как се познава мъжка или женска

Модератор: sapuna

gstrati
новобранец
новобранец

как се познава мъжка или женска

Мнение от gstrati »

Здравейте. Има ли начин да се разпознае уловената речна пъстърва дали е мъжка или женска ?
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Женска :

Изображение

Мъжка :

Изображение
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Голям бой е паднало, на мъжката си и посинил окото!
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Как се познава мъжка или женска?

Мнение от Диканаров »

И аз съм се питал, защото един път в годината ходя да ловя пъстърва на "платено" специално за хайвера. Ходя в началото на декември и ловя на живи рибки, които сега си хващам и съхранявам в аквариум. Когато си хвърлят хайвера е лесно. Мъжките пускат мляко при откачането от куката, а женските изпускат хайверени зърна. Хубавото е обаче да може да се познават в предходен период, когато хайверът е готов, но още не е почнала да го хвърля пъстървата. Последният път хванах 16 бр едри пъстърви, като задържах само 4бр. Всичките бяха мъжки! До една! Това ме кара да мисля, че собственикът на водоема ги разпознава по някакъв начин и ги отделя, като на нас оставя да ловим мъжките. :wink: Бих бил благодарен ако някой колега, специалист по пъстървите ме светне. От литературата знам, че мъжките са малко по-дребни от женските на еднаква възраст и оцветяването е по-ярко, но това на водоема е много трудно да го установиш. Та рибите не са на една възраст, оцветяването много зависи от водоема, където са израсли. А нашият арендатор, като е закупил риба от различни доставчици и я е изсипал на едно място, всичко се омесва и иди ги различавай, ако не им знаеш разликата . :cry: :oops:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Smokey написа:Голям бой е паднало, на мъжката си и посинил окото!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Направо и избих зъбите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Тука се е окървавила яко щото много лакома мамка и , така беше заапала тройката та чак и беше пробила кемането :lol: :lol: :lol:

Инак нал за тва пущих снимки бре Диканаров :o Най-малкият белег по който се познават е че на мъжката муцуната е по-продълговата докат на женската по-обла :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”