Националната Учителска Стачка: 11.10.2007г. - София

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Националната Учителска Стачка: 11.10.2007г. - София

Мнение от GODzillata »

Ето ви снимки от националната учителска стачка на 11.10.2007г. - София: http://gallery.datacom.bg/thumbnails.php?album=3059

:smt041 Всеки ден ще е така - до победата!!! :smt026

ПТГ "В. Левски" - Видин

Колеги, надявам се имаме вашата подкрепа? :wink: :partyman: :smt038
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

От мен ДА. :smt041
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Независимо че съм ученик както казах и в една друга тема ви подкрепям защото сте си в правото.
Изображение
ULtRA^CsKa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ULtRA^CsKa »

Киро ти да не би случайно да си учител по англ. ез. :roll:
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Национална учителска стачка

Мнение от Диканаров »

Колега Гудзила, аз не приемам ултимативната форма под която вървят лидерите на протеста. Основание за протест има и той е с натрупване през последните 15-20 години. Когато обаче се тръгне ултимативно на максимални искания, какво ще последва при удовлетворяването им. Галопираща инфлация! Печатането на пари няма да увеличи стоковото покритие на пазара. От тук следва ръст на цените , засягащи всички ни и нас, които не сме учители. Проста е сметката: Има на пазара два хляба по 1 лв. и заплатите на двамата учители е по 1 лв. Като отидат в супера ще си купят по един хляб. Когато "такевистите" подкокоросат учителите да искат 2лв. заплата и те я извоюват, какво ще стане? Ще отидат в супера двама учители с 4лв., но хлябовете са два и мутраГенчо веднага ще вдигне цената на 2лв. Какво ще занесат у дома двамата учители? Пак два хляба. Какво ще занесат обаче обущарите, шивачите и т.н. ? На половина на преди купувания хляб. Това ще отприщи протестите на други съсловия и те ще постигнат своето! Ще се наложи да се построи нова фабрика за пари! А хябовете все ще са си два! Реформата братко, следва да е насочена не само към повишаване на заплатите, а и към повишаване на отговорността към качеството и количеството на произведената стока или услуга. Защо никой от протестиращите не заяви искам 100 увеличение , но се задължавам да повиша усвояването на учебният материял 100% от учениците и в срок от 5-10 години да преодолеем първосигналността на последните няколко поколения младежи? Да им помогнем да имат стройна ценностна система, а да не растат безродници! Уважавам протеста! Приемам преговорите! Задължително постигане на компромис от двете страни и не приемам под никакъв вид ултиматум към когото и да било отправен! Това е моето виждане! Това не е тема от хобито ни ! За първи и последен път взимам отношение по такъв повод и се извинявам на колегите, но щом темата е пусната от ръководството на форума си позволих тази волност ! :idea:
Аватар
demorock
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от demorock »

и аз ви подкрепям :!: :!:
НАСЛУКА!!!

Изображение
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

достоен труд - достойна заплата :smt038
Наслука Колеги!!!
ggbg
новобранец
новобранец

Re: Национална учителска стачка

Мнение от ggbg »

Диканаров написа:Колега Гудзила, аз не приемам ултимативната форма под която вървят лидерите на протеста. Основание за протест има и той е с натрупване през последните 15-20 години. Когато обаче се тръгне ултимативно на максимални искания, какво ще последва при удовлетворяването им. Галопираща инфлация! Печатането на пари няма да увеличи стоковото покритие на пазара. От тук следва ръст на цените , засягащи всички ни и нас, които не сме учители. Проста е сметката: Има на пазара два хляба по 1 лв. и заплатите на двамата учители е по 1 лв. Като отидат в супера ще си купят по един хляб. Когато "такевистите" подкокоросат учителите да искат 2лв. заплата и те я извоюват, какво ще стане? Ще отидат в супера двама учители с 4лв., но хлябовете са два и мутраГенчо веднага ще вдигне цената на 2лв. Какво ще занесат у дома двамата учители? Пак два хляба. Какво ще занесат обаче обущарите, шивачите и т.н. ? На половина на преди купувания хляб. Това ще отприщи протестите на други съсловия и те ще постигнат своето! Ще се наложи да се построи нова фабрика за пари! А хябовете все ще са си два! Реформата братко, следва да е насочена не само към повишаване на заплатите, а и към повишаване на отговорността към качеството и количеството на произведената стока или услуга. Защо никой от протестиращите не заяви искам 100 увеличение , но се задължавам да повиша усвояването на учебният материял 100% от учениците и в срок от 5-10 години да преодолеем първосигналността на последните няколко поколения младежи? Да им помогнем да имат стройна ценностна система, а да не растат безродници! Уважавам протеста! Приемам преговорите! Задължително постигане на компромис от двете страни и не приемам под никакъв вид ултиматум към когото и да било отправен! Това е моето виждане! Това не е тема от хобито ни ! За първи и последен път взимам отношение по такъв повод и се извинявам на колегите, но щом темата е пусната от ръководството на форума си позволих тази волност ! :idea:
прав си колега от теоритична гледна точка. но да допуснем едно семейство с двама учители и две деца.. тва май е към ~700 лв. доход! абсурдно е. но пък вдигнат ли ги ще скочат и други браншове, ще скоча и цените, някои пак ще се хвърлят доброволно с главата по асфалта.. бе шах мат.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Преди няколко дни креслив говорител на стачкуващите се похвали публично, че постиженията на български деца и младежи, които успешно кандидатстват и завършват с висок успех наистина елитни европейски и американски колежи - тези успехи се дължали на българските учители.. Спомням си преди преди 18 години, как ни втълпяваха, че Партията ни е изучила - нищо ново под слънцето.

Ако някой отвлече детето ти и поиска пари за да го пусне живо и здраво - той без съмнение е рекетьор. Ако някой за повече пари демонстративно спре да изпълнява задълженията си по договор, но не си търси друга по-доходна работа и не освобождава заеманото място за да дойдат други желаещи да вършат неговата работа - за мен той също е рекетьор.
Най-ефективни потенциални рекетьори биха били :
- гробарите;
- работниците по чистотата;
- тези които осигуряват наличието на чиста вода;
- полицаите;
- пожарникарите;
- т.н. работници в сферата на здравеопазването (някога един ректор на МЕИ казваше уж на шега : като знам какви инженери произвеждаме - страх ме е да отида на лекар);
- работниците от градския транспорт;
нима техните сегашни доходи са приемливи за самите тях ?
Опитайте да си представите какво ще стане ако поотделно или заедно някои от тези професионални групи започнат организирано да стачкуват ?

Повече от 80% от българите живеещи в България не могат да се похвалят с достатъчни за нормален живот доходи, в това отношение биха могли да се сравняват не с други европейски държави, а с нещастни страни от т.н. "трети свят".

Сигурно има отделни достойни български учители, но за съжаление болшинството изглежда са непригодни за какъвто и да е друг труд, с който да се прехранват - нека всеки си спомни като ученик дали се е отнасял еднакво към всеки свой учител - с оглед на неговата компетентност като специалист и като педагог ?

Лично аз си задавам въпроса - каква реална отговорност носят българските учители за резултатите от своя труд ?
Въобще използват ли се в България методи за наистина обективна оценка на резултатите от учителския труд вместо обичайната стъкмистика ?

Според мен самата образователна система - такава каквато е била и каквато е в момента - предопределя как самите учители да се отнасят към своите трудови задължения.
Последно промяна от чпс на Пет Окт 12, 2007 1:34 pm, променено общо 1 път.
Аватар
stan4o
новобранец
новобранец

Мнение от stan4o »

Аз да попитам!
Каква заплата взимате и колко странични доходи имате?
Имате ли ли деца? Те ходят ли на училище?
Защо има толкова много теми за това че трябва да пишем правилно и на бългаски?
Бил съм учител две години, естественно вече не съм /някой ще познае ли защо/. В момента до мен седи една колежка също бивш учител /бивш поради същите причини/!
Колега Диканаров не разбрах само какви са тия сметки? Сега хляба ти е един лев и те е страх, че ако на някой му вдигнат заплатата то това ще повлияе на теб. Нека да си стои на дъното! Те така или иначе е свикнал да е на дъното.
Добре сега ще направя една друга сметка;) След като заплатите на учителите си останат непроменени, всички малко по-кадърни ще напуснат системата и пак толкова хора ще купуват от хляба за един лев неизбежно той че стане два... Как ше афектира върху вас ли? Ми така че хем ще трабва да купувате хляб за 2 лева, а ако искате да усигурите добро образование на детето си ще трябва да плащате за училище. Ако не в "Общинското училище" със децата от "Скъпата Боя".
П.С. Моя отговор на въпросите които съм задал в началото за да не си помислите че са риторични:
1.800лв +200-:-500
2. Нямам.
3. Децата научват повечето неща от улицата и интернет, Вкъщи няма никой, понеже всички работят за хлаба от един лев, а учителите не им пука много много, имат странични занимания за да могат и те да си позволят хляб!
В спора се ражда истината!!! Всеки има право на лична позиция! надявам се не съм, засегнал никой.
RoSeN_94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RoSeN_94 »

имате моята Пална подкрепа 8)
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Национална учителска стачка.

Мнение от Диканаров »

Колега Станчо, не сте прочели изглежда добре написаното от мен. Пиша, че цената трябва да съответства на предлаганата стока или услуга! Пиша, че с ултиматум няма да се реши проблемът, а с компромиси от двете страни. Пиша, че за да се подобри материалното състояние на българина трябва дасе повиши производителността и качеството на стоките и услугите. Имам трима внуци и за тяхното образование се грижат допълнително и татко и майка и баба и дядо. И накрая знаете ли какъв проблем изникна преди три години, когато най-голямият ми внук бе първи клас? Учителките го водели при чегвъртокласниците и той отговарял на задавани към всички въпроси. И в резултат ми се оплака, че голямите го биели по коридорите защото бил "зубрач". Сега той учи и един "приложен" спорт и няма проблеми. Но мисълта ми е защо се героизира неученето, бягането от клас, пушенето, пиенето, боцкането и т.н. Някои клипчета, правени в училище скандализират постоянно обществото ни? Та в училище и на занималня децата прекарват повече време от колкото с родителите си. Това, което е дадено или не е дадено, през първите 7г. в къщи не се компенсира в училище, но формирането на индивида става след това до 18г. Колко са учителите за които би някой сега изпял "На учителя с любов"? А също погледнете, колко от тези със свирките са с златни пръстени, гривни и гердани? Колко от тях са със скъпи ЖСМ с камери!? Аз нямам такива освен халка, но имам библиотека с 5000т! Имах възможност да чакам на едно кръстовище 15-20 минути докато минаваха. Нямаха вид на изпаднали хора , залитащи от изнемога, а по-скоро на хора излязли на развлечение. Питам се да ли не е поводът друг? Опасността от реални съкращения на неефективни учители, независимата атестация на учениците чрез тестови и на преподавателите по реалните резултати от матурите на децата? Защо има ултиматум , а не желание за разумни преговори и компромиси.Защо? Може би защото проблемът е разпален нарочно сега и не е синдикален, а политически. Писах, че няма да вземам повече отношение по темата и нямаше да го направя, ако не бе лично зададен въпрос към мен. Повече няма да пиша и отговарям на въпроси по темата тук във форума. Но не бягам от спор с никой! Само мястото му не е тук!
iid
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Национална учителска стачка

Мнение от iid »

Диканаров написа:Колега Гудзила, аз не приемам ултимативната форма под която вървят лидерите на протеста. Основание за протест има и той е с натрупване през последните 15-20 години. Когато обаче се тръгне ултимативно на максимални искания, какво ще последва при удовлетворяването им. Галопираща инфлация! Печатането на пари няма да увеличи стоковото покритие на пазара. От тук следва ръст на цените , засягащи всички ни и нас, които не сме учители. Проста е сметката: Има на пазара два хляба по 1 лв. и заплатите на двамата учители е по 1 лв. Като отидат в супера ще си купят по един хляб. Когато "такевистите" подкокоросат учителите да искат 2лв. заплата и те я извоюват, какво ще стане? Ще отидат в супера двама учители с 4лв., но хлябовете са два и мутраГенчо веднага ще вдигне цената на 2лв. Какво ще занесат у дома двамата учители? Пак два хляба. Какво ще занесат обаче обущарите, шивачите и т.н. ? На половина на преди купувания хляб. Това ще отприщи протестите на други съсловия и те ще постигнат своето! Ще се наложи да се построи нова фабрика за пари! А хябовете все ще са си два! Реформата братко, следва да е насочена не само към повишаване на заплатите, а и към повишаване на отговорността към качеството и количеството на произведената стока или услуга. Защо никой от протестиращите не заяви искам 100 увеличение , но се задължавам да повиша усвояването на учебният материял 100% от учениците и в срок от 5-10 години да преодолеем първосигналността на последните няколко поколения младежи? Да им помогнем да имат стройна ценностна система, а да не растат безродници! Уважавам протеста! Приемам преговорите! Задължително постигане на компромис от двете страни и не приемам под никакъв вид ултиматум към когото и да било отправен! Това е моето виждане! Това не е тема от хобито ни ! За първи и последен път взимам отношение по такъв повод и се извинявам на колегите, но щом темата е пусната от ръководството на форума си позволих тази волност ! :idea:
Изключително точен анализ,колега :!: Ако се удоволетворят исканията на 100 процента означава и други браншове да започнат стачки,следва удоволетворяване и на техните искания,оттам печатане на пари и хиперинфлация :!: Мисля,че това го преживяхме вече през 1996г.Трябва разумен компромис и от двете страни :!:
Аватар
stan4o
новобранец
новобранец

Мнение от stan4o »

Последен пост и от мен по тази тема.
Другите сфери вече стачкуваха и постигнаха, това което искат /потърсих но не намерих теми тук/ спомнете си за стачките на Лекарите и на градския транспорт. Кои останали "БЮДЖЕТНИ" служители очаквате да стачкуват? Митничарите, Администрацията ли? Май учителите останаха последни със смешни заплати.
Хората свикнаха, ако искат да получат добро здравно обслужване да си плащат, но явно образованието е "Безценно" и не струва пари.
Утре времето ще е супер ;) Леко мрачно и без вятър перфектно за риболов!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ето мнението ми от една друга подобна тема.
За даскалите: Нямам нищо против тази прослойка , която след 20 години работа се сдухва и можеш да ги познаеш само след 2-3 разменени думи. Обаче всички в тази наша държава са гладни,а не само те.Никой не им дава право да съсипват кандидатстването на випускниците/с тенденциозната си стачка/ или да ги принуждават да ходят на частни уроци при тях,щото инак няма добри оценки.А как си разменят ученици един на друг ,бедна ви е фантазията.При това ,те взимат луди пари за един академичен час без да чукат на касов апарат,респективно не плащат данъци. А знаете ли по колко пари им дават за дрехи и те се отчитат с фалшиви фактури?А знаете ли колко даскали плетат в час или дремят без да преподават,а после изискват знания? А знаете ли колко работи един даскал? Ще ви кажа.При петдневна работна седмица имат по един методически ден ,в който те не ходят на работа или се вясват за малко. Като си нагласят часовете /а това официално се прави/ им остава по още един свободен ден.Чисто имат по 3 раб. дни,в които те са на работа от 7,30ч. до 13,30ч. Смятайте сега на официална база 40ч. работна седмица....... Да не говорим за ваканциите. Да не говорим за "мъртвите души" ,които увеличават щата на училищата и им намалят още броя на часовете.... Я сега погледнете, колко крещящо неграмотни съфорумци има , и дали това не е благодарение пак на тези прословути наши даскали. Отново ще повторя - всички в тая шибана държава имат нужда от увеличение на заплатата,но пък даскалите най-малко имат право да реват.
Нямах идея отново да се включвам ,но прочетох мнението на колегата Станчо и отново се вбесих.Ще ме попитате ,"Защо"?
Погледнете колко правописни грешки е направил,като при това не включвам липсата на запетайките.Това ли е компетентността на българския учител ? Върху тези си познания по български език ли настоява за 100% увеличение на работната си заплата? На такъв правопис ли учи нашите деца? Всичките му знания ли са като правописа му? Да не говорим,че той споменава и свой колега присъствал при писането. И той ли е толкова компетентен по български език? Ами другите учители?
Колега,Станчо, пиша Ви оценка (слаб 2) по български език. Ще се четем на поправителния изпит.

П.П. Нямам нищо лично към Вас ,така че не приемайте критиката ми като лична нападка.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”