Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Re: Воблери
Клипчето е перфектно, колега, нямам неясноти - нанизваш и дърпаш!
Благодаря за споделянето, вярвам това ще е много полезно и на други колеги! Бъди жив и здрав, пожелавам ти много слука на ръчните воблери! 
Между другото, този първият воблер каква игра си му докарал, сполучлив ли е? Харесва ми формата му, ще се пробвам и аз да направя такъв!

Между другото, този първият воблер каква игра си му докарал, сполучлив ли е? Харесва ми формата му, ще се пробвам и аз да направя такъв!

Воблерът направо танцуваше, както в бързите течения на Марица, така и в спокойните води на софийските кариери, а същото така беше изключително стабилен. Смешното обаче е, че лопатката е залепена толкова на криво, че ще уплаши дори и начинаещ воблеро строител
, но тайната на криво залепената лопатка е в това, че по този начин компенсирах липсата на олово от едната страна 

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Аз съм чувал, че някои производители нарочно монтират лопатката малко накриво, за да придадат по-добри движения на воблера.
Без да искам и аз следвам тоя принцип - до сега нито един воблер от скромното ми производство не е с права лопатка, колкото и да се старая, все изрязвам малко накриво улея. 

Да мерси,само не разбрах на какво нанизваш канталчето? 

Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
Най-обикновена отверка, важното е кантала да може да се върти спокойноAlucard написа:Да мерси,само не разбрах на какво нанизваш канталчето?

Здравейте, колеги. Опитвам се да дялкам воблери от няколко години, но само от време на време ейтака за разпускане. Учил съм се от методите на колегите: чуруликпенчо, Злак и много други майстори колеги, които са сподели своя опит в изработката на воблери. За материал ползвам дураформ или елша. В началото ги боядисвах с лак за нокти, сега се опитвам с акрилни бои. Ето и някой от тях 

"С прости и примитивни хора няма как да се случват нещата"
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Добре са станали,дано да са уловисти! 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Ето моите първи опити за направата на воблерчета:

Този е копие на риджито, като при пръскането му, без да искам, му изцапах лопатката
Играта му е само при по-бърза проводка, като е перфектен за туичинг и за течения

Този беше с идеята за малко лично творчество и при теста му на софийска баластриера показа добре изразена собствена игра и събуди интереса на 10-тина костура

Този трябваше да е копи на Данзанте на Понтон 21, но не ми стигна времето да го довърша...

Това е за сега, когато имам време продължавам!
Този е копие на риджито, като при пръскането му, без да искам, му изцапах лопатката

Този беше с идеята за малко лично творчество и при теста му на софийска баластриера показа добре изразена собствена игра и събуди интереса на 10-тина костура

Този трябваше да е копи на Данзанте на Понтон 21, но не ми стигна времето да го довърша...

Това е за сега, когато имам време продължавам!

- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега pampo98,разгледах внимателно твоите творения....искаш критика(от л.с.)?Нямам!Първите ти опити са мн. добри.Да видиш моите от зората на воблеростроенето
Правилно си се насочил към копиране на фабрични модели.Имам един съвет,преди да топнеш воблера на вода го потопи в разреден лак за дърво и изчакай да изсъхне за да не пие вода и да се заздрави балсата или др.дърво.Успех в дялкането.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Отлично!Имам въпрос относно фолиото което слагаш.Не се ли получава ръб от фолиото и как го премахваш.Също ме интересува какво фолио ползваш?spoon23 написа:Колега pampo98,разгледах внимателно твоите творения....искаш критика(от л.с.)?Нямам!Първите ти опити са мн. добри.Да видиш моите от зората на воблеростроенетоПравилно си се насочил към копиране на фабрични модели.Имам един съвет,преди да топнеш воблера на вода го потопи в разреден лак за дърво и изчакай да изсъхне за да не пие вода и да се заздрави балсата или др.дърво.Успех в дялкането.
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Коко фолиото е от железарията за около 4 лв,самозалепващо алуминиево.Получава се лек ръб който може да се премахне със шкурка или кит. http://www.youtube.com/watch?v=tCb4HEPR ... plpp_video малко Японско показно
.

Колегата spoon23 не ти ли омръзна да засенчваш производителите на воблери
, браво колега само така.
И една молба от мен. Тъй като на скоро ми попадна дураформ , искам да помоля ако може някой от колегите да покаже с няколко снимки и кратки обеснения как превръща тези плоскости във воблери, защото ми е тъмна Индия (все пак всички воблери, които съм правил до момента са били само от балса). Благодаря предварително.

И една молба от мен. Тъй като на скоро ми попадна дураформ , искам да помоля ако може някой от колегите да покаже с няколко снимки и кратки обеснения как превръща тези плоскости във воблери, защото ми е тъмна Индия (все пак всички воблери, които съм правил до момента са били само от балса). Благодаря предварително.
Това са едни от първите.. Така че снимките са по-скоро насочващи.
Темата на Чуруликпенчо е това, което трябва да намериш и прочетеш.

Темата на Чуруликпенчо е това, което трябва да намериш и прочетеш.

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колегата capetano е показал мн.добре процеса
.Незнам сега дали да пускам моите снимки
?Ще добавя една идея от чуруликпенчо,това е средния лист ПВЦ на който може да се изрежат камери за тежести,тракалки и система за далечно замятане.Темата на Чуруликпенчо http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=12640 за съжаление не виждам снимките.Тук съм качил моите Step by Step http://spoon23.snimka.bg/fishing/step-by-step.718724 Чао засега.