Захранка и приготвяне

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 310
Регистриран на: Вто Сеп 22, 2009 8:52 am

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Bai Dobri »

А не става ли да се изпече след като е смляна? Има ли разлика и каква е тя?
Аватар
Veselin_fish
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 276
Регистриран на: Съб Яну 21, 2012 9:33 pm
Местоположение: гр. Троян / Стара Загора

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Veselin_fish »

Венко защо да го изпичам каква е разликата от изпечено и сурово? А и ако трябва да съм честен и така си работи страхотно и до сега винаги ми е давала добри резултати.
Нека опазим водоемите ни чисти. Моля, събирайте си боклуците!

30184 Изображение
georg77
новобранец
новобранец
Мнения: 65
Регистриран на: Пет Юли 01, 2011 12:04 pm
Местоположение: София

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от georg77 »

само 300-330гр.
300 са много.Захранката ще стане мноооого рехава . Ако мливото е ситно смляно тогава Венелин има право ще стане еднородна смес, която. ще работи сравнително бавно и дългосрочно. 1 кило готова зарханка не ти гарантира консистенцията при тия добавки :D .
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1026
Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
Местоположение: Силистра

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Венелин Радушев »

Veselin_fish написа:Венко защо да го изпичам каква е разликата от изпечено и сурово? А и ако трябва да съм честен и така си работи страхотно и до сега винаги ми е давала добри резултати.
Ще има аромат и вкус, за разлика от суровото, по лесно усвоимо, по малко хранително. Страхувам се че така както го ползваш е като пясък, никакъв аромат, никакъв вкус, не поема вода (освен ако не е овлажнено от 2-3 дена или залято с вряла вода). Слабо привлекателно за рибите, но силно засищащо, общо взето няма лошо, ако си рибовъд и си храниш питомците.
И като цяло не мисля, че е подходяща добавка за бабушки, има редки изключения, но в други сезони. Сега по добре с печена галета, печен млян коноп, ароматизатор и много, много пръст....
Bai Dobri написа:А не става ли да се изпече след като е смляна? Има ли разлика и каква е тя?
Принципно става, обаче иска много бъркане, продължително печене на слаб огън и пак ще е трудно да го изпечеш равномерно. Мъка си е...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
georg77
новобранец
новобранец
Мнения: 65
Регистриран на: Пет Юли 01, 2011 12:04 pm
Местоположение: София

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от georg77 »

защо да го изпичам каква е разликата
Ще има аромат и вкус, за разлика от суровото
Когато се прилага термична обработка печене, влажноста в продукта се намалява до минимум. След това като се овлажни наново с другите компоненти от захранката в ярмата се вливат и ароматите им. И става трепач за рибоците :D
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1026
Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
Местоположение: Силистра

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Венелин Радушев »

Всъщност царевичното брашно добива свой собствен аромат след изпичане.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Veselin_fish
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 276
Регистриран на: Съб Яну 21, 2012 9:33 pm
Местоположение: гр. Троян / Стара Загора

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Veselin_fish »

1 От захранката стават страхотни лепкави топки изобщо не е като пясък като пясък е ако не сложа брашното. А и си има страхотен аромат.
2 За печенето може и така да е не съм го пробвал.
3 Захранката винаги я овлажнявам на място с вода от водоема и не знам дали не поема щом я увлажнявам 2 или 3 кратно до консистенцията която искам.

А и не съм сигурен че преди да го пробваш може да кажеш каква е консистенцията.

П.С. Аз не разбирам много просто споделям моите наблюдения от многократните ми експерименти.Поздрави.
Нека опазим водоемите ни чисти. Моля, събирайте си боклуците!

30184 Изображение
georg77
новобранец
новобранец
Мнения: 65
Регистриран на: Пет Юли 01, 2011 12:04 pm
Местоположение: София

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от georg77 »

А и не съм сигурен че преди да го пробваш може да кажеш каква е консистенцията.
Така е спор няма. Ама искаш съвети и ги получаваш. Твойта рецепта я приготвям мислено и за това допускам какъв е крайния резултат. Щом ти харесва така не я променяй :D .
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Veselin_fish
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 276
Регистриран на: Съб Яну 21, 2012 9:33 pm
Местоположение: гр. Троян / Стара Загора

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Veselin_fish »

Гого аз така или иначе винаги експериментирам но просто казвам какво ми е давало най-добри резултати като консистенция и улов.
Нека опазим водоемите ни чисти. Моля, събирайте си боклуците!

30184 Изображение
georg77
новобранец
новобранец
Мнения: 65
Регистриран на: Пет Юли 01, 2011 12:04 pm
Местоположение: София

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от georg77 »

Гого аз така или иначе винаги експериментирам
Браво и аз съм експериментатор и държа захранката да си я правя сам. Удоволствието е голямо особено ако сработи и на водоема. Записвам си ги в един тефтер. Някой ден ще ги постна тук в този форум и кой квото си хареса :D
Изхвърляйте си боклуците след риболова
Аватар
Veselin_fish
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 276
Регистриран на: Съб Яну 21, 2012 9:33 pm
Местоположение: гр. Троян / Стара Загора

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Veselin_fish »

Да и аз много се кефа когато работи. И аз си записвам в едно тефтерче. Само дето ме мързи да пека продуктите ама маи ще трябва да започна. :D
Нека опазим водоемите ни чисти. Моля, събирайте си боклуците!

30184 Изображение
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1026
Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
Местоположение: Силистра

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Венелин Радушев »

Veselin_fish написа:1 От захранката стават страхотни лепкави топки изобщо не е като пясък като пясък е ако не сложа брашното. А и си има страхотен аромат.
А и не съм сигурен че преди да го пробваш може да кажеш каква е консистенцията.
Мислех, че е явно, че коментирам царевичното брашно (едро или фино),то е като пясък.
И вярвай ми, коментирам неща които съм пробвал. В аптеките продават семена кориандър, на доста приемливи цени, пробвай ги млени за аромат за бабушки. Лепливостта на брашното можеш да я постигнеш с добавяне на фина, непечена галета, без да ти лепне по ръцете после. Колкото по препечена е, намалява лепкавостта и. Можеш да пробваш да си печеш бисквити, курабии, които после да мелиш. Да печеш ароматизирана, оцветена пита, която после да смелиш за тежка троха с желан цвят и траен аромат. Можеш да пробваш и всякакви ядки, семена, меласи, мед. Да си правиш истински карамел. В момента в който направиш наистина добра храна, ще осъзнаеш че ти излиза по скъпа от МВДЕ...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
Veselin_fish
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 276
Регистриран на: Съб Яну 21, 2012 9:33 pm
Местоположение: гр. Троян / Стара Загора

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Veselin_fish »

Веднъж пробвах с едни несполучливи блатове за торта на майка ми и захранката се получи добре. Но блатовете ги начупих оставих да изсъхнат и след това ги смлях с машинка за орехи защото исках да са по едри частиците.

И Венко наистина захранката е доста лепкава но и го има този проблем които ти спомена да лепне по ръцете. За това съм съгласен с теб.
Нека опазим водоемите ни чисти. Моля, събирайте си боклуците!

30184 Изображение
TerzievG
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 126
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2011 9:07 am
Местоположение: Пловдив

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от TerzievG »

Колеги,сдобих се с няколко вида ароматизатори(масло),повечето ще ми свършат работа но има и кокос и лимон,те стават ли за нещо или по-добре да не експериментирам? :roll: :lol: :rolleyes:
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2085
Регистриран на: Пон Апр 27, 2009 3:41 pm
Местоположение: Айтос-Бургас

Re: Захранка и приготвяне

Мнение от Георги Кръстев »

с лимона пробвай каракуди лятото, а с кокоса бабушки и платики....
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”