Питане за макара Mitchell

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Питане за макара Mitchell

Мнение от DJONI RINGO »

колеги някой има ли мнение за този модел макара Mitchell Avocett II 2000 FD?искам да правя подарък и некой да ме осветли ако е ловил с такава или е дърво!за риболов с боло! тва е модела http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1934
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Raptorr
фен клуб-скобар

Re: Питане за макара Mitchell

Мнение от Raptorr »

Аз имам такава макара и определено не става за боло.Ще му се откачи ръката на твоя приятел да върти :D Малко влакно обира на един оборот...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:shock: Че те при описанието ти го казват за какво е, де си тръгнал за боло, па и грамаж има... :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Имам такава, купена от САЩ за около 20 USD. Прибира влакно като всяка друга макара с този размер и предавателно число.Не съм имал проблеми за 3-4 години. Първоначално я ползвах за лайт спининг, сега е на болото. Мислех да я пенсионирам и поръчах висок клас макара за болото, която се оказа с 100 гр. по-тежка и отново се върнах на Митчелчето.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

naskobo написа:Имам такава, купена от САЩ за около 20 USD. Прибира влакно като всяка друга макара с този размер и предавателно число.Не съм имал проблеми за 3-4 години. Първоначално я ползвах за лайт спининг, сега е на болото. Мислех да я пенсионирам и поръчах висок клас макара за болото, която се оказа с 100 гр. по-тежка и отново се върнах на Митчелчето.
Колега,не съм съгласен че прибира влакно "като всяка друга макара с този размер и предавателно число" Знаеш че има огромно значение и шпулата :wink: Това че обира малко влакно не го изтъквам като минус на макарата,просто не става за боло...Пробвах я и аз моята за боло,понеже е лека,но като направиш 20-30 метра изтичане и голямо въртене пада...
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Raptorr написа:Колега,не съм съгласен че прибира влакно "като всяка друга макара с този размер и предавателно число" Знаеш че има огромно значение и шпулата :wink.
Не налагам мнение, но за мен макарата си е подходяща за болото.Шпулата е като на повечето макари 2000, макарата е изработена от лек материал, а за болото всеки грам е от значение, аванса е супер. Даже отначало пробвах с 1000-ка, но наистина прибира твърде бавно.Според мен размерът 2000 е оптимален за боло.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

antivik написа::shock: Че те при описанието ти го казват за какво е, де си тръгнал за боло, па и грамаж има... :?
да ти кажа честно 220 грама не ми се вижда много като цяло за макара за боло-тая не става иначе!

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

DJONI RINGO написа:
antivik написа::shock: Че те при описанието ти го казват за какво е, де си тръгнал за боло, па и грамаж има... :?
да ти кажа честно 220 грама не ми се вижда много като цяло за макара за боло-тая не става иначе!
Малко моя грешка за грамажа/нещо от начало ми се видя голям/, па и тази дълбока шпула бая ме заблуди, че е по тежка, но верно не я виждам за боло.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

само грамажа и е за боло :D като костенурка е! :D

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”