Щука на стример

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Щука на стример

Мнение от Бат Стан »

Колеги, сега като не са позволени пъстървовите реки, доста от нас ходим за щука. И тази година една от най-резултатните ми примамки се оказват стримерите Пайк Бъни. При това ловят на неплатени, диви водоеми, с редки риби. На всичкото отгоре тази година времето нещо не е от най-щукарските с това слънчево греене и продължило циганско лято.
Аз досега лових предимно с бели стримери с червена предница. Не знам защо си бях втълпил, че са най-добрите. Миналата седмица обаче бях отпускар, походих насам-натам и бях изненадан от добрата работа на стример, боядисан в тъмновиолетово. Уловените риби бяха тип "станиловки", но по-важното според мен е работата на примамката. Стримерът ми е подарък заедно с още няколко от Жельо от Канада, но подобни се изработват и у нас. Горещо ви препоръчвам да си имате по някоя такава примамка в кутиите. Най-добре ми работи при риболов на близка дистанция и дълбочина до около метър и нещо. Те го те:

Изображение

Ще ми бъде интересно да науча дали някой има впечатления от работата на подобен тип примамки. Поздрави и наслука!
Аватар
pavkata_10
новобранец
новобранец

Re: Щука на стример

Мнение от pavkata_10 »

Аз имам един в кутията, много добре изглежда във водата, без проблем го замятам на 15-20м. Не съм упорствал на него и нямам успех за сега, но занапред ще го пускам по-често в боя! :)

ПОЗДРАВИ!
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Може ли насока,откъде мога да си поръчам добър стример специално за щука?Другата седмица мога да докладвам за евентуален успех/неуспех.Но най-вероятно ще е първото,въпреки,че ще ми е сефте.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Ами в София ги произвеждат по азбучен ред Иван Иванов, Иван Пигов, Радо Акулата и Станислав Мънков. На Росен от Русе също работят - не съм ловил с тях, но колеги, на които вярвам, са ми дали мног одобър атестат. За предните четирима съм им опитвал нещата, работят. Обикновено един Пайк Бони излиза между 4 и 5 кинта.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Благодаря Бат Стан,ще пробвам при Радо Акулата да открия,ако има в магазина му,електронния,ако успея да намеря,ще пусна тук в твойта тема всичко подробно и със снимки.
BIGVAS13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BIGVAS13 »

Здравей колега.
Имам пресни впечатления от подобен тип примамка.Последните 2 месеца експериментирам с примамката наречена Хърватско яйце.Само и добавям опашка като стримера Пайк Бъни.Резултатите са впечатляващи.А удоволствието да проследиш цялата атака на щуката е страхотно.Ще си позволя да ти цитирам откъс от една статия на Шанин дано ти помогне в избора на примамки.

А вот естественный цвет приманки зачастую бывает вреден. Еще в семидесятые годы ихтиологи
по заказу фирмы Mepps провели исследование о влиянии цвета приманки на восприятие его щукой и
пришли к удивительному выводу: вращающиеся блесны классических расцветок во многих ситуациях
рыбой игнорировались, а с лепестками флюорисцентных цветов щуки атаковали наперебой.
После этого исследования в модельном ряду блесен Mepps появилась Aglia Fluo,
а в каталогах приписка к этой серии: «щука очень чувствительна к эффекту fluo».
По-большому счету цвет приманки не имеет решающего значения,

ведь щука распознает лишь оттенки серого,
Цялата статия можеш да прочетеш на сайта на Шанин.
ispoline
новобранец
новобранец

Мнение от ispoline »

Аз пробвах това лято да ловя със стример, но си купих само два модела за проба. Пайк Бъни - черно-бял и червено-бял. Не съм упорствал много с тях поради причината ,че не мога да ги заметна на прилична дистанция. На черния с бяло имам подгонване на приличен кефал, който като ме видя и се отказа да атакува :D . А на другия имам хваната щукичка (около 35см.) , най-интересното беше ,че тогава нямах успех на обичайните примамки и именно той ме спаси от капото... На същия стример съм имал и други удари , но не успях да ги реализирам.
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Аз си купих от колегата vladi_ на цена доколкото си спомням малко под 2 лв. До сега имам само една щука на тях, но признавам си малко съм настоявал. В следвщия месец мисля да им отделя повече внимание за да съм наясно дали са достатъчно добри. Подарих няколко от тях скоро на приятели от САЩ /бях там за 1 месец/ и те много ги харесаха, но нямам инфо дали имат успех на тях. Поведението им във водата е доста интересно, но какво мислят по въпроса щуките. все още не мога да кажа със сигурност. Ще пиша, ако разбира се има какво да кажа. Успех на "щукарите" - сега им е времето!
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Бат Стан написа:... На Росен от Русе също работят - не съм ловил с тях ...
... ми да ти дам да половиш ... ;)

Специален поздрав за Бат Стан ;) и за всички експериментиращи!

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ig1b1928iLc?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ig1b1928iLc?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

П.П. А, и оставете тази заешка козина, наистина работи, но има много по-хубави материали за тези цели - единия от тях е полярната лисица ...
BIGVAS13
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BIGVAS13 »

Колегата Росен има на сайта си страхотен стример за щука.Не зная колко е ефективен но според мен е супер. Стримера се казва The Rattle- Дрънкалката.
Ще си позволя да пусна link към стримера на Росен
http://www.flyfishing.iantra.com/the-ra ... eamer.html
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Хубаво,но преди време от този магазин колко въртях да си взема ръчно изработен дървен мухарски кеп,ама така и не разбрах как да поръчам.
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Можело е просто да ми звъннеш на телефона, за да те свържа с производителите ...
Иначе магазина е АБСОЛЮТНО БЛАГОТВОРИТЕЛЕН, с цел зарибяване с балканки на реките, но съм го спрял от доста време поради тотална липса на време ... иначе доста риби (хиляди) пуснахме с негова помощ преди ...

"Дрънкалката" е супер стример - в блога съм дал сайта на скандинавския майстор, от където съм гледал. Този стример бе главния герой в този филм:

[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/diOkvwY_Bjo?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/diOkvwY_Bjo?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Иначе обърнете внимание на стримерите от предишния ми пост (филм) - и те и "Дрънкалката" можете да предположите как минават през драки и закачки ...

Сух:

Изображение

Мокър (къде е куката?):

Изображение

Тук има още доста снимки

Поздрави!
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Пращах запитване за продукта,но това обяснява всичко.Благодаря. :)
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Към колегите щукари - има един заместител на Стримера и той е изкуствената мишка :wink: ,на Марица не работи,но на малки полски язовирчета работи перфектно :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Росене, филмитеи изобщо видео материалите ти са страхотни! Сигурно нямаш време щото си станал профи режисьор :) Ако все още ги правиш и продаваш с квато и да е цел, кажи - ще поръчаме малко за София.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”