Да се похваля-оня ден ударих 50кг.:D

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 4365
Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
Местоположение: Ямболската баня
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

...бе неам ПРЕТЕНЦИИ :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 518
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 9:38 pm
Местоположение: В. Търново

Мнение от doko »

Баща ми преди като вареше ракия го държеше точно 21 дена. За виното се отнася същото ако седи повече от 21 дена започва да мирише на джибри. :wink:
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 689
Регистриран на: Пон Юли 31, 2006 9:49 am
Местоположение: Пловдив

Мнение от kRaikkonen »

Аз доколкото съм ходил едно време по казаните с дядо знам че след като фтаса или стане(не знам как се казва) се слага захарта и после трябва нещо си .......не помня :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: и накрая хоп на казаня .... :smt110
Изображение
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 580
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 8:39 pm
Местоположение: Бисер Гергов-Видин

Мнение от ULtRA^CsKa »

kRaikkonen написа:като фтаса или стане се слага захарта и после трябва нещо си
:lol: :lol: :lol: нещо си във грешка :lol: :lol: :lol:
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3426
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 9:14 pm
Местоположение: София, Русе
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мерси за поясненията, ще се мери със захаромера :wink:


Айде сега на преположенията:

Материал 200 кг кабарне
Захарност 23 преди прибавянето на захарта
Захар 20 кг (на Горна Оряховица, другите са слаби :wink: )

Колко литра 42-45 градусова ракия да чакам :roll: :D

Страшна тема , трябва да е важна :lol: :lol: :lol:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Мнения: 11750
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
Местоположение: Горна Оряховица
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ако не вадиш вино:

20кг захар - 14л ракия
200кг грозде - 55л ракия
-------------
= 69л на 42-43 града

На 20кг захар би трябвало да си добавил и 70л вода! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1502
Регистриран на: Съб Сеп 16, 2006 7:10 pm
Местоположение: Монреал(Канада)

Мнение от maranzika »

sapuna1971 написа:Ако не вадиш вино:

20кг захар - 14л ракия
200кг грозде - 55л ракия
-------------
= 69л на 42-43 града

На 20кг захар би трябвало да си добавил и 70л вода! :wink:
Абе каквото излезе ако не ти харесва се обади. :lol: :lol: А Митака май е познал резултата.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1192
Регистриран на: Съб Май 12, 2007 8:19 pm

Мнение от Венци ® »

Точно + - 2-3 литра! Пък като стане умната...... не сядай за ракия две......
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1218
Регистриран на: Сря Юли 13, 2005 7:38 am
Местоположение: София

Мнение от sampo »

Ivak написа: Колко литра 42-45 градусова ракия да чакам :roll: :D
Само 25 литра :( , следващата я отдели за досадни гости :lol: , ще те споменават до Великден 2008 :lol:
На платено не одим !
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5133
Регистриран на: Вто Сеп 04, 2007 12:12 pm

Мнение от Dedy »

sapuna1971 написа:Ако не вадиш вино:

20кг захар - 14л ракия
200кг грозде - 55л ракия
-------------
= 69л на 42-43 града

На 20кг захар би трябвало да си добавил и 70л вода! :wink:
:smt045 :smt045 :smt045 :smt045
Като по учебник!
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 689
Регистриран на: Пон Юли 31, 2006 9:49 am
Местоположение: Пловдив

Мнение от kRaikkonen »

ULtRA^CsKa написа:
kRaikkonen написа:като фтаса или стане се слага захарта и после трябва нещо си
:lol: :lol: :lol: нещо си във грешка :lol: :lol: :lol:
Възможно е :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3910
Регистриран на: Нед Яну 08, 2006 8:16 pm
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Вадиш от материала за печене в тесен но дълбок съд :!: Потапяш двуграмова плувка отежнена само с 1 грам и ако потъне като с нормално отежнение-значи материала трябва да тичка към казана :!: :wink: :D :!: :idea:
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 546
Регистриран на: Чет Ное 17, 2005 4:49 pm
Местоположение: plovdiv

Мнение от milo69 »

плувката да е с карбонов кил :D
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 585
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:52 pm
Местоположение: Свиленград

Мнение от man1966 »

Ivak написа:Мерси за поясненията, ще се мери със захаромера :wink:


Айде сега на преположенията:

Материал 200 кг кабарне
Захарност 23 преди прибавянето на захарта
Захар 20 кг (на Горна Оряховица, другите са слаби :wink: )

Колко литра 42-45 градусова ракия да чакам :roll: :D

Страшна тема , трябва да е важна :lol: :lol: :lol:
Ивак-заеби захаромера..
Джибрите са готови за варене когато паднат долу-демек отгоре си остава виното.В тоо случай се казва че са привряли и са гут за варене.
Ако имат вътре захар,джибрите привират малко по бавно.С това за 21 дена хич не съм съгласен.
Варя ракия сека година от как се помня и резултатите са доста добрии... :lol:
Я елате рибенца при батко...
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 585
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:52 pm
Местоположение: Свиленград

Мнение от man1966 »

man1966 написа:
Ivak написа:Мерси за поясненията, ще се мери със захаромера :wink:


Айде сега на преположенията:

Материал 200 кг кабарне
Захарност 23 преди прибавянето на захарта
Захар 20 кг (на Горна Оряховица, другите са слаби :wink: )

Колко литра 42-45 градусова ракия да чакам :roll: :D

Страшна тема , трябва да е важна :lol: :lol: :lol:
Ивак-заеби захаромера..
Джибрите са готови за варене когато паднат долу-демек отгоре си остава виното.В тоо случай се казва че са привряли и са гут за варене.
Ако имат вътре захар,джибрите привират малко по бавно.С това за 21 дена хич не съм съгласен.
Варя ракия сека година от как се помня и резултатите са доста добрии... :lol:
Друг е въпроса дали си точил вино от джибрите-при таз ситуация трябва да се добави вода и захар-на 3 кила вода-1 кг.захар.
И пак се почва ферментация и чак като паднат джиброците отдолу отиваш на казана.
Колко ракия да очакваш си е малко приблизителна работа-ако не си токъл вино+ 20 кила захар сигурно ще се получат къмто 50 кила ракийца,но ако я превариш както правя аз ще остане към 35 кила очень хорошая напитка-наздраве... 8)
Я елате рибенца при батко...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”