Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Colmic vs. Maver
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Colmic vs. Maver
Може ли някои да сподели мнение за тези спинарки на 240см. 5-20g. ще са ползват за реки и затворени водоеми за Ultra Spin от брега за малки примамки.За сега съм ги виждал само в нета.
1.https://megafishing.bg/product/1382/str ... maver.html.
2.http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=6#top MASTER SPIN 2,40м. 5-20гр.(220гр.)
1.https://megafishing.bg/product/1382/str ... maver.html.
2.http://www.colmic.bg/?page=rods&cat=6#top MASTER SPIN 2,40м. 5-20гр.(220гр.)
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Re: Colmic vs. Maver
Здравей колега имам колмика и мога да кажа само хубави думи мавера не съм го дърржал нямам наблюдения
относно колмика само едно ще кажа много стегната пръчка за акция 5-20 бърза акция ползвам я на марица и за джиг голямо удоволствие е да хванеш с нея голяма риба,в течението се държи супер мятам с нея кастмастери по 30гр. и воблерчета за кефалета по 3гр.
вече изборът е само твой,но съвета мие ако можеш да ги потръскаш и двете в някой магазин няма да е зле и бързо ще решиш.
Успех
относно колмика само едно ще кажа много стегната пръчка за акция 5-20 бърза акция ползвам я на марица и за джиг голямо удоволствие е да хванеш с нея голяма риба,в течението се държи супер мятам с нея кастмастери по 30гр. и воблерчета за кефалета по 3гр.
вече изборът е само твой,но съвета мие ако можеш да ги потръскаш и двете в някой магазин няма да е зле и бързо ще решиш.
Успех
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Какво ще рече това - Ultra Spin 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Грешката е моя имах предвид Лайт Спининг Риболов (L)
Колега igalstroi тези 220g тегло реални ли са
Колега igalstroi тези 220g тегло реални ли са
Оп... тук май не мога да не дам мнение
Когато си търсех спинингова въдица точно в този клас и ценови диапазон се колебаех точно между тези двете. Исках да ги видя, хвана в ръка и тогава да преценя... Та ходих до Пловдив специално до магазина на Колмик - стегната, сравнително твърда въдица(може би бърз строй), дебеличка бланка, качествена изработка за парите си, теглото й ми се струваше нормално. Следващата седмица отидох в Мастър Фишинг в София да видя Мавъра и още с хващането разбрах, че това е моята въдица. В сравнение с Колмика е по-тънка бланка, една идея по-мека (може би е полупараболик), фина, удобна и изключително по-лека - само 146 грама, ако не ме лъже паметта. В сравнение с 220 гр. на Колмика.
Взех я! И вече 3-та година съм изключително доволен. Ловя кефал по Марица. Много е чувствителна. Ударите и ваденето на рибите са истинско удоволствие. Водачите търпят без проблем ползването на плетено влакно. Балансира се перфектно с макара, тежаща около 270 грама (+/- 10). Лично за мен ми идва малко къса и може би 2.70м щеше да ми е по-добре, защото съм 1.90 см висок, а и на Марица ми трябва повече дистанция понякога, но това са лични предпочитания. Ако си решил да е въдица 5-20гр., 2.40м най-отговорно давам гласа си за Мавъра. Успех!

Взех я! И вече 3-та година съм изключително доволен. Ловя кефал по Марица. Много е чувствителна. Ударите и ваденето на рибите са истинско удоволствие. Водачите търпят без проблем ползването на плетено влакно. Балансира се перфектно с макара, тежаща около 270 грама (+/- 10). Лично за мен ми идва малко къса и може би 2.70м щеше да ми е по-добре, защото съм 1.90 см висок, а и на Марица ми трябва повече дистанция понякога, но това са лични предпочитания. Ако си решил да е въдица 5-20гр., 2.40м най-отговорно давам гласа си за Мавъра. Успех!

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
+1 за Мавъра.
Три години вярна служба много съм доволен.
Успехи.
Три години вярна служба много съм доволен.

Успехи.
- pachosz
- сериозен играч
И аз един такъв Мавър имам на 2,40 м., много добра е пръчката наистина. И теста й 5-20 е реален горе-долу. За здравината - здрава, много здрава. Абе приятна пръчка е. Става и за кефалчета, справя се и с мнооооооого, много по-сериозни риби
За грамовете не съм я теглил дали са под 150, не съм сигурен, ама ми се струва, че ще да е малко повечко.
За Колмика не мога да дам мнение за точно тоя модел. Имам други модели 2 пръчки колмици, и те са много добри, ама са за съвсем друг вид риболов.

За Колмика не мога да дам мнение за точно тоя модел. Имам други модели 2 пръчки колмици, и те са много добри, ама са за съвсем друг вид риболов.
- Vid
- кандидат преподавател
Мога да кажа дамо няколко думи за Колмика, Мавера ми е напълно непознат.
Въпросният Мастер спин го купих преди месец от магазина на Колмик в Пловдив (не за лично ползване). Въдицата е стегната, с бърз строй, акцията ми се вижда леко занижена. За теглото не мога да преценя, като цяло пръчката е много пипната като изработка, водачи, лаково покритие и пр. че и даже си лови и бая рибки
Най големия проблем тук е, че не може да се намери никакъв баланс с макарата, т.е. дръжката е сравнително къса и теглото на въдицата е изместено напред. С макарата и турена за сега http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6262 в размер 740 баланса е доста напред извън корковата дръжка. Може би ще е нужна макара с тегло около или над 350 гр., което за пръчка с тези параметри си е чак смешно.
Въпросният Мастер спин го купих преди месец от магазина на Колмик в Пловдив (не за лично ползване). Въдицата е стегната, с бърз строй, акцията ми се вижда леко занижена. За теглото не мога да преценя, като цяло пръчката е много пипната като изработка, водачи, лаково покритие и пр. че и даже си лови и бая рибки

Най големия проблем тук е, че не може да се намери никакъв баланс с макарата, т.е. дръжката е сравнително къса и теглото на въдицата е изместено напред. С макарата и турена за сега http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6262 в размер 740 баланса е доста напред извън корковата дръжка. Може би ще е нужна макара с тегло около или над 350 гр., което за пръчка с тези параметри си е чак смешно.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Къде има представител на MAVER във варна за да мога да погледна спининга?????????????????????
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Днес се здобих с колмика, доста ми допадна като въдица.Сега трябва да пробвам как е в деиствие.
айде успех и много големи риби
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Честито и мноого риби! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!