Ееееееехххх Българйооо

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Грешно ме разбираш батьо.Подчертавам само,че ако в наша България не си търсиш правата,си абсолютен простак.То тук на всеки вече дават.
Сега сериозно-пропилеят ли учебната година,то БОГА МИ/извинявай,че те намесвам/-ще ги съдя самосиндикално!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: 555

Мнение от vIdRaTa »

ivan_yo написа:
sapuna1971 написа:
saksi написа:Сапуне ,да знаеш , не си прав.
Явно ,това е единствения начин . Трябва всяка прослойка да си иска увеличение на приходите.Друг начин няма,поне засега(народа спи)
Ама и децата ни заспаха бе Боре!
САПУНЕ, така ли щеше да мислиш ако децата ти бяха не ученици а учители?

ПРАВО СЕДИШ АМА КРИВО СЪДИШ
(
Или трябваше стачката да я направят през ваканцията?

Ми то и парламента имат даже малко по-голяма ваканция, пък и през останалото време толкова рабогтят та са я втасали кат кучето на ниватаАма срещу тях не скачате ами сте се захванали с бедния български учител
Иване,
не така.
Сапуна ,като родител гледа от негова си гледна точка за доброто на децата си (и аз имам такива ,но са малки и още не ходят на училище) и за това се дразни за стачките на учителите(нормално и аз бих се.....) ,но в темата не ставаше въпрос само за определената свера -ОБРАЗОВАНИЕ
,а като цяло в БГ .
Така че не си струва да се създава напрежение м/у нас самите :!: те тея отгоре достатачно ни го създават :evil:
Е ако не е риболова не знам кво мога да сторя на моменти кат ги гледам тия галфони по телевизията :evil:
Маммм...........у и оправия :evil:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

..и последните ще бьдат пьрви,а и пьрвите-последни...Новия Завет,нам си коя глава :wink: ето и моето мнение:е са е момента освен даскалите(доста се траеше,достааа) всичко живо да стачкува,точно СЕГА!дали някой е чувал за думата РЕФЕРЕНДУМ и какво значи тази дума изобщо и доколко е свьрзана с понятието "демокрация(разбирай,от грьцки-демос+кратос,демек власт и народ,демек-"власт на народа ":wink: )?ама взимали лекарите пари-и аз да сьм,и аз ще взимам-значи като идеш на пазаро-КАРТОФИТЕ не са безплатни-айде бе-дали някой ще ми ПОДАРИ картофи,ако сьм учител или лекар?и както картофчията си иска парите за картофите,така и лекаря,и учителя,и който и да било ще си иска парите за това,което продава-било то и интелектуална собственост.айде стига подигравки-няма да споменавам имена а и надали ви интересуват,но ще споделя една работа от близкото минало:един познат ми разказа следното нещо:на негов приятел баща му е милиционер,който дьлги години работи на илиянци...един ден влязьл в неговата стая,погледнал ги как пият бира и казал следното нещо,с поучителен и бащински тон:беее,момчета-и без това нищо не става от вас,ами вземете УЧЕТЕ ПОНЕ.. :lol: :lol: :lol: та мисьлта ми е-докато сина на ТИРАДЖИЯТА има по готини дрешки от дьщерята на ИНЖИНЕРА няма да се оправят нещата :idea:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

ref. 5кила, гато инженерите в БГ позамязат барем мъничко, барем на една йота, барем на една милимунда на истински, настоящие такива, тогава ще има логика в това дечицата им да носят по-хубави дрешки от дрешките на децата на шофьора. Щото сегашните инженери са точно толкова инженери, колкото и изсушеното кравешко ако е подправка за пица! Да ме прощава тати, когото обичам безкрайно, че и той е инженер. Хеле, барем си признава, че си е само теоритик.
Нищо не става от теб, инженерЮ!
А пък учителите? Аланкоолу, учителЬО лЬОбими, де си тръгнЪл бе??? Кви пари, кви пет лева??? От класните ти стаи излизат такива невъзможни малоумници, че славата ти, чрез тях, е хвръкнала чак до ЮАР! Мхмммм, до там чак! Мен ако питаш, требе да съкратят щата ти с още 95%, та да останат трима-четирима читави даскали в БГ.
И от теб нищо не става, даскале!
А па лекарите? Откак не познаха на жена ми шарка, ми й рекоха, че е 'алергийка, мойто момиче, вземи си алергозанче, до три-четири дена всичко ще е наред!', откак пълзях на лакти и колене 150 метра до поликлиниката, там до третия етаж, вътрешни болести, с бъбречна криза, и докторката открехна вратата, изгледа ме тъй - превит на осем - долу на мозайката, и ми каза 'а, ти с бъбреци ли си? Айде, ела подир час и половина, щото сега сме в обедна почивка' и ми хлопна вратата под носа, откак на възпален подребрен нерв ми праснаха диагноза 'ухххх, тук май ще има израстък. Ама не се шашкай де, със сигурност ще е доброкачествен!', откак зъбари ми турят пломби, дето падат след два месеца..... откак всички останали десетки примери със себе си и доктори в БГ са се случили на моя милост, един единствен от останалите ~6млн. българи, мнението ми за тях не ща да го споделям, че ще ме обвините в мерак за геноцид.
Лекарите, най-лоши от всички тук, са опасни за нас, опасни за семействата ни, опасни за децата ни. Те са реална заплаха с некомпетентността, егоизма и мързела си. В животинския свят заплахите от такъв мащаб се ликвидират на момента.

А всички некадърници реват за още пари...
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Цитат:
А кажете ми как стават нещата в северната ни съседка Румъня примерно ,или в Македония да речем Question А ние в БГ тътрим на едно и също място от 10-15 год. Exclamation

Цитат:

Ами ,румънците първо гръмнаха семейство Чаушеску и се разделиха с почти цялата "Секуритате",което запря мераците на бившите "правоимащи". Те не разбиха цялата си икономика,а само я доразвиха с нови договори със страни от ЕС.Те не унищожиха армията си /за сметка на полицията/ и тя все още респектира управляващите.Мога и още да пиша,но и това според мен е достатъчно. quote] !
Idea това ли трябва да стане та да се сетят ,че има и народ в тая държава Question :
Просто споменавам какво се случи в Румъния. В България вече нищо подобно не може да стане. Армия няма,а полицията обслужва единствено интересите на управляващата партия /или коалиция/. Интересите на чуждестранните инвеститори се изпаряват в момента,в който чуят цифрата на комисионната на този или онзи политик. ДПС изсича масово горите,язовирите ги държат основно турци, а югоизточна България се изкупува от подставени лица на Турция.Стачките са инцидентни,защото и двата синдиката само гледат да се налапат от членския внос , а всъщност играят с правителството "& сие". Да не говорим , че за да си приберат членския внос ,прилагат какви ли не тактики/доп.отпуск, колективен трудов договор , уж защита на работното място и т.н.т./.
Абе,умряла работа както и да го погледнем.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

хендек,не схващаш мисьлта ми точно :wink: че си напатил е явно-ВСИЧКИ сме напатили!сьвсем друго имах в предвид.то и картофчията,ако не предлага свестни картофи...ми няма ди си купим пак от него :lol: а относно виСШИстите нямам забележки(поне не и положителни).само като пример-мойта единственна и голяма любов(или май БЕШЕ,ама това е друга история) живее в студентски град-софия,аз сьм се нагледал на простотия там от сорта на торби с боклуци от седмия етаж,откраднаха ни грила(дето нов струва сигурно 15 лева) от балкона,когато се преместиха сьседите и пр....ми кво очаквате?свестен инДЖИнер,дето краде грилове и си хвьрля помията от етажа?еее,нема да стане-даже и да размисли СЛЕД ВРЕМЕ :lol: :lol: :lol: не 95%-на около 99% трябва да има цедка :lol: :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

hendekltd написа:
и изобщо-не е луд,кой яде баницата,а който му я ДАВА :lol: ей това се казва "пазарна икономика"-който може-МОЖЕ,който не може...рано или кьсно отпада.другото е ала бала :wink:
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

5кила, тъй де, ама картофАДЖИи бол, демек избор има. Ми доктори, даскали, инженери... нали накъдето и да свърнеш, все същото бездарие! Изходът е само навън :( Ама кой може да си позволи да ходи на зъболекар до Джърмъни??
Бе не съм пък чак тотален песимист - има напредък в частните клиники, в частните предприятия и в частните училища.
Не много, щото изборът пак е ужасно ограничен, но има.[/b]
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

5кила написа:
hendekltd написа:
и изобщо-не е луд,кой яде баницата,а който му я ДАВА
Е, както бе видно, не му я дават баницата на нашего брата - даскала :)
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

hendekltd написа:- има напредък ......
:lol: :lol: :lol:
как беше-вьв "оркестьр без име" :lol: :lol: "има напредьк..напредьк има,нооо няма ВДЬХНОВЕНИЕ" :lol: :lol: два без десет е-моя е сейко!е може да е сейко,ама не вьрви :lol: :lol: айде,мойто момче-и да си оправиш СЕЙКОТО :lol: :lol: :lol: избор винаги има,колега-не само при картофджиите(което бе метафора ест) :lol: :lol: :lol: можем единственно на себе си да се сьрдим за НЕПРАВИЛНИЯ избор-било то на жена,било то на зьболекар,лекар или..КАРТОФДЖИЯ :lol: :lol:
......или учител :lol: :lol:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

прави ми впечатление,е приятеля ми(надявам се :wink: ) видрата нещо поразбуни темата и се скри :lol: :lol: видрааа,излизай ВЕДНАГА наяве с мнения по вьпроса :lol:
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

5кила написа:
hendekltd написа:- има напредък ......
можем единственно на себе си да се сьрдим
А, не, те тук не се съгласих. Малко ми намязва на догматиката на комуМизЪма - да научим народа да търси вината вечно в себе си и да се сърди на себе си, пък ний да си вършим нашата работа по нашия си начин.
Не е твоя или моя вината, че на Асенчо даскалицата по ингилизки може да му повтори и потрети ако не е разбрал, а на Асанчо не може.
Но пък, няма да цитирам целия ти подпис, делото по спаяване.... Си прав с този подпис :)

Бе една гражданска война не ни мърда в близките 5 години :(
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

айде и аз да кажа нещо по въпроса :lol:

Така учителите стачкуват... хубаво лошо няма но исканията са им много нагли и честно казано аз не ги подкрепям защото виждам как учат децата и какво става в училищата... Каква е гаранцията че като им увеличат заплатите ще се вдигне нивото на образование никаква споменават Румъния че там вдигнали заплатите да вдигваха ги но какво от това нищо не се е променило.... Същите тези учители които стачкуват най активно всимат много пари от части уроци пари които никаде не се отчитат пари за които никой не говори и точно заради тези пари родителите не подкрепят учителите има и друго всички ваканции в които почиват и пак си взимат пълния разер на заплатите това пак никой не го споменава...цитирате учители от миналото и какво искате да покажете това че взимали по 1000 и незнам колко гроша а защо не съпоставите и нивото на образование в момента децата знаят повече от учителите не защото децата са по-умни а защото учителите затъпяват и по-точно не се развиват до къде ще я докарат верно е че взимат малка заплата но искат прекалено много в крайна сметка неможе да напечатаме нови пари и да им ги раздадем ако продължават в същи дух ги чака 30% съкращение и затваряне на десетки училища а най-гадното е че има възножност и ние да го платим това увеличение обикнните граждани на РБ... незнам тези които подкрепят учителите как мислят че ще стаме увеличението??? до кога ще си стоят децата вкъщи???? всеки родител според мен има право да съди стачкуващите учители особено ако се провали учебната година
Изображение
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

ivan_yo написа:
kRaikkonen написа:Аз доколкото знам можеш да осъдиш учителите(държавата) за тази стачка!
Аз не искам да взимам отношение защото още съм на 16г и макар че разбирам всичко което става едва ли ще има полза(вие достатъчно казахте)
Защо си готов да се нахнвърлиш върху своего братапо немотия(ПА МАКАР БИЛ ТО И ДАСКАЛ), дръзнал да си поиска туй що му се полага? :evil: Защо не вините министрите дето само потриват ръце и се чудят от коя зделка повечко да отхапяти все за наша сметка.
Погрешно си ме разбрал.
Нито искам да съдя учителите защото те са си в правото(с мизерни заплати как се живее) а просто казвам че посредством учителите можеш да осъдиш държавата!Учителите нека си стачкуват........не ги виня!
Изображение
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

5кила написа:прави ми впечатление,е приятеля ми(надявам се :wink: ) видрата нещо поразбуни темата и се скри :lol: :lol: видрааа,излизай ВЕДНАГА наяве с мнения по вьпроса :lol:
На бачкане съм .Ще пиша след малко :wink:
приятеля ми(надявам се :wink: )
разбира се :wink:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”