Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз.Камчия
Модератор: Paublo_Eskobar
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
Re: яз.Камчия
Те тъкмо го бяха разрешили!!!
-
- новобранец
Къде може да се прочете за тази забрана? Не трябва ли на пътищата към язовира да има забранителни табели?
-
- научил се да хвърля
Ако това нещо се случи със забраната тя може да има два прочета. Един път като забрана за хвърляне на отпадаци и санкции за замърсителите на водоема и втори прочет като конкретна Забрана за достъп до водоема. НО така или иначе това е невъзможно по ред причини: 1. Местните нямат обособени Бунища(сметища), Местните нямат такива навици (много важно), Местните нямат интерес да преустройват защото така им е добе, Местните са "работливи" и обичат да работят много особенно рано сутрин преди да отидат на редовната работа минават и на допълнителната работа ("Риболова"). Местните са в тесен съюз с контролните органи. Местните са на своя територия и както не веднъж саго правели да си решават проблемите като партизански групи в обсадена територия ще превърнат Забраната в Отбрана за тях, а нас далеч от красивите водоеми ..
-
- ще става разбирач
месните до колкото знам са предупредени от ТИМ
-
- научил се да хвърля
Дано да греша и ще се радвам да е така, но това е все едно "пълен курник с кокошки и лисицата да обикаля без да се поблазне от тях". Народо- психологитя ме е научила да не вярвам, но ако стане ще се окажа най върлия песимист от оптимистите.

-
- вече хвърля и на тежко
Курника си е бил винаги там.....
Забраната влезе в сила още след разрешаването на риболовния сезон-аз говорех с янев който е шефа на яра и човека каза че министерството на водите са забранили чашата на язовира заради това че е вододайна зона / да отговоря на въпросите дето ще последват-биле сме на язовира и яра ни провериха билетите без да ни глобят- да така е яра неохранява язовира и няма право да те глоби охраната си е тяхна а сега вече разбирам че са наели и тимаджии да охраняват яра ходи няколко пъти по тяхна молба да обират мрежи те най много бяха на манолич и на линията около лагера / от теления мост на манолич от който само бетонната конструкция на брега остана надоло или казано по посока на язовира си е забранено......а партизаните те и досега са се разбирали с горските и с ярата като им дават риба с чужалите даже замразена даже и изчистена и с тимчетата ще се разберат ма ние ще го духаме както винаги
Забраната влезе в сила още след разрешаването на риболовния сезон-аз говорех с янев който е шефа на яра и човека каза че министерството на водите са забранили чашата на язовира заради това че е вододайна зона / да отговоря на въпросите дето ще последват-биле сме на язовира и яра ни провериха билетите без да ни глобят- да така е яра неохранява язовира и няма право да те глоби охраната си е тяхна а сега вече разбирам че са наели и тимаджии да охраняват яра ходи няколко пъти по тяхна молба да обират мрежи те най много бяха на манолич и на линията около лагера / от теления мост на манолич от който само бетонната конструкция на брега остана надоло или казано по посока на язовира си е забранено......а партизаните те и досега са се разбирали с горските и с ярата като им дават риба с чужалите даже замразена даже и изчистена и с тимчетата ще се разберат ма ние ще го духаме както винаги
Хора има много,ама Човеци вече няма............
-
- новобранец
Щом няма черно на бяло , че е забранено с закон и няма табели на подходите към язовира ще продължавам да ходя за риба.Колкото за колегите ,които си оставят боклука и аз съм против.Ако отидите ранна пролет преди да е израстнала тревата,ще се отвратите , прилича на сметище.
Тоя язовир някой се мъчи май да го направи достъпен само за шепа хора (бракониери) печалбари колко язовира са вододайни зони но само тоя го забраняват за любителски риболов колкото до боклуците дори и никой да не ходи до там пак ще се събират от селата вятъра ще се погрижи за това и с простаците дето им свидят 2 лева за торби за смет и си хвърлят боклука където им падне няма оправия!
-
- научил се да хвърля
Подкрепям колега и започвам да си мисля дали това не е самата истина. Веднага се обосновавам за практически почти единтичен язовир това е язовир Тича, там има една зона (вододайна) на която местата за подстъп към нея са с табели ВОДОДАЙНА ЗОНА... и ако отидеш да ловиш там не идват от ИАРА, а от охраната на язовира и те карат да се разкараш, НО нищо повече, няма бракониери всичко е много спокойно и сравнително чисто. Какво става на Камчия, Няма табели, Има бракониери, Няма официални забрани- Има различни тълкувания и всички се надъхват как да те цакат с някой АКТ, Няма проверки които да респектират и същеверменно да контролират, но има Хайки на които може и Ти да се окажеш в супер неловко положение _Пример с въдицата във водата по тъмно, една въдица повече от разрешеното, къде била чашката, други пък устието, трети пък Разлива... Е какво му остава на човек да мисли, само едно. Няма проверки заради бракониерите да не ги хващат зорлан, няма табели да не стават недоразумения
няма официални документи за да се измукнат едни от Актове а други да те изгонят ...е това го има само в БГ...

Броя на браконерите на един водоем е обратно пропорционален на броя на организираните риболовци - това е аксиома, която няма нужда от доказване. Това го знаят всички, включително и тези, които измислят такива забрани. Всъщност явно това е и целта. Защото когато има организирани риболовци има и сигнали за бракониерстване. Не че са си потрошили краката да реагират в такива случаи, но все пак това ги притеснява - може пък някой да ги попита аджеба защо не са реагирали. А язовира е голям, трудно достъпен в по-голямата си част, което гарантира отлична популация и наистина има много риба - и бракониерите няма да могат да го обезрибят, но що пък такива като нас да ги притесняват......
-
- вече хвърля и на тежко
точно рибарите ги притесняват,защото аз съм виждал как двете джипки на горските помагат да си оправят мрежите мохамеданите....прочети малко назад...а аз като съм се обаждал неведнъж даже два пъти на янев съм звънял никакъв хуй.....а за събота и неделя момчетата си били почивали или имали организирана акция....демек с някой браконери под някой беседка да проверяват дали ще е на ниво банкета......всичко е мафия в тази държава....и е време и аз да се пусна по течението.....
Хора има много,ама Човеци вече няма............
Камчия, Ясна поляна и Ново Паничарево пак ги забраняват за една година. Честито !
Вижте уведомлението от коя дата е.
http://iara.government.bg/?p=8494
Вижте уведомлението от коя дата е.
http://iara.government.bg/?p=8494
-
- ще става разбирач
ей не се наядаха
Най-много ме дразни аргумента им: "създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на популациите от риба" Аз лично от изброените посещавам само яз. Камчия и то няколко пъти в годината. Този язовир според мен има толкова голяма популация на рибите, че дори и сега действащите бракониери не могат да я нарушат сериозно. Сега обаче като ни няма и нас там, няма да има и кой да подава сигнали за наглите им набези. Което ме кара да си мисля, че сега ще имат прекрасни условия да се справят с популацията на рибите и когато го разрешат отново, ще ловим там само дедовия.....
-
- ще става разбирач
почва промишления риболов-нито закони нито държава