Формула1

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Формула1

Мнение от G.Petkov »

Като гледам класирането, Кими Райконен го дели само една точка от третото място и то с отбора на "Лотус" !!!
Много бих се зарадвал, ако съдбата му върне някаква компенсация за всичкия лош късмет, който го следваше през предишния му период в Ф 1 !
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

G.Petkov написа:Като гледам класирането, Кими Райконен го дели само една точка от третото място и то с отбора на "Лотус" !!!
Много бих се зарадвал, ако съдбата му върне някаква компенсация за всичкия лош късмет, който го следваше през предишния му период в Ф 1 !
Какво пък е намесена Съдбата тук?
Айсмен се върна и за първите пет старта направи толкова , колкото не може да постигне Шумахер за ДВА СЕЗОНА след завръщането си!
Ами...това е пилот!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Боев написа:
G.Petkov написа:Като гледам класирането, Кими Райконен го дели само една точка от третото място и то с отбора на "Лотус" !!!
Какво пък е намесена Съдбата тук?
Айсмен се върна и за първите пет старта направи толкова , колкото не може да постигне Шумахер за ДВА СЕЗОНА след завръщането си!
Ами...това е пилот!
Просто шасито на Лотуса е по добро от това на Мерцедеса.Ако ги сложим в една и съща кола,според мен няма да има никакъв шанс Райконен.Но засега Кими има по добрата кола.За мен състезанието приключи още в първия завой.Щеше да е съвсем различно състезанието,ако на пистата бяха Алонсо и Черния.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

За мен пилота на последните три години е Алонсо. Съдя го само от резултатите. Фен съм на Ферари, но не мога да отреча, че колата им въобще не е конкурентна. Ако не беше Алонсо в отбора щяха да имат отново сезон 2009. Райконен и Шумахер няма как да бъдат сравнени.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Огромно удоволствие ми достави последното състезание във Ф-1 в Бразилия.
Толкова много адреналин, толкова много емоции!
Фетел спечели, за мен е отличен пилот и ще има още много подиуми за него.
Но,
Като верен фен на Кими Райконен, не мога да скрия задоволството си, че този "карък" на Ф-1, взе третото място за сезона с много слаб автомобил, но с много търпение и класа.
За пръв път виждам пилот да сбърка входа на пит-стопа, но съдбата му върна малка част от това, което му взе през годините, когато се бореше за първото място !
Жестоко състезание беше !!!
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

G.Petkov написа:Огромно удоволствие ми достави последното състезание във Ф-1 в Бразилия.
Толкова много адреналин, толкова много емоции!
Фетел спечели, за мен е отличен пилот и ще има още много подиуми за него.
Но,
Като верен фен на Кими Райконен, не мога да скрия задоволството си, че този "карък" на Ф-1, взе третото място за сезона с много слаб автомобил, но с много търпение и класа.
За пръв път виждам пилот да сбърка входа на пит-стопа, но съдбата му върна малка част от това, което му взе през годините, когато се бореше за първото място !
Жестоко състезание беше !!!
С риск да се повторя,но...Айсмен си е Айсмен!
Цитирайки колега -не могат да се сравнят Шумахер и Райконен...просто Шумахер не може да стъпи и на малкия пръст на Кими,няма нито стилът му на каране,нито спокойствието му.
А на Интерлагос състезанието беше просто невероятно!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Направих си труда да погледна в Уикипедията,
Та 9 от 62 шампионата на Ф-1 са спечелени с разлика от 1 или по-малко точки :roll: !
Това са 15 % от шампионите.
И аз не очаквах, че е имало такава конкуренция, вкл. и когато Шумахер - "най-великият" пилот удари Хил, за да стане шампион :mrgreen: !
Така, че Фетел с неговите 3 точки си е направо без конкуренция :D !
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

G.Petkov написа:Направих си труда да погледна в Уикипедията,
Та 9 от 62 шампионата на Ф-1 са спечелени с разлика от 1 или по-малко точки :roll: !
Това са 15 % от шампионите.
И аз не очаквах, че е имало такава конкуренция, вкл. и когато Шумахер - "най-великият" пилот удари Хил, за да стане шампион :mrgreen: !
Така, че Фетел с неговите 3 точки си е направо без конкуренция :D !
Абе Фетел ли е или Нюи? :)
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

1.СЕБАСТИАН ФЕТЕЛ (Ред Бул) - 281 точки
2.Фернандо АЛОНСО (Ферари) - 278 т.

Или аз не те разбирам, или ти мен!
281 -278= 3
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

miro253 написа: Абе Фетел ли е или Нюи? :)
G.Petkov написа:1.СЕБАСТИАН ФЕТЕЛ (Ред Бул) - 281 точки
2.Фернандо АЛОНСО (Ферари) - 278 т.

Или аз не те разбирам, или ти мен!
281 -278= 3
Иска да каже,че заслугата е на Нюи което споделям и аз.Просто Ред Бул имаха невероятна кола.
Остави само стъпки
dididbg
новобранец
новобранец

Мнение от dididbg »

Определено една от най-вълнуващите години във формула 1. Много добри и равностойни пилоти, но не така стоеше въпроса с автомобилите и въпреки това доста интересни съзтезания.
А с репликата от Абу Даби Кими написа нова страница в историята на формула 1.
Понеже съм фен на Кими пускам този линк да се хилите малко :-)

http://www.youtube.com/watch?v=k_S68LXGY_w
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Само ако малко ни помогнеш с превода, щото не всички сме така добре с английския, особено, особено когато има и станичен шум :D !
gergi762 написа:...Иска да каже,че заслугата е на Нюи което споделям и аз.Просто Ред Бул имаха невероятна кола.
Ако Миро иска - да го напише,
Иначе, с четири думи да дадеш коментар на цял шампионат във Ф-1 е крайно трудно и малко неразбираемо :D !
Съвсем друг е въпросът, дали с чужда помощ можеш да станеш три пъти подред шампион, или човека си е просто гений ....?
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

G.Petkov написа:Само ако малко ни помогнеш с превода, щото не всички сме така добре с английския, особено, особено когато има и станичен шум :D !
gergi762 написа:...Иска да каже,че заслугата е на Нюи което споделям и аз.Просто Ред Бул имаха невероятна кола.
Ако Миро иска - да го напише,
Иначе, с четири думи да дадеш коментар на цял шампионат във Ф-1 е крайно трудно и малко неразбираемо :D !
Съвсем друг е въпросът, дали с чужда помощ можеш да станеш три пъти подред шампион, или човека си е просто гений ....?
Извинявам се колега, просто писах от телефона и така ми дойде най-кратко и стори ми се и красноречиво, но наистина това исках да кажа. Колегата Георги ме разбра.
С такава помощ Шумахер стана 5 пъти шампион.

Шампионата беше страхотен, макар аз да съм на страната на губещите :). Смятам, че беше решен от Нюи, Грожан и Райконен. Алонсо просто тази година беше безпогрешен, но все пак се видя, че трябва и кола.
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Сезонът започна по прекрасен начин за мен и моя фаворит Райконен :mrgreen:

Страхотна кола, страхотно темпо, много добра стратегия и безпогрешен пилот!

Независимо, че условията бяха малко по различни се видя, че силите тази година са по изравнени и Ред Бул няма да имат тази доминация в състезанията. В квалификациите сигурно няма да има кой да ги бие, но във състезателно темпо нещата са много изравнени. Видя се че имат огромен проблем с пазенето на гумите, а това е едно от най-важните неща в състезанието.
Лотус ме изумиха с шасито, което изкараха. С това темпо на каране успяха да запазят гумите по невероятен начин.
Ферари започват сезона много добре и както каза Алонсо , колата им е много по-добра от миналата година. Видяхме миналата година какво направи Алонсо с доста по-слаба кола от тази на конкурентите и с нетърпение очаквам да видя как ще се развият нещата тази година, когато колата им е добра.
Фетел и Ред Бул имат проблеми за сега, но очаквам до 2-3 състезания да ги оправят и шампионата да се завърже страшно много.
МкЛарън очаквано след напускането на Хамилтън са зле и не очаквам да се оправят кой знае колко в продължение на сезона.
Мерцедес нямат скоростта на първите 3 отбора, но имат много силни пилоти и си мисля, че ще дръпнат отбора напред.

Очаквам шампионат с най-малко 3 отбора в битка за титлите, като имам предчувствие че Мерцедес ще се намесят след някое друго състезание.
Последно промяна от kRaikkonen на Нед Мар 17, 2013 4:45 pm, променено общо 1 път.
Изображение
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Айде, атмосферни за последно тая година :D Догодина като засъскат, дано да е по-интересно въпреки, че едва ли ще се върнат добрите години ...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”