Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

4 X 4
Модератор: dantho.mihov
- gorskia
- научил се да хвърля
Re: 4 X 4
botur написа:.........Моля дайте мнение кой е по-добрия вариант между:
Renault Scenic rx4 и Land rover Freelander(дълга база)
...................
За тези двете поскоро не .
Погледни още Хондата или корейките / Киа , Хюндай /
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Според мен и двете са боклуци. Не знам с какъв бюджет разполагаш колега, но аз бих заложил на Honda CRV или Toyota Rav4. Санта Фе на Хюндай също е добро, здраво и непретенциозно, но не забравяй, че колата втора употреба като цяло си е късмет. Аз лично като си купувам нов автомобил втора употребаbotur написа:Здравейте колеги!
Моля дайте мнение кой е по-добрия вариант между:
Renault Scenic rx4 и Land rover Freelander(дълга база)
поддръжка,обслужване,издръжливост и не на последно място кой е по-икономичен(без значение дизел или бензин)

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз пък "внесени" не гледам въобще - гледам да е от първи или втори собственик директно, независимо дали от чужбина или БГ...miro253 написа: ... Аз лично като си купувам нов автомобил втора употребазадължително го гледам с майстора ми, внесените от Италия и Австрия не ги гледам въобще. Предпочитанията са ми да е от Швейцария. Успех.
Наскоро си докарах на ход една баничарка от Франкфурт... 1997г на 111000км... лично нямах никакви съмнения в истинността на километража, но скептици не липсваха... Но всеки разбиращ от коли като я погледне под капака или отдолу и вика "ей, това ще с много малко километри"... Вчера я карах на мивка и гледам на шофьорската врата стои лепенка от смяна на масло от 2007г и пише "следваща смяна на 57 000км"... Като пари ми излезе доста скъпо спрямо "горублянките", ама който взима ефтино, плаща 2 пъти...
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
И двете ми коли, както и джипа, са от Италия, нямат грам корозия и вече 7 години нямам проблем с тях!miro253 написа:... внесените от Италия и Австрия не ги гледам въобще. Предпочитанията са ми да е от Швейцария. Успех.
Това за Италия са някакви автоджамбазки митове и легенди.

За Австрия съм съгласен.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Аз както казах всичко с кола втора употреба си е късмет. Избягвам гореспоменатите, защото от Австрия бързо ръждясват, а от Италия са масово неподдържани колите т.е. нередовна смяна на масло и тем-подобно обслужване.GODzillata написа:И двете ми коли, както и джипа, са от Италия, нямат грам корозия и вече 7 години нямам проблем с тях!miro253 написа:... внесените от Италия и Австрия не ги гледам въобще. Предпочитанията са ми да е от Швейцария. Успех.
Това за Италия са някакви автоджамбазки митове и легенди.![]()
За Австрия съм съгласен.
Един мой познат преди време се занимаваше с внос от Италия и един ден като му пристигна автовоза си направихме труда да отворим капаците на клапаните на повечето коли или по-точно на тези, на които се махат лесно. Всичките бяха с по 7-8 мм. налепи като от грес. Това на поддържана кола не се случва. Просто с тези мои изисквания си намалявам шанса да ме прецакат, а коли на пазара колкото искаш.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
писах на дядо Коледа за тази:
http://youtu.be/C9Nv_4ZEtm0
- CrossFire
- разбира нещата
Ако тръгваш рано ще ти е малко хладничко.Тедо написа:писах на дядо Коледа за тази:

Иначе, да се похваля и аз какво карам от почти година.
Бях се ориентирал към Renault Scenic rx4 и Land rover Freelander, но...

Митко70 и Митака CrossFire, споделете малко подробности за машинката от фотото.........КИА ли е?
Инък и аз много съм се навил за едно жипче,което да си го търкалям само за риби, из главата ми се върти нещо за Витара, РАВ, или Дайхацу Фероза/Териоз....говоря за нещо старичко, което да си стегна, ама изначално не ми се дават много парета на куп, тъ некое и друго мнение няма да ми е в минус, щъ замолъ по-вещите в занаята пичове да споделят?

Инък и аз много съм се навил за едно жипче,което да си го търкалям само за риби, из главата ми се върти нещо за Витара, РАВ, или Дайхацу Фероза/Териоз....говоря за нещо старичко, което да си стегна, ама изначално не ми се дават много парета на куп, тъ некое и друго мнение няма да ми е в минус, щъ замолъ по-вещите в занаята пичове да споделят?

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Здрасти Веско.Машината е КИА Спортиж,много прилична джипка ,със сравнително евтина подръжка и аз се бях огледал в такава преди време.Първата ми ергенска джипка беше Дайхатцу Фероза,не съм имал проблеми с нея,но си е двувратка,по къса.На времето частите и бяха доста кът , а и цифра,сега не знам.Витарата дълга база също е добър вариант,вече ти си знаеш дали бензин или дизел,то май днес първото по на сметка излиза
Но ,всичко опира до късмет и гледане на какъв екземпляр ще попаднеш 

Всичко може,но не всеки го можe.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
едно време лафът беше Бензинов джип и дизелово Ферари няма... Пък сега нещо взеха да се обръщат нещата... скоро може и дизелово ферари да изкарат... Порше вече се престрашиха...
По- на сметка излиза бензиновия, ама с газ...
- CrossFire
- разбира нещата
Скаран съм с тегличите, идея си нямам.Тедо написа:Ще тегли ли лодката със 120 до другия край на БГ?

Исках да взема Рав, но не ми достигна някой лев и за това взех Киа Спортидж. До 98 година са с минимални разлики от моята, която е 99год. - малко по готино е таблото. Имам е от близо година и до сега съм сменил само заден тампон на амортисьор, който ми струваше 10 лева с работата в сервиз. Колебаех се за дизел, но по форумите четох мнения, че били по проблемни от бензинките, дали е вярно - незнам. Сега съм на газ и разхода в града ми е 14 газ и 12 бензин. Извън градско не съм я засичал, защото винаги имам и 4х4 къде по нужда, къде за кеф. Грубо казано на газ май ми идва към 10 извън градско. За проходимост съм много доволен, на доста места я тествах - каменисти очукани пътеки с хубав наклон, в кал като прасе я въргалях, на сняг се катерих повече от военна лазка, като тук може да е и от задволанното устройство.

Проблем при доста от киите бил с хъбовете, при повечко кал се скапвали оригиналните вакуумни. Аз съм с ръчни AVM. На сняг със задното предаване, дупето доста играе, но при включване на 4х4 залепва за пътя.
За витарат също четох доста хубави отзиви, но някак дървена ми идва. Но всеки си имаа вкус.
Друго като за набързо написани няколко реда не се сещам.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно така беше лафа,и на мен ми го казаха като купих Ферозата на времетоТедо написа:едно време лафът беше Бензинов джип и дизелово Ферари няма... Пък сега нещо взеха да се обръщат нещата... скоро може и дизелово ферари да изкарат... Порше вече се престрашиха...

Истината е в ръчните хъбове!
Всичко може,но не всеки го можe.

Ако не си го прочел вече прочети хубаво какво пише на сенника пред шофьора и го спазвай стриктно, защото изронва някакви зъбчатки и после само си мислиш, че имаш 4х4. Ремонта преди време беше 1500 лв. сега сигурно е по-евтин, но не знам. Аз съм карал такава 95 г. и тя не можеше да се кара постоянно на зацепено 4х4, а се включваше само при нужда и после беше задължително да се изключи. Мисля, че имаше 3 режима. Ако и новата е така ЧЕТИ НА СЕННИКА. Иначе е здрава кола и много леко се кара за джип.CrossFire написа:Извън градско не съм я засичал, защото винаги имам и 4х4 къде по нужда, къде за кеф.Тедо написа:Ще тегли ли лодката със 120 до другия край на БГ?