Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

365 условия и препоръки за да хванем риба.
Модератор: sapuna
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
365 условия и препоръки за да хванем риба.
От 26 години се водя риболовец и гледайки Хоби ТВ разбирам, че не съм.
Захранката трябва да е минимум 5 кила, разбърква се с акумулаторен винтоверт и строго специфичен накрайник от "миксера на жената"... Няма леко, няма тежко, всичко е "научно" и ако обикновен човек иска да лови риба, трябва да запише висше. За да може човек да се почувства успешен рибар, трябва да изпълни следните 365 условия и препоръки:
1. Поставка за задник с вграден уред за нивелация +/- 2* (* е градус), иначе не кълеве;
2. Поне 4-ка (четворка) на матурата по литература, за да е гладко разтягането на локуми на тема риболов (ако наоколо снимат от телевизията по някаква причина);
3. От контекста, спонсор с поне 300 лева, за 10кг. захранки и аксесоари от реномирани фирми, на ден (и то не 8 часов работен);
4. Много скъпа въдица, по възможност - без макара. Ако има макара, по-добре действието да се развие в соленоводен басейн и скъпа яхта.
5. Задължително условие е гарантираното наличие на риба във водоема, в който хвърляте въдица. Ако имате съмнения, отидете на лов. Дивеча се чува и вижда;
6. Опираме до т.3, спонсор, който да ви уреди да ловите риба във водоем с големи риби;
7. Големи риби имаше преди и по язовирите, в т.ч. Батак, Сопот, др.
8. Сега има, но умерено, защото държавата ги е давала под аренда и арендаторите са филтрирали водата. Те са от малкото хора, които си вършат работата "както трябва"!
9. Бил съм зарибил язовир Искър със 10 00 00 00 сьомги на обща стойност 12 000 000 лева с ДДС;
10. 20% от рибите са собственост на държавата, пожалете ги;
11. Докажете, че не е така;
12. Добре е да имате риболовен билет. Дори и да нямате, наличието на видео камера плаши колегите от ИАРА и те не се приближават на по-малко от 300 метра.
13. 13 е фатално число и няма да пиша повече, а и днес е 13ти...
(14). Който каквото се сети в същия дух, а има доста... GhostPost, doesn't count..
Захранката трябва да е минимум 5 кила, разбърква се с акумулаторен винтоверт и строго специфичен накрайник от "миксера на жената"... Няма леко, няма тежко, всичко е "научно" и ако обикновен човек иска да лови риба, трябва да запише висше. За да може човек да се почувства успешен рибар, трябва да изпълни следните 365 условия и препоръки:
1. Поставка за задник с вграден уред за нивелация +/- 2* (* е градус), иначе не кълеве;
2. Поне 4-ка (четворка) на матурата по литература, за да е гладко разтягането на локуми на тема риболов (ако наоколо снимат от телевизията по някаква причина);
3. От контекста, спонсор с поне 300 лева, за 10кг. захранки и аксесоари от реномирани фирми, на ден (и то не 8 часов работен);
4. Много скъпа въдица, по възможност - без макара. Ако има макара, по-добре действието да се развие в соленоводен басейн и скъпа яхта.
5. Задължително условие е гарантираното наличие на риба във водоема, в който хвърляте въдица. Ако имате съмнения, отидете на лов. Дивеча се чува и вижда;
6. Опираме до т.3, спонсор, който да ви уреди да ловите риба във водоем с големи риби;
8. Сега има, но умерено, защото държавата ги е давала под аренда и арендаторите са филтрирали водата. Те са от малкото хора, които си вършат работата "както трябва"!
9. Бил съм зарибил язовир Искър със 10 00 00 00 сьомги на обща стойност 12 000 000 лева с ДДС;
12. Добре е да имате риболовен билет. Дори и да нямате, наличието на видео камера плаши колегите от ИАРА и те не се приближават на по-малко от 300 метра.
(14). Който каквото се сети в същия дух, а има доста... GhostPost, doesn't count..
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: 365 условия и препоръки за да хванем риба.

1. Поставка за задник с вграден уред за нивелация +/- 2* (* е градус), иначе не кълеве; Е това ме кефи. 

И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
-
- вече хвърля и на тежко
Колега! Да не си агент на ХобитоТВ? Ще взема да се абонирам....
Колко неща не съм знаел за риболова...направо съм...илитерат... 

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
колега много изчерпателен коментар напълно съм съгласен с теб.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Още няколко нужни неща за да бъде риболова успешен.
Трябва да имате шише от минерална вода за сравнение на рибата,обувка минимум 45 номер или ако е по-малка риба поне кутия цигари за сверка.Защото ако дадена риба е 25см и бъде написано,никой от нас няма да разбере в действителност колко е голяма.Друго си е да е сложена до нещо за сверка за да се добия пълна и ясна представа.
Трябва да имате шише от минерална вода за сравнение на рибата,обувка минимум 45 номер или ако е по-малка риба поне кутия цигари за сверка.Защото ако дадена риба е 25см и бъде написано,никой от нас няма да разбере в действителност колко е голяма.Друго си е да е сложена до нещо за сверка за да се добия пълна и ясна представа.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Трябва да имаме и меко килимче, на което да изкараме рибата, за да не й убива някоя песъчинка, та изкарваме я на килимчето, целуваме я по устата (само да не е с език и по-продължително!
), след което я пускаме нежно обратно във водата.
Без килимче няма как да ви кълве, щот' рибата, макар и бидейки животинче, и тя си пада по комфорта.

Без килимче няма как да ви кълве, щот' рибата, макар и бидейки животинче, и тя си пада по комфорта.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- nikolaiiliew
- сериозен играч
GODzillata написа:Трябва да имаме и меко килимче, на което да изкараме рибата, за да не й убива някоя песъчинка, та изкарваме я на килимчето, целуваме я по устата (само да не е с език и по-продължително!), след което я пускаме нежно обратно във водата.

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Aбе то е така, както вие го казвате и пишете и мислите, ама има едно НО !
Ся все пак по талавизията , все си мисля, че искат да популяризират риболовът като спорт , а не като прехрана, което е невъзможно !
Хората имат възможност да си купят и си купуват легла сопи подгъзници за по 2000 3000 та и повече левове, което няма лошо, все пак кой както иска да лови.
Не ги защитавам, ама е удобно, едно е да ловиш на пластмасово столе , друго е да си купиш столе от пазара за 15 лева дето се сгъва и е удобно за носене и така на татък по пътя на развитието в риболова.
Преди време съм ловил с трастика 2 метра и можех да ловя попчета и бабое , после си купих директен и почнах и скобари после уип и шарани седях на камък , после на згъваемо столе, после на друго згаваемо столе с телескопични крака приличащо на платформа и ми е удобно, кой както иска да го разбира, извинете ме колеги не искам да товаря никой с моето мнение , но мисля че малко драматизирате ситуацията и някак си с надсмешка говорите за всичко, което не е коректно.
Пък и да просто в България риболовът е доста труден на днешно време и си иска неговите тънкости , който няма как да бъдат постигнати, ако нямаш съответната техника, освен ако не идеш на платен гьол с 1200 риби на 5 декара изкоп. Там може и с тръстика. Разберете ме правилно ! Риболовът се развива и ние снего трябва да вървим почти рамо до рамо, колкото е възможно. Ако пък ли не се ограничаваш до някаква степен в риболова задоволителна и си седиш там.
Та така си мисля аз !
Ся все пак по талавизията , все си мисля, че искат да популяризират риболовът като спорт , а не като прехрана, което е невъзможно !
Хората имат възможност да си купят и си купуват легла сопи подгъзници за по 2000 3000 та и повече левове, което няма лошо, все пак кой както иска да лови.
Не ги защитавам, ама е удобно, едно е да ловиш на пластмасово столе , друго е да си купиш столе от пазара за 15 лева дето се сгъва и е удобно за носене и така на татък по пътя на развитието в риболова.
Преди време съм ловил с трастика 2 метра и можех да ловя попчета и бабое , после си купих директен и почнах и скобари после уип и шарани седях на камък , после на згъваемо столе, после на друго згаваемо столе с телескопични крака приличащо на платформа и ми е удобно, кой както иска да го разбира, извинете ме колеги не искам да товаря никой с моето мнение , но мисля че малко драматизирате ситуацията и някак си с надсмешка говорите за всичко, което не е коректно.
Пък и да просто в България риболовът е доста труден на днешно време и си иска неговите тънкости , който няма как да бъдат постигнати, ако нямаш съответната техника, освен ако не идеш на платен гьол с 1200 риби на 5 декара изкоп. Там може и с тръстика. Разберете ме правилно ! Риболовът се развива и ние снего трябва да вървим почти рамо до рамо, колкото е възможно. Ако пък ли не се ограничаваш до някаква степен в риболова задоволителна и си седиш там.
Та така си мисля аз !
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Кво става Киреееее, каде се губиш приятел?GODzillata написа:
Аве, ако и ти споделяш същата теза , оти не кльонкаш от сал ? а кльонкаш от лодка ?
- амиго70
- новобранец
след килимчето за теглене-трябва да изкараме половината козметика на жената,която сме взели нелегално от къщи-да му теглим на шарана един гланц за устни пък може и боров възелин против напукване-да се снимаме -целувчички за сбогом-те това е!
- амиго70
- новобранец
колега-това за кльонкането от сала много ми хареса,пък и ми допадна-всичко се свежда до правилния избор на комплект гребла или мотор.
-
- новобранец
Не можах да схвана идеята ти - дразниш се, че се лови с качествени такъми и на зарибени язовири ли? Или че трябва да се спазват някакви морални и законни правила в риболова? За акумулаторния винтоверт - нищо лошо, особено за хора, които се състезават активно и риболовът им е голяма част от всекидневието. Показват се начини на риболов в състезателни условия и там ако захранката не ти е 5 кила - надали имаш шансове да хванеш повече от другите. Естествено, че на свободен риболов ако има риба - хващай ако можеш и без захранка, това е личен избор. Останалите ти коментари по-скоро звучат като думи на бракониер, но не и на "риболовец" от 25 годиниparadoxical написа:От 26 години се водя риболовец и гледайки Хоби ТВ разбирам, че не съм.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Просто го разбирам!!! Идеята на човека е че риболовът се истинни и поскъпна
Ся така е но всеки си знае едни го ловят така други заради тръпката ти шаран и с трактора можеш го извади ма кефа го нема
Ся така е но всеки си знае едни го ловят така други заради тръпката ти шаран и с трактора можеш го извади ма кефа го нема
- амиго70
- новобранец
всеки по различен начин изпитва тази прословута тръпка-за едни колеги -много и големи риби,за други-дивото зове,за трети-хубава компания и още ,и още..............за пореден път го казвам без да го налагам-за мен тръпка няма на басейни аквариуми и тем подобни.На тези места може би трябва да ходят и тренират колегите които активно и професионално се занимават със спортен риболов-но другите не ги разбирам!