Моля за съдействие!

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Моля за съдействие!

Мнение от dedeff »

Колеги имам надуваема лодка Уфимка-22 която пукнах напролет,лепих я с лепилото което беше в комлекта но не издаржа много,после с тип-топ но и то не издаржа,та мисълта ми е дали някой от вас може да ми влее малко акъл как да я залепя,че взе да ми дотяга.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Моята я лепих с тип топ , само трябва лепилото да е прясно, да не застаряло някакво ! имам поне 8 дупки на лодката и са залепени с тип топ---- а лепенките с който съм я залепил са с лепенки за мотоциклети ! вече 6 месеца и не ми са се разлепили !
MARIO TASKOV
новобранец
новобранец

Мнение от MARIO TASKOV »

колега във Mr.Brikolage има специално лепило за всички гумени изделия прозрачно е даже в опаковката има и лента,надявам се да съм ти бил полезен
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

може и с прома ...само трябва добре да обработиш около дупката ...да я почистиш и затриеш със шкурка.... същата процедура правиш и на лепенката която ще слагаш . нанасяш лепилото на пукнатата част и на лепенката , изчакваш няколо минути и залепяш ! ако имаш менгеме е хубаво да ги защипиш , ако не ги натисни с подръчни матеряли ! (чук,кофа с вода, акумолатори и др. :) )

преди да ползваш прома прочети опътването !
трябва поне 48 часа да съхне !

имам и 2 дупки лепени с прома и те вече цяла година не са мръднали ....

скоро трябва друга лодка да си тарся , че мишките са я натиснали в мазето и има 14 дупки ...нагризани от мишки ! ще я залепя ...ма как да влизам с тая лодка като знам колко дупки има :):):):):)
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Зависи каква е дупката.Моята я 2см. цепната с ножка и я залепих с локтаит моментното лепило един стар рибар ми каза,уж да изкарам излета а пък то стана две години така я карам,не я пипам защото не е мръднала.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Моля за съдействие.

Мнение от Диканаров »

Колега Дедефф, аз ползвам за моята гумирана руска лодка с успех лепилото "Бизон". Намира се почти на всяка сергия и магазин за домашни потреби. Лепилото не се влияе от солена вода, от топло и студено и е елементарно за лепене. По добро е от Хелметекс, тип-топ или разни други бързосъхнещи лепила, защото не старее бързо и не е чупливо, а еластично . На моята лодка имам една дупка пробита от кука и я подновявах лепенката от тип-топ на 2г. Бизонът ми държи вече 6г. и е ОК. За мен е закон: - да мия със сладка вода лодката и да я добре изсушавам, особено на сгъвките с пода и след това да я сгъвам. Това е разковничето на дълготрайността. Не се ли поддържа не само лепенките на пробито или скъсано, но и местата с фабрично залепяне на балоните започват да създават проблеми. :lol:
Nedeltcho Delev

Re: Моля за съдействие!

Мнение от Nedeltcho Delev »

dedeff написа:Колеги имам надуваема лодка Уфимка-22 която пукнах напролет,лепих я с лепилото което беше в комлекта но не издаржа много,после с тип-топ но и то не издаржа,та мисълта ми е дали някой от вас може да ми влее малко акъл как да я залепя,че взе да ми дотяга.
Не може тип-топ да не хване,някъде я бъркаш,за по-добра основа
1.Почисстваш много добре пукнатото място със шкурка,после със чист спирт.
2.Нанасяш лек слой само от втвърдиделя на лодката и на лепенката-това е за много здрава основа,и чакаш да изсъхне хубаво.
3.Смесваш лепилото със втвърдитера в едно отделно бурканче или малък съд,толкова колкото за една или две лепенки,значи в 1кг.лепило се слага едно шишенце втвърдител,направи си сметка за две три лепенки колко втвърдител ще сложиш.
4.Нанасяш готовата смес върху лодката и лепенката,чакаш около 20минути да изсъхне хубаво,като пипнеш с пръст трябва да не ти лепи,после нанасяш още един път от готовато лепила и пак чакаш около 10мин.и тогава лепиш лепенката като я причукваш с гумен чук или нещо друго но дане нараниш лодката,изчакваш около още20мин. и си готов :wink:
Дано да съм бил полезен,Аз цяло дъно съм лепил на лодка с тип-топ и държи като куче.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Благодаря за съветите!
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Колега dedeff ,всеки добър обущар трябва да има лепила за тази цел и ще ти свърши работа.Ако във Зарата не можеш да намериш като идваш към Пловдив ми се обади .Бащами е обущар-поправки и има много добри лепила в които качества съм се обеждавал лично.
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”