Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Глупави тестове на влакно
Модератор: sapuna
- orion30
- разбира нещата
Re: Глупави тестове на влакно
Ха-ха-ха,
добре дошъл към тъмната страна. Има ли още наивни глупаци които вярват на написаното на ролката?
То и бившата ми кола я даваха 6 на сто на книга, а реални 12 градско.
/по надолнище с изключен двигател може би/
Навивам на двете ръце по две три витки и дърпам./същински стенд за изпитания съм/, до 0.30-0.35 я праскам кат изгнил ластик.
Пък такива 0.16-0.20 си ги смятам грубо кило и половина две.
Теста с кантарчето съвсем не е глупашки.
П.С за по релни показатели трябва да навиеш влакно на куката на кантара, без възел.
А ако искаш точен показател за дадена линия направи възела които ползваш и ще получиш 100 на сто с колко "мощ" фактически разполагаш.
добре дошъл към тъмната страна. Има ли още наивни глупаци които вярват на написаното на ролката?

То и бившата ми кола я даваха 6 на сто на книга, а реални 12 градско.

/по надолнище с изключен двигател може би/

Навивам на двете ръце по две три витки и дърпам./същински стенд за изпитания съм/, до 0.30-0.35 я праскам кат изгнил ластик.
Пък такива 0.16-0.20 си ги смятам грубо кило и половина две.

Теста с кантарчето съвсем не е глупашки.
П.С за по релни показатели трябва да навиеш влакно на куката на кантара, без възел.
А ако искаш точен показател за дадена линия направи възела които ползваш и ще получиш 100 на сто с колко "мощ" фактически разполагаш.

- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Това идва по малко от 5 лв. за 100 метра и си е на далавера отвсякъде. Тубертинито е със средна цена 10 лв. за 100 метра. Е, вярно на по малък метраж е.batefaio написа:Адреналина е 20 паунда 1000м. Това е нормалната цена за качествено влакно!
Бързай бавно.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Правилно колега. Проблема е че продават влакна 90 процента от които са с нереални диаметри. Намерете си по битаците микрометри и преди да купите влакно мерете диаметъра.SammY написа:Колега , като гледам как се "палиш" , ако премериш няколко ФК ще направиш инфарктАз също си "тегля" всички влакна , но най ме притеснява това , че лъжат в диаметъра
Ако имам с какво да им меря диаметъра точно и аз ще направя инфаркт ...
п.п. Това с лудите кг е така , защото поне 60/70% рибари ги интересува , какво пише на кутията , а не че е малко по дебело и много по слабо ....
Ако отговаря на написаното то и килограмите очакваите да са написани коректно.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Варивас , ИГК , Торей , Унитика и пр.SUPER MARIO написа:...кво да си купуваме тогава.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Aa... аз проблеми с влакната нямам.Изобщо с тъкъмите нямам проблеми.Имам проблем с намирането на рибата.Павел Иванов написа:Варивас , ИГК , Торей , Унитика и пр.SUPER MARIO написа:...кво да си купуваме тогава.

Бързай бавно.
И тъй като в куфарчето се намираше и Owner Broad 0.08mm естествено привлече интереса ми. Резултатът беше почти същия, но незначиелно над 50% от номинала като "по-слабите" в бранша. Пише 0,7кг а излиза 0,4кг. При такъв малък диаметър якостта е от голямо значение.batefaio написа:Колега, ако си забелязал Англиските марки влакна нямат повече от 10 либри на 0.30 диаметър. Факта, че пробваш с кучи марки влакна говори сам по себе си, не виждам защо се учудваш. Пробвай с Korda Adrenaline или с Owner и пак пиши!
Интересно, че освен с кантар го премерих и с "мъртва тяга" - бутилчица минерална вода, па дано я вдигне. Уви не успя да вдигне половинката.
Иначе прави добро впечатление, че по-именитите марки не се разтягат като локум преди фаталното късане.
- batefaio
- разбира нещата
Колега, моите наблюдения са за влакна над 0.28, по - надолу нямам представа как е положението!
- lishev_64
- разбира нещата
Еее, айде по-полека: 0,35 - и като изгнил ластик. Да да, ама не.orion30 написа:Ха-ха-ха.......
Навивам на двете ръце по две три витки и дърпам./същински стенд за изпитания съм/, до 0.30-0.35 я праскам кат изгнил ластик....

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Може що?.....ако е наистина изгнила!!!lishev_64 написа:Еее, айде по-полека: 0,35 - и като изгнил ластик. Да да, ама не.orion30 написа:Ха-ха-ха.......
Навивам на двете ръце по две три витки и дърпам./същински стенд за изпитания съм/, до 0.30-0.35 я праскам кат изгнил ластик....![]()
![]()

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вярно, че 008 е почти 0.10 дебело, но няма да намериш по-здраво на пазараpns написа: И тъй като в куфарчето се намираше и Owner Broad 0.08mm естествено привлече интереса ми. Резултатът

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- lishev_64
- разбира нещата
Вярно - така може, ама такава става само за подложка.Вуйчо-Ваньо написа:Може що?.....ако е наистина изгнила!!!lishev_64 написа:Еее, айде по-полека: 0,35 - и като изгнил ластик. Да да, ама не.orion30 написа:Ха-ха-ха.......
Навивам на двете ръце по две три витки и дърпам./същински стенд за изпитания съм/, до 0.30-0.35 я праскам кат изгнил ластик....![]()
![]()

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!