От какви такъми не сте доволни или качеството им куца...?

Модератор: sapuna

Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Re: От какви такъми не сте доволни или качеството им куца...

Мнение от Красимир Атанасов »

А бе те и на IKEA стоките са боклуци,но това не пречи собственика и да е един от най-богатите в европа.Така,че всичко според възможности и опит.И аз не съм доволен от Мичето от съседния блок но пък авера е много доволен от нея.С две думи нещо което не е добро за вас е добро за друг.Така,че тази тема е малко кладенец без дъно трудно може да се обобщи какво е читаво и какво не.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Да, но неможе да слагаш всички куки на оунър под един знаменател. Примерно модела Чинта, много лесно се изправя, да но пък е супер тънка и много подходяща за риболов с бял червей на дребна риба. Но фуна, да не говорим за исеама. Май си в грешка . Само ще кажа, че с фуна 14 номер извадих скобар 1,800гр. от бързей. И не смених куката а продължих да си ловкам с нея. Иначе всеки си лови с кво му е кеф. Колко хора, толко мнения, та тека. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

С.Върбанов написа:
butnik написа: Всичко се прави в Китай ....
Не се научи да не пишеш глупости :lol:
О заблудениййй,не ми се спори с теб,....и т.н.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Изображение

Strike Pro Baby Pro 4.5см - скапани воблери, които и в най-слабото възможно течение започват да се въртят, като мотовилка и колкото и да си играе човек с халкичката няма оправия на играта им. Иначе хващат окото с изработка и цветове ...
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

кирил великий написа:Става въпрос, че куките на Оунър се чупят при изваждане от устата на рибите, а старите не се чупят. Затова става въпрос. Чупят се защото са боклук, който понастоящем се продава в магазините у нас.

(Не знаех, че непознати хора си говорят на "вие" само когато са облечени в смокинг. Много неща още има да уча за етикета. Аз се чудех защо келнерите, продавачите и таксиджиите се опитват да ми говорят на "ти", а то било, видиш ли, защото не били в смокинг. Само от това изказване можем да направим извода с какво си имаме работа).
Първо, ако държиш да комуникираш с хората на Вие, научи се как да го правиш! Примерно "Какво имате предвид, Венелин?", ако въобще е уместно обръщането на малко име.
За смокинга, ако не си схванал, че е ирония, страх ме е че си хабя думите. И все пак ще опитам, в подобна анонимна ( гн. Великий) и неглижирана среда, смешно е да си говорим на Вие....
Искам да те запитам, кой точно модел на Оунър си ползвал, имам някакви подозрения, че си нямаш на идея? После да ти препоръчам да си вземеш куковад, после да се научиш да го ползваш. После ще ти препоръчам да ми прочетеш "теорията" още два пъти, но по бавно.
Ако няма ефект, не я чети повече...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

butnik написа:
С.Върбанов написа:
butnik написа: Всичко се прави в Китай ....
Не се научи да не пишеш глупости :lol:
О заблудениййй,не ми се спори с теб,....и т.н.
Няма и как да спориш защото това , което написа е пълна глупост ! Няма висок клас на която и да е марка който да се прави в китай , просто НЯМА ! Може да го правят в Тайланд , Тайван , Малайзия или Виетнам , но не и в китай ! Те Англичаните си поръчват нещата в китай според теб така ли ? Или може би Германците :roll: Може да ме опровергаеш единствено с доказателства , защото Аз мога да ти го докажа обратното с такива също ! Всичко се правело в китай :lol: :lol: :lol: ужас . Това , че тук се внасят и продават предимно китайски боклуци не означава ,че всичко се прави там :idea:

Ммммм какъв хубав китайски боклук висок клас и под него още един :lol: -

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

С.Върбанов написа: Може да го правят в Тайланд , Тайван , Малайзия или Виетнам , но не и в китай !

И тук каква е разликата,че не я виждам?За сравнение-маркови маратонки ,правени в Китай или посочените по-горе страни са с едно и също качество.Същото е и с въдиците.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

страх ме е че си хабя думите.
Да, точно така е.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

vdo написа:
С.Върбанов написа: Може да го правят в Тайланд , Тайван , Малайзия или Виетнам , но не и в китай !

Същото е и с въдиците.
Убеден ли си ? Поръчай ми тогава примерно - 3бр такива Century FS 3.00lb 12" Custom Build - в китай !
Последно промяна от С.Върбанов на Съб Ное 17, 2012 3:02 pm, променено общо 1 път.
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Убеден съм,освен ако има някакво изключение за риболовните такъми,в което се съмнявам.Просто не виждам логиката.
пп Не го приемай в никакъв случай за заяждане!!!Много съм далеч от тази мисъл!
Последно промяна от vdo на Съб Ное 17, 2012 3:47 pm, променено общо 1 път.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има много изключения не някакво :idea: Има милиони неща които не се правят в китай , но те струват пари , а не стотинки :idea:

Няма нищо сложно , ако искаш боклук си купуваш китайска стока , ако обаче искаш качество то убеден съм ,че няма да е правено в китай .

vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

А аз съм убеден,че дали е Китай или Виетнам,Малайзия и т.н.,разлика няма.Все е Азия,все е евтина работна ръка,мога да сравня други стоки от всички тези страни и което си е качествено ,си е качествено.Което е боклук-боклук.То и цената си го сочи.Та така,дай да не спориме вече за глупости.
Последно промяна от vdo на Съб Ное 17, 2012 8:15 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Независимо къде е правено нещо, всичко опира до качествения контрол. До това дали фирмата направила завода там си държи на реномето и съответно си обезпечава производството с качествени машини и квалифицирана работна ръка. Има много боклуци правени в Европа, както и много качествени китайски стоки, но истината е, че качеството струва пари, дори това правено в Китай.
Сега по отношение на куките, въпроса беше разискван ей тая тема http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &start=150 и тука http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 2&start=30 , пък и тука има нещо http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=166&t=24654
Аз също мисля, че за да постигнеш нещо си трябват и съответните инструменти. Или иначе казано: "Козата си иска пръч!" и не може с часовникарски пинцети да отвиеш гайка 24-ка. Със всички такъми е същото, включая и куките.
Аватар
pns
новобранец
новобранец

Мнение от pns »

Съгласен съм с Радушев. Owner имат тънки и дебели стебла на куките, посочват си точните показатели до детайли. Различните модели имат различно предназначение, а тънката кука е нежна...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колегата е нов в занаята, не го нападайте.
Напълно нормално е да изправиш кука или да скъсаш повода, ако дърпаш здраво докато се опитваш да откачиш слънчевка.
Ето това ще реши проблема, а старите руски куки ще може да ги изхвърлиш.
Изображение
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”