Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум




Чернокоп и лефер 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 261
- Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 2:53 pm
- Местоположение: Варна
Re: Чернокоп и лефер 2012
Дано не си избързал с мариноването - имам си един чалъм.КИРО написа:redovi555 написа:риболовните кораби го накъсват чернокопа цяла седмица, едрия по 3 кинта кандидат леферите по 6 кинта неиздържах и вземах 10 кила за мариноване въпреки че фризера ми е пълен с риба, кой знае кога ще има такъв болук

Еле пък солен как се получава - абе хубавата риба всякък си е хубава.[/quotот
от години си я правя по един и същи начин, на всеки му харесва, 24 морска сол, 12 часа оцет, 24 часа я изчеждам от оцета в един голям гевгир, в една голяма кутия риба, дафинов лист,черен пипер, кориандър всичко това на зърна олио и в хладилника.
-
- сериозен играч
- Мнения: 1580
- Регистриран на: Вто Май 24, 2011 5:04 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Чернокоп и лефер 2012
А в олиото запържваш една филия хляб-да не граняса и като изтине го заливаш и 

- redovi555
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 261
- Регистриран на: Вто Окт 05, 2010 2:53 pm
- Местоположение: Варна
Re: Чернокоп и лефер 2012
като стои в хладилника няма проблем, ако е в боркан и на терасата или в мазата тогава загрявам олиотоjivko.evn написа:А в олиото запържваш една филия хляб-да не граняса и като изтине го заливаш и
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Чернокоп и лефер 2012
И недей да чакаш да стане черна филията - направи ли златист цвят,вади филията и спирай котлона.jivko.evn написа:А в олиото запържваш една филия хляб-да не граняса и като изтине го заливаш и
И още,първо налей олиото в буркана и тогава нареждай рибата.

Малко въздух да вземе рибата,и се появяват белите петна.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Чернокоп и лефер 2012
Пробвай да я филетираш,и не изхвърляй гръбнака.redovi555 написа:
от години си я правя по един и същи начин, на всеки му харесва, 24 морска сол, 12 часа оцет, 24 часа я изчеждам от оцета в един голям гевгир, в една голяма кутия риба, дафинов лист,черен пипер, кориандър всичко това на зърна олио и в хладилника.
Един авер ми даде акъл,после да ги изпържа - пробвай.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: Чернокоп и лефер 2012
Днес е имало чернокоп в Бургас на цена 4лв за риби с големина на телефонна слушалка. Очевидно е че морето ври от чернокоп но лошото време кара рибата да влиза само на мрежарите. Вчера имаше колеги в Поморие на жълтия склад които ловяха на плувка на атерина ама положението беше много зле - по 1-2 рибки. Рибата е навътре и вече се движи миграционно и не ще да яде както преди 1-2 седмици, жалко това е признак че сезона е на приключване. Хубавото е че след всеки край има и ново начало - за колко ще се изтърколи цяла година нали така...
Re: Чернокоп и лефер 2012
Е то това (цяла година) е до другият край.kalin_76 написа:за колко ще се изтърколи цяла година нали така...
Има още няколко дни. И после има още 3-4 месеца до новият сезон.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 141
- Регистриран на: Сря Май 25, 2011 12:36 am
- Местоположение: Варна
Re: Чернокоп и лефер 2012
Аз потапям всяка рибка в олиото и от там в буркана.КИРО написа:И недей да чакаш да стане черна филията - направи ли златист цвят,вади филията и спирай котлона.jivko.evn написа:А в олиото запържваш една филия хляб-да не граняса и като изтине го заливаш и
И още,първо налей олиото в буркана и тогава нареждай рибата.![]()
Малко въздух да вземе рибата,и се появяват белите петна.
- shturetc
- ще става разбирач
- Мнения: 451
- Регистриран на: Пон Окт 03, 2011 9:24 am
- Местоположение: Бургас
Re: Чернокоп и лефер 2012
Не бях влизъл тъдява няколко дена и ... ето че откривам няколко интересни дебата на куп
"Момци не се чудете каква щуротия да измислите изпробвано е всичко (само дето не сме пробвали на лястовица) е няма по добра стръв от сафрида и това си е "
=======
Добрия,аз много лИбя сафрида като ем за чернокоп на плувка и ... категорично го поставям на почетното 2-ро място!...След хамсията,разбира се! Тя е нещо кат' амброзия за зъбатите...Задължително прясна,обаче!
----
Бат'Киро,разясни малко по-подробно за какво пържене говориш!?...На вече мариновани чернокопи ли???
---
Калине,къде ги в Бургас тия "слушалки" по 4 кинта? Вчера видях в магазинчето за риба зад Краставицата нормалише чернокопише (18-20см) по 5 лева килото.Вярно,явно бонлука е голям...за РеКетата,де...ама аз имам тел.слушалки по педя(25 см),че и една към 30 и няколко сантима...Ако го обърна в чернокоп,то направо лефер бре
Де ги таквиз по за...по-малко от кутия цигари???
...Ааа,и дай боже и догодина да има тазгодишната риба,ама ...надали,'щото рядко се случва подобно "повторение" в морския риболов(последната толкова добра бе 2005-та).Тъй че,Калине,не се отказвай да мориш зъбатите(ако имаш възможност) в следващите 20-ина дена,понеже догодина бабакитите,като нищо ще са "дискографска рядкост"
И,Наздраве на всички
Да не вземе се засегне нЕкой 

"Момци не се чудете каква щуротия да измислите изпробвано е всичко (само дето не сме пробвали на лястовица) е няма по добра стръв от сафрида и това си е "
=======
Добрия,аз много лИбя сафрида като ем за чернокоп на плувка и ... категорично го поставям на почетното 2-ро място!...След хамсията,разбира се! Тя е нещо кат' амброзия за зъбатите...Задължително прясна,обаче!
----
Бат'Киро,разясни малко по-подробно за какво пържене говориш!?...На вече мариновани чернокопи ли???

---
Калине,къде ги в Бургас тия "слушалки" по 4 кинта? Вчера видях в магазинчето за риба зад Краставицата нормалише чернокопише (18-20см) по 5 лева килото.Вярно,явно бонлука е голям...за РеКетата,де...ама аз имам тел.слушалки по педя(25 см),че и една към 30 и няколко сантима...Ако го обърна в чернокоп,то направо лефер бре


...Ааа,и дай боже и догодина да има тазгодишната риба,ама ...надали,'щото рядко се случва подобно "повторение" в морския риболов(последната толкова добра бе 2005-та).Тъй че,Калине,не се отказвай да мориш зъбатите(ако имаш възможност) в следващите 20-ина дена,понеже догодина бабакитите,като нищо ще са "дискографска рядкост"

И,Наздраве на всички


- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Чернокоп и лефер 2012
Щурец,чети внимателно сега.
Когато почвам да мариновам рибата,първата стъпка е
12 часа в силна солена саламура.
После следва 24 часа в оцет - обаче,
преди това разделям сафрида и чернокопа,сафрида отива за 24 часа в оцета,
а чернокопа си го филитирам.

Филетата отиват в саламура оцет/вода 50/50 за около 4-5 часа.

И ти остават гръбнака главите и опашките.

Те тези гръбначета си ги припържваш лекинко.
няма снимкаааа,гледай да не ги прегориш само.
Когато почвам да мариновам рибата,първата стъпка е
12 часа в силна солена саламура.
После следва 24 часа в оцет - обаче,
преди това разделям сафрида и чернокопа,сафрида отива за 24 часа в оцета,
а чернокопа си го филитирам.

Филетата отиват в саламура оцет/вода 50/50 за около 4-5 часа.

И ти остават гръбнака главите и опашките.

Те тези гръбначета си ги припържваш лекинко.
няма снимкаааа,гледай да не ги прегориш само.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- shturetc
- ще става разбирач
- Мнения: 451
- Регистриран на: Пон Окт 03, 2011 9:24 am
- Местоположение: Бургас
Re: Чернокоп и лефер 2012
Благодарско за подробното разяснение, бат' Киро!
Задължително ще ти пробвам рецептата,а и ... ето начин,по който да пречупя (може би) инатливото си нежелание да слагам чернокопи в тиган!?
Още веднъж,мерси!
Задължително ще ти пробвам рецептата,а и ... ето начин,по който да пречупя (може би) инатливото си нежелание да слагам чернокопи в тиган!?
Още веднъж,мерси!

-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 298
- Регистриран на: Пон Окт 22, 2012 4:59 pm
- Местоположение: Бургас
Re: Чернокоп и лефер 2012
Снощи на канала Поморие , положението плачевно аз и авера хванахме по една риба , +две изтървани.Другите около нас и толкова не хванаха.Не знам на кея какво става някой инфо? Иначе риба продължава да има.....
Re: Чернокоп и лефер 2012
Калине,къде ги в Бургас тия "слушалки" по 4 кинта? Вчера видях в магазинчето за риба зад Краставицата нормалише чернокопише (18-20см) по 5 лева килото.Вярно,явно бонлука е голям...за РеКетата,де...ама аз имам тел.слушалки по педя(25 см),че и една към 30 и няколко сантима...Ако го обърна в чернокоп,то направо лефер бре
Де ги таквиз по за...по-малко от кутия цигари???
На Велека на 19.11 е било, колегата Мохито от форума е бил там и каза че хората излизали от магазина с по 2 найлонови торби. За размера не мога да кажа нищо това са си негови думи, но и днес един колега потвърди че на Краснодар бил на 5 лв големия чернокоп. Така че е време да отказваш .... цигарите
Иначе в неделя на пристанището в Поморие вървеше на 8 лв като размера беше от среден до ултра едър.


На Велека на 19.11 е било, колегата Мохито от форума е бил там и каза че хората излизали от магазина с по 2 найлонови торби. За размера не мога да кажа нищо това са си негови думи, но и днес един колега потвърди че на Краснодар бил на 5 лв големия чернокоп. Така че е време да отказваш .... цигарите

- liubitelRibar
- новобранец
- Мнения: 24
- Регистриран на: Пет Окт 12, 2012 12:27 pm
Re: Чернокоп и лефер 2012
http://imageshost.ru/photo/486213/id2544894.html
това кълвеше вчера в Балчик .... на петолевка за кило.Среден размер-22/23ст.
обаче днес на скарата...с едно бяло винце

това кълвеше вчера в Балчик .... на петолевка за кило.Среден размер-22/23ст.
обаче днес на скарата...с едно бяло винце



КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ...
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 214
- Регистриран на: Чет Мар 29, 2012 10:21 am
- Местоположение: Варна
Re: Чернокоп и лефер 2012
Здравейте колеги някои знае ли във Варна кои рибари продават риба от деня?
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.