, внимателно подбрана така, че да не се разбере по фона къде точно е правена и хем сме се похвалили, хем "нашето" място си е тайно
Та всеки луд с номера си, а тва рибарите сме мнооого луди 

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
- zxzx
- научил се да хвърля
Да и на мен ми направи впечатление,че само няколко няколко потребителя да не кажа мак. 10 пишат
за Бургас и региона,което е много кофти.Аз лично за себе си пиша къде съм бил какво съм хванал.а не мога да разбера тия дето пишат бях на юг. снимка на рибата и до там.Явно си мислят,че някой ще им изхваща рибата
разни хора разни идеали.
Ами дайте поне някъде да направим едно банкетче хем да се запознаем то и без това риба няма,а може и тези който само гледат да вземат да дойдат
за Бургас и региона,което е много кофти.Аз лично за себе си пиша къде съм бил какво съм хванал.а не мога да разбера тия дето пишат бях на юг. снимка на рибата и до там.Явно си мислят,че някой ще им изхваща рибата

Ами дайте поне някъде да направим едно банкетче хем да се запознаем то и без това риба няма,а може и тези който само гледат да вземат да дойдат

Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Да банкетчето е добра идея.В крайна сметка никой не е длъжен да се обяснява , но нали това е идеята на форума да се обменя опит и информация и да се помага да не си губим толкова ценното време да хвърляме за зелен хайвер.На тези дето си пазят местата и стръвта - живи и здрави , на останалите колеги от Бургас благодаря за инфото макар и да се броят на пръсти.
- pechat
- научил се да хвърля
Не разбрах колежке упрека към мен ли е?Интересно ,но факт,за 3 ходения на Синеморец колегите които сварвахме вече на скалите ,бяха от Варна.
-
- новобранец
Че какво му е толкова интересното...Мисля ,че си е доста обичайно за района около Синеморец, Резово и т.н.pechat написа:Не разбрах колежке упрека към мен ли е?Интересно ,но факт,за 3 ходения на Синеморец колегите които сварвахме вече на скалите ,бяха от Варна.
- ivalpetkov
- разбира нещата
Няма за какво да бъдеш упрекнат разбира се.написа:Не разбрах колежке упрека към мен ли е?Интересно ,но факт,за 3 ходения на Синеморец колегите които сварвахме вече на скалите ,бяха от Варна.

Желая на pechat другия път още по пълни кофи.

Аве Стефко,не мога да се сетя от къде познавам момчето със шапката Милка?.....еееххххх значи..как мразя да се чуда така.Къде ли съм го виждал това момче?

Както и да е...бъди жив и здрав и все така хубави емоции по морета и реки.

- pechat
- научил се да хвърля
Ивчо,казва се Рашко,работеше в магазин Мило миналата година.
Интересното колега е че бургазлии не пишат щото не са там .
Интересното колега е че бургазлии не пишат щото не са там .
- shturetc
- ще става разбирач
Колега pechat, не мисля че sundy е визирала именно теб в коментара си.Разбирам негодуванието й напълно,още повече,че тя и Наско са сред малцината,които правят пълен "форцепс" (с инфо и със снимки) на някои от риболовните си излети!...Те са сред малцината алтруисти тъдява!
На мен,например, това инфо , че около Варвара и Синеморец има добри пасажи със зарган ми е достатъчно и полезно...Щото не всеки от нас има възможността,било като време,било като средства ,да наобикаля често-често района на Царево и Ахтопол и да прави проби. Дашните скали във вилаета ги знаем(или ще ги намерим
) Интересно,че и "краставичарите" един път не рекоха,че се взима добра риба по най-южните дестинации
Оставам с впечатлението,че повечето от тях (визирам магазинерите в(ъв) и зад Краставицата) дават информация че има риба тогава,когато я няма (за да си пласират невървящите дози) и мълчат кат' пукали,когато рибата върви ('щото така или иначе в този момент "просветените" им изкупуват всичкия червей).Е,Петьо Тенктона споделя всичко и точно,ама... кога може да го открие човек - в магазина почти винаги са Таня или щерка и.
Все пак споделям написаното от vladi8008 ,че:"В крайна сметка никой не е длъжен да се обяснява , но нали това е идеята на форума да се обменя опит и информация и да се помага да не си губим толкова ценното време"
sundy,ако някой ден ви се отвори възможност да се пуснете надолу с Атанас (пък и,ако атмосферните условия го позволяват) хвърлете едно око на тази скаличка северно от Лозенец:
http://webcams.free.bg/Lozenets-03-cam- ... eather.htm
(уеб-камерата е в реално време -т.е. можеш да гледаш панорамата само през деня--вечер е безсмислено...ааа,и не винаги се "отваря" )
Там винаги е давало заргани,когато шетат из района,обаче има риск в хубаво време да има тарапана от народ,а ти май не си фен на "панаирите":roll:
От общоизвестните и лесно достъпни места за улов на заргани са и скалите след завода за лодки в Царево(Мичурин) ! За там още не съм открил уеб-камера
...времето в района го разконспирирам чрез
http://webcams.free.bg/Tsarevo-03-cam-P ... eather.htm
Наслука на всички!
На мен,например, това инфо , че около Варвара и Синеморец има добри пасажи със зарган ми е достатъчно и полезно...Щото не всеки от нас има възможността,било като време,било като средства ,да наобикаля често-често района на Царево и Ахтопол и да прави проби. Дашните скали във вилаета ги знаем(или ще ги намерим

Все пак споделям написаното от vladi8008 ,че:"В крайна сметка никой не е длъжен да се обяснява , но нали това е идеята на форума да се обменя опит и информация и да се помага да не си губим толкова ценното време"
sundy,ако някой ден ви се отвори възможност да се пуснете надолу с Атанас (пък и,ако атмосферните условия го позволяват) хвърлете едно око на тази скаличка северно от Лозенец:
http://webcams.free.bg/Lozenets-03-cam- ... eather.htm
(уеб-камерата е в реално време -т.е. можеш да гледаш панорамата само през деня--вечер е безсмислено...ааа,и не винаги се "отваря" )
Там винаги е давало заргани,когато шетат из района,обаче има риск в хубаво време да има тарапана от народ,а ти май не си фен на "панаирите":roll:

От общоизвестните и лесно достъпни места за улов на заргани са и скалите след завода за лодки в Царево(Мичурин) ! За там още не съм открил уеб-камера

http://webcams.free.bg/Tsarevo-03-cam-P ... eather.htm
Наслука на всички!
- shturetc
- ще става разбирач
Странно,в коментара ми не излизат точните линкове на двете уеб-камери?!Ще направя още един опит ,и ако не се получава ---значи не се получава...
Лозенец
webcams.free.bg/Lozenets-03-cam-
Black-sea-Summer-Resort-vremeto-weather.htm
Царево
webcams.free.bg/Tsarevo-03-cam-
Port-Yachts-Meteo-Station-Carevo-vremeto-weather.htm
Лозенец
webcams.free.bg/Lozenets-03-cam-
Black-sea-Summer-Resort-vremeto-weather.htm
Царево
webcams.free.bg/Tsarevo-03-cam-
Port-Yachts-Meteo-Station-Carevo-vremeto-weather.htm
Ми колеги аз мисля в Събота да завъртя надолу ако има ентусиасти и съмишленици можем да го комбинираме ходенето 

Аз пуснах пост от вторник за Агалина където извадих 23 броя за деня.Мисля че там има добри запаси от зарган защото от 10.00 до 12.00 нямах празно мятане.Когато отидох сутринта към 8.30 започнах на прозрачна бавнопотъваща бомбарда и около 30-40 минути нищо.После смених с плаваща и изгубих още толкова време.В 10.00 сложих черна бързопотъваща бомбарда и с първото мятане извадих риба.След него направих от 5 мятания 5 риби.До към 12.00 имах около 17-18 риби.До вечерта ги направих 23 като сменях бомбардите.Между 14.00 и 16.00 даваше на плаваща и след това и на бавнопотъваща.Забелязвам,че повечето колеги си въртят непрекъснато на плаващи и после викат няма риба.Ако бях въртял и аз цял ден на плаваща сигурно щях да направя не повече от 2-3 риби.Препоръчвам запасяване с различни бомбарди и смяна през 15-20 минути докато не тръгне както се казва.Мисля че има добри запаси,поне аз съм оптимист.Успех на всички.
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
Я, колко народ е писал, докато ни е нямало
Колега pechat, естествено, че не съм визирала теб - напротив, много се радвам на такива репортажи (в края на краищата никой не иска точните географски данни на точката, в която е хваната рибата - тя да не е уФсЪ да я вържеш и да я доиш като имаш време
) Дал си достатъчно информация и който има време и желание (мамка му и време
) може и да потърси малко в района...
Както и да е, днес съм нощна и вместо да поспя подлудих Наско да ме води за риба... ама къде, къде - докато решим станало 9ч.... първо през магазина (честито ми - още една сопа в колекцията
), после отново в къщи да пробваме и новата машинка на половинката дали "отива" на пръчката му... и взе, че стана обяд
Та пак най-близката дестинация - западното... помятах малко блесна (че тепърва се уча и реших, че там ще има най-малко поражения и загуби
), после сменихме мястото и пробвах с бомбарда, но ми писна да вадя дребни иларчета и седнах да размишлявам над плувката... един колега учудващо извади зарган, но не успя да ме зариби да мятам и замрънках да се прибираме, че като знам какво ме чака нощес... и това е - лека нощ (поне за час
)

Както и да е, днес съм нощна и вместо да поспя подлудих Наско да ме води за риба... ама къде, къде - докато решим станало 9ч.... първо през магазина (честито ми - още една сопа в колекцията

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Къде се амира агелина