Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка и приготвяне
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Захранка и приготвяне
А не става ли да се изпече след като е смляна? Има ли разлика и каква е тя?
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Венко защо да го изпичам каква е разликата от изпечено и сурово? А и ако трябва да съм честен и така си работи страхотно и до сега винаги ми е давала добри резултати.
300 са много.Захранката ще стане мноооого рехава . Ако мливото е ситно смляно тогава Венелин има право ще стане еднородна смес, която. ще работи сравнително бавно и дългосрочно. 1 кило готова зарханка не ти гарантира консистенцията при тия добавкисамо 300-330гр.

Изхвърляйте си боклуците след риболова
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Ще има аромат и вкус, за разлика от суровото, по лесно усвоимо, по малко хранително. Страхувам се че така както го ползваш е като пясък, никакъв аромат, никакъв вкус, не поема вода (освен ако не е овлажнено от 2-3 дена или залято с вряла вода). Слабо привлекателно за рибите, но силно засищащо, общо взето няма лошо, ако си рибовъд и си храниш питомците.Veselin_fish написа:Венко защо да го изпичам каква е разликата от изпечено и сурово? А и ако трябва да съм честен и така си работи страхотно и до сега винаги ми е давала добри резултати.
И като цяло не мисля, че е подходяща добавка за бабушки, има редки изключения, но в други сезони. Сега по добре с печена галета, печен млян коноп, ароматизатор и много, много пръст....
Принципно става, обаче иска много бъркане, продължително печене на слаб огън и пак ще е трудно да го изпечеш равномерно. Мъка си е...Bai Dobri написа:А не става ли да се изпече след като е смляна? Има ли разлика и каква е тя?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
защо да го изпичам каква е разликата
Когато се прилага термична обработка печене, влажноста в продукта се намалява до минимум. След това като се овлажни наново с другите компоненти от захранката в ярмата се вливат и ароматите им. И става трепач за рибоцитеЩе има аромат и вкус, за разлика от суровото

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Всъщност царевичното брашно добива свой собствен аромат след изпичане.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
1 От захранката стават страхотни лепкави топки изобщо не е като пясък като пясък е ако не сложа брашното. А и си има страхотен аромат.
2 За печенето може и така да е не съм го пробвал.
3 Захранката винаги я овлажнявам на място с вода от водоема и не знам дали не поема щом я увлажнявам 2 или 3 кратно до консистенцията която искам.
А и не съм сигурен че преди да го пробваш може да кажеш каква е консистенцията.
П.С. Аз не разбирам много просто споделям моите наблюдения от многократните ми експерименти.Поздрави.
2 За печенето може и така да е не съм го пробвал.
3 Захранката винаги я овлажнявам на място с вода от водоема и не знам дали не поема щом я увлажнявам 2 или 3 кратно до консистенцията която искам.
П.С. Аз не разбирам много просто споделям моите наблюдения от многократните ми експерименти.Поздрави.
Така е спор няма. Ама искаш съвети и ги получаваш. Твойта рецепта я приготвям мислено и за това допускам какъв е крайния резултат. Щом ти харесва така не я променяйА и не съм сигурен че преди да го пробваш може да кажеш каква е консистенцията.

- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Гого аз така или иначе винаги експериментирам но просто казвам какво ми е давало най-добри резултати като консистенция и улов.
Браво и аз съм експериментатор и държа захранката да си я правя сам. Удоволствието е голямо особено ако сработи и на водоема. Записвам си ги в един тефтер. Някой ден ще ги постна тук в този форум и кой квото си харесаГого аз така или иначе винаги експериментирам

- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Да и аз много се кефа когато работи. И аз си записвам в едно тефтерче. Само дето ме мързи да пека продуктите ама маи ще трябва да започна. 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Мислех, че е явно, че коментирам царевичното брашно (едро или фино),то е като пясък.Veselin_fish написа:1 От захранката стават страхотни лепкави топки изобщо не е като пясък като пясък е ако не сложа брашното. А и си има страхотен аромат.
И вярвай ми, коментирам неща които съм пробвал. В аптеките продават семена кориандър, на доста приемливи цени, пробвай ги млени за аромат за бабушки. Лепливостта на брашното можеш да я постигнеш с добавяне на фина, непечена галета, без да ти лепне по ръцете после. Колкото по препечена е, намалява лепкавостта и. Можеш да пробваш да си печеш бисквити, курабии, които после да мелиш. Да печеш ароматизирана, оцветена пита, която после да смелиш за тежка троха с желан цвят и траен аромат. Можеш да пробваш и всякакви ядки, семена, меласи, мед. Да си правиш истински карамел. В момента в който направиш наистина добра храна, ще осъзнаеш че ти излиза по скъпа от МВДЕ...
- Veselin_fish
- вече хвърля и на тежко
Веднъж пробвах с едни несполучливи блатове за торта на майка ми и захранката се получи добре. Но блатовете ги начупих оставих да изсъхнат и след това ги смлях с машинка за орехи защото исках да са по едри частиците.
И Венко наистина захранката е доста лепкава но и го има този проблем които ти спомена да лепне по ръцете. За това съм съгласен с теб.
И Венко наистина захранката е доста лепкава но и го има този проблем които ти спомена да лепне по ръцете. За това съм съгласен с теб.
-
- научил се да хвърля
Колеги,сдобих се с няколко вида ароматизатори(масло),повечето ще ми свършат работа но има и кокос и лимон,те стават ли за нещо или по-добре да не експериментирам?

- Георги Кръстев
- сериозен играч
с лимона пробвай каракуди лятото, а с кокоса бабушки и платики....
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!