Може ли да има нов раздел: Водоеми

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Може ли да има нов раздел: Водоеми

Мнение от Бачо Илия »

Нещо ето такова:
Бачо Илия написа:Копринка е името на язовир, разположен по поречието на река Тунджа в Долината на розите, на 7 км от град Казанлък. Дълъг е около 20 км и има множество ръкави и заливи. Основното предназначение на хидровъзела е комплексното използване ( напояване, промишлено водоснабдяване и електропроизводство) на водите на р. Тунджа, която събира водите си от южните склонове на централна Стара планина и северните склонове на Средна гора. Идеята за изграждането на язовир на реката е възниква в началото на миналия век. За тази цел 1923 г. се създава водният синдикат „Тунджа“, който през 1928 изготвя проект за язовирна стена при с. Копринка и за деривация до Стара Загора. Поради липса на средства синдикатът преустановява дейността си през 1935 година. След Втората световна война идеята се подновява и след обстойни проучвателни и проектни работи, извършени през 1946 г. от „Енергохидропроект“, нарочно създадената строителна секция „Копринка“ към Министерството на строежите започва строителството през 1947 година. Две години по-късно към Министерството на енергетиката се създава държавно стопанско предприятие „Копринка“, което продължава строителството, за да го завърши 1955 година. Схемата на хидровъзел „Копринка“ включва язовир „Копринка“ с едноименната подязовирна водна централа, ВЕЦ „Стара Загора“, напоителни канали, главен деривационен канал, захранван допълнително от осем водхващания, изравнителен басейн под ВЕЦ „Копринка“ и горен изравнител на ВЕЦ „Стара Загора“. Площта на водосборната област е 861,4 км2, средногодишният валеж – 741 мм, a средногодишната валежна маса – 638х106 кубически метра.

Язовирната стена е тип - каменнозидана и земнонасипна дига. Височина от основата - 44,00 м и 7,00 м. Дължина по короната - 488,00 + 392,20 м. Кота корона - 392,20 м.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

1. Втичалото
2. Корубите
3. Сахране
4. Чифликария
5. Гробищата
6. Дупките
7. Могилата
8. Лешница(Дряновски ръкав)
9. Фазанарията(фидер-феста)
10.Садките
11.Дунавски ръкав
12.Тополите(Шапката)
13.Копринкски ръкав
14.Заведението до стената
15.Бъбрека и Малката гюрля
16.Острова
17.Змийското дере(Морозовски ръкав)
18.Бозуков камък
19.Голямата гюрля
20.Слънчев бряг
21.Скалите над дупките
22.Шейтана
23.Устието
24.Сепарацията
25.Рибарниците

Копринка днес:

http://oncho.hit.bg/oko/sat/KoprinkaSAT.htm

п.п. картата се увеличава многократно с двукратни кликвания върху нея; мести се чрез стрелките горе, в ляво!

Или такова:
Бачо Илия написа:Жребчево е язовир на река Тунджа, България, който се намира в красива подпланинска местност, до селата Баня и Асеновец от Община Нова Загора. Кръстен е на потопеното под него в 1965 година село Жребчево (Атлари).
Разположен на 25 000 декара площ, Жребчево е третият по големина язовир в България, след Искър и Студен кладенец.
Язовирът има много ръкави с удобни за риболов места. Тъй като водата от язовира се използва за напояване, през лятото той се източва значително, което обуславя сезонния характер на риболова (костур, бабушка, сом, платика, шаран, амур, щука, каракуда, уклей). В устието на язовира на река Тунджа се среща също щука.
До бента на язовира са разкрити останки на римска крепост.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

1-Стената
2-Малката кула
3-Байкала
4-Карановската помпена
5-Голямата нива
6-Косьовия ръкав
7-Малката нива
8-Брезите
9-Старата ракетна
10-Червената пръст
11-Зайовия дол
12-Партизанска
13-Гарга дере
14-Картофената нива
15-Мантинелата
16-Боровата гора
17-Босфора или Дарданелите
18-Ямурджа
19-Устието
20-Боклуците
21-Върбите
22-Църквата
23-Запълния
24-Орехите
25-Бивака
26-Острец
27-Патарника
28-Къшлите
29-Сърнешкия залив
30-Зли дол
31-Хавлиената или Твърдиченските бунгала
32-под Белия дом или Пристана
33-Острова до Белия дом
34-Паничеревския остров

п.п. картите, снимките, текстовата част и описанието на местата съм ги събрал и сглобил от няколко форума и сайта в мрежата, за което благодаря на допринеслите в тази насока!

:D :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Или такова:
Бачо Илия написа:Язовир Душанци е крупно хидротехническо съоръжение, изградено в периода 1968 - 1970 г. на река Тополница. Намира се на около 7 км. югоизточно от гр. Пирдоп и на около 2 км. от с. Душанци в полите на Средна гора на 776 м. н. в. при стената. Собственост е на фирма "Кумерио Мед" АД, която ползва водите му за промишлени нужди.
В основата на язовира е землено-насипна преградна стена, чиято височина е 47.50 м. и ширина 7 м при короната. Най-голямата дълбочина на язовира е 45.1 м., а по дължина водоемът е сред най-големите в страната - над 3 км. До него води удобен асфалтиран път, като теренът около язовира с обширните си поляни е предпочитано място за летуване през лятото. Не рядко през месеците юли и август тук могат да се видят изградени малки палаткови лагери на туристи от столицата и близките селища. През зимата водите на язовира се покриват с дебел лед и съоръжението е подходящо за подледен риболов.
Язовир "Душанци" е база на националния отбор по кану-каяк. До самия му бряг има красив хотел-ресторант, стопанисван от частна фирма и сауна от финландски тип.
Мястото е изходен маршрут за туристически преходи до гара Копривщица, връх Климаш (1342 м н. в) и гр. Копривщица.

Изображение

Изображение

Изображение

Душанци днес:

http://www.hvanah.com/gmap.php?lid=77

п.п. картата се увеличава многократно с двукратни кликвания върху нея; мести се чрез стрелките горе, в ляво!
:D :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

snegk написа:
barutchiata © написа:
dreamworks написа:Според мен ако се направи на области ще е добре но и така не е зле.Повече дразни че за един водоем има информация от преди три години която на никого не е полезна.Ако може да се направи след шест месеца да се трият постовете автоматично.

Явно много хора продължават да бъркат идеята на подфорума информация за водоемите с подфорума къде кълве в момента
.
Какво означава стара и не нужна информация. Например яз. Искър. Намира се тука и тука, местата за риболов са тези и тези, пътища черни асфалт, има такава и такава риба, пълноводие, маловодие, снимки и т.н. Да не би язовира след 2-3 години да хване пътя и да се премести на друго място. Единственото което може да се актуализира ако след време се затвори или направи нов път, както ако някой язовир се изпуска за ремонтни работи. Така, че не бъркайте подфорумите
Прав си брат и затова трябва да направим до тези два раздела пояснение в скоби-този раздел е за това и онова :wink: :D
А защо не двата подфорума да се обединят. Разбира се това ако не отнеме много модераторска работа. Целта им е различна, но информацията в тях, поне според мен е много сходна. Проблема е, че ние потребителите много разпръскваме информацията. Не знам дали е възможно всеки водоем да си има тема, но ако някой потребител пусне отделна такава тя да се изтрива автоматично след определено време, защото тя най-вероятно ще е пълна с линкове към основната, а самата информация в темите до голяма степен зависи от нас - самите потребители. Дали се изказах правилно?!?!
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Митев написа:Барута го е написал много ясно , има си го раздела , друг е въпроса , че модовете сме доста толерантни и с това допринасяме за разводняване в разделине донякъде :oops:

Да ви имам толерантноста аз...:))
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Някой ден ще я търсиш!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Адаша е показал как трябва да бъде, от там на сетне само доуточнение за места път и т.н.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Бачо Илия е показал най-нагледно каква е идеята на под форума Информация за водоемите.

Колкото до поста на колегата :arrow: :arrow: :arrow:
А защо не двата подфорума да се обединят. Разбира се това ако не отнеме много модераторска работа. Целта им е различна, но информацията в тях, поне според мен е много сходна. Проблема е, че ние потребителите много разпръскваме информацията. Не знам дали е възможно всеки водоем да си има тема, но ако някой потребител пусне отделна такава тя да се изтрива автоматично след определено време, защото тя най-вероятно ще е пълна с линкове към основната, а самата информация в темите до голяма степен зависи от нас - самите потребители. Дали се изказах правилно?!?!
ще кажа, че еднаквото във под форумите Информация за водоемите и Къде кълве в момента е търсенето и даването на ИНФОРМАЦИЯ. В единия под форум инфото е постоянно, докато в къде кълве в момента информацията се променя всеки ден. Не съм съгласен и с това старото инфо да се трие понеже има хора които искат да анализират периодите в годината когато рибата е активна и кога не е. Това, че примерно за мене старата информация е ненужна, за някой друг може да е важна! Във къде кълве в момента актуалното инфо е обикновено в последните постове и ако се слее всичко в една тема и някой иска да се запознае с даден водоем четенето ще бъде много голямо и ще трябва доста ненужна информация да се чете.

И във единия и другия под форум има кратко пояснение кой форум за какво е. Истината е, че никой не чете поясненията. Повечето първо пишат после четат или въобще не четат. :lol: :lol: :lol:
Искам да направя и още едно пояснение. Всичко във форума е правено така, че максимално да удоволетворим интересите на всички. Имало е и ще има винаги хора които не харесват това или онова и все нещо им пречи! :wink: :D
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

barutchiata © написа:Бачо Илия е показал най-нагледно каква е идеята на под форума Информация за водоемите.

Колкото до поста на колегата :arrow: :arrow: :arrow:
ще кажа, че еднаквото във под форумите Информация за водоемите и Къде кълве в момента е търсенето и даването на ИНФОРМАЦИЯ. В единия под форум инфото е постоянно, докато в къде кълве в момента информацията се променя всеки ден. Не съм съгласен и с това старото инфо да се трие понеже има хора които искат да анализират периодите в годината когато рибата е активна и кога не е. Това, че примерно за мене старата информация е ненужна, за някой друг може да е важна! Във къде кълве в момента актуалното инфо е обикновено в последните постове и ако се слее всичко в една тема и някой иска да се запознае с даден водоем четенето ще бъде много голямо и ще трябва доста ненужна информация да се чете.

И във единия и другия под форум има кратко пояснение кой форум за какво е. Истината е, че никой не чете поясненията. Повечето първо пишат после четат или въобще не четат. :lol: :lol: :lol:
Искам да направя и още едно пояснение. Всичко във форума е правено така, че максимално да удоволетворим интересите на всички. Имало е и ще има винаги хора които не харесват това или онова и все нещо им пречи! :wink: :D
Ами аз за това го предлагам. То е ясно, че смисъла е друг, но резултата ..... . А за информацията имах в предвид, че има много дублирани теми. Например инфо за Душанци. Идеята ми беше да има една основна тема за даден водоем, която да си е с пълната информация, а останалите теми пускани от потребители, невидяли тази тема те да се изтриват след определен период.
Gogo69
новобранец
новобранец

Мнение от Gogo69 »

Благодаря на Бачо Илия!!
Винаги има много пречки едно нещо да не стане...
Аз съм съгласен да плащам 2.40 чрез sms за месечен абонамент за този сайт, ако това ще даде повече свободно време на модовете...
Не ме разбирайте погрешно! - И сега много си ми харесва... Но, винаги може повече :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Началото го положихме преди три години,но и там ентусиазма бързо охладня :arrow: http://forums.nariba.com/viewtopic.php? ... 6&p=473712
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Не бях влизал доста време в Информация за водоемите и наистина нещата там нямат нищо общо с началната идея. Тези дни ще намеря време да прекръстя под форума и заедно с модераторите там да преместим всичко което не е за там !
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”