малък преславец-щука и мрежи

Модератори: bobopeli, sapuna

ristich
новобранец
новобранец

Re: малък преславец-щука и мрежи

Мнение от ristich »

Колега, други снимки на удавената птица има ли? Чета, че е белочела рибарка, пише и нещо за гмуркач, а аз съм на друго мнение. Но това не е толкова важно, важното е, че е недопустимо това да се случва, още повече на такова райско местенце като Малък Преславец. Крайно време е от МОСВ да разберат, че е нужна охрана, която да отговаря само за там, все пак това е защитена територия!
Пазете природата!
georgiev-cc
новобранец
новобранец

Мнение от georgiev-cc »

Точно заради тази :Защитена територия" се навъдиха в пъти мрежите.Преди да я обявят за такава и да забранят риболова там,имаше колеги за риба постоянно и на мрежарите не им стискаше.Добре,че частично я отмениха ,да има човек къде да се надява за трофейна щука.
ristich
новобранец
новобранец

Мнение от ristich »

Ами, колега Георгиев, ако зони като Сребърна и Малък Преславец, които са последните останали по рода си крайдунавски блата в България, не трябва да са защитени, то кои тогава? Точно в контрола е проблема и в болното съзнание на мнозина, че "забраненото е най-сладко". И двете места са забранени, а аз не пропускам случай, когато съм в Силистренско да ги посетя и да им се насладя. Там са и най-запомнящите се риболови, които съм правил в последните 10 години! Разбира се, в разрешените части за риболов, каквито не липсват и на двете места. Но има хора, които си мислят, че това им е бащиния и правят каквото си искат, а това е Национално богатство!
Пазете природата!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”