Как да вържем кукичка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Как да вържем кукичка

Мнение от Иво Вълов »

Клипчето е мое, в един друг форум имаше про6лем с едни поводи едни чудесии , та колегата му се отвръзвали куките и както и да е , реших да пусна темата за тези дето тепърва навлизат в ри6олова и искат да се научат на нещо.
Аз мога да покажа как се връзват кукички, или поне аз как знам да връзвам , ако някой сметне метода за грешен , да ме поправи. За мен лично това е най до6рият начин !

[youtube1]<object width="1280" height="720"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/B9G1idv9A6E?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/B9G1idv9A6E?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="1280" height="720" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Последно промяна от Иво Вълов на Сря Дек 05, 2012 12:25 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Как да вържем кукичка

Мнение от antivik »

Там до колкото си спомням става въпрос за връзване с куковързвачка, че се отвързват, а не на ръка :? .
Па и в клипа показваш връзване на коджа голям ченгел, ако е някоя 16-18 кука бая ще се озориш да я вържеш така/поне на мен ми е зор :? /.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Благодарско Иво ! Дори и смешно да звучи, този възел не съм го ползвал. А с моя си начин наистина имах случаи възела да се разплете.За шаранска кука става.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

antivik написа: ако е някоя 16-18 кука бая ще се озориш да я вържеш така/поне на мен ми е зор :? /.
Точно затова си купуваш една връзвачка и никога повече няма да имаш проблеми. Навивките не се качват едан върху друга и възелал става чист и спретнат.
Аз връзвам с това

[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kB_sTkYRrqc?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kB_sTkYRrqc?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Иво Вълов написа:Клипчето е мое, в един друг форум имаше про6лем с едни поводи едни чудесии , та колегата му се отвръзвали куките и както и да е , реших да пусна темата за тези дето тепърва навлизат в ри6олова и искат да се научат на нещо.
Аз мога да покажа как се връзват кукички, или поне аз как знам да връзвам , ако някой сметне метода за грешен , да ме поправи. За мен лично това е най до6рият начин !
http://www.youtube.com/watch?v=B9G1idv9 ... e=youtu.be
Аз ползвам същия възел и не съм имал никакви проблеми до сега. Само че навиването го правя от към лопатката в посока към извивката. При това издърпването на излишното влакно става в обратната посока и на практика не се изхвърля нищо от влакното. До 16 номер куки нямам проблем с връзването.
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

ЗА мен това е най-добрият шаранджийски възел.Много здрав,а самия възел остава вътре в намотките и по този начин става перфектен за работа с царевица.Дори и най-меките зърна стоят върху него като заковани.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

gamon написа: Аз ползвам същия възел и не съм имал никакви проблеми до сега. Само че навиването го правя от към лопатката в посока към извивката. При това издърпването на излишното влакно става в обратната посока и на практика не се изхвърля нищо от влакното. До 16 номер куки нямам проблем с връзването.
Това мислех и аз да пиша.
По-бързо и лесно се вързва кукичката.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Чирузе, 2 ги имам за големи и за малки куки, но нещо не могат да стегнат хубаво куките в ченетата и кога тръгна да ги стягам излизат. Нещо не мо`а натамани възела и често ми се случва да се отвържат/особено дребните номера 16-18-за20 да не говорим/.
То верно, че ръцете малко се одървиа и дзъркелите са недоскиф, но ще се борим докът можем :wink:
Между другото от какъв материал е туй вързвало де го имаш, заслужава ли си парите?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не си разбрал замисъла :)
Челюстите не трябва да стискат. Възела се стяга свед това, когато куката вече е свободна, на ръка.
Челюстите само фиксират куката, докато направиш намотките и оформиш възела.
Погледни клипчето пак и нещата ще се изяснят :wink:
Нямам нито една развързана кука от връзвачката, преди това се случваше. Става дума все за куки 14-22.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

chirusa_bg написа:Не си разбрал замисъла :)
Челюстите не трябва да стискат. Възела се стяга свед това, когато куката вече е свободна, на ръка.
Челюстите само фиксират куката, докато направиш намотките и оформиш възела.
Погледни клипчето пак и нещата ще се изяснят :wink:
Нямам нито една развързана кука от връзвачката, преди това се случваше. Става дума все за куки 14-22.
Клипа определено е полезен, има едно - две хващания и придържания за които не съм се сетил и ще ги пробвам. С 12-14-ките все още се справям/с малко труд/, но кога стигна къде 16-18 става зор. Верно, че до сега пробвах да стягам възела като изтеглям връзвачката и държа влакното, но сега ще пробвам според клипа и сигур ще има определен ефект :wink: .
И благодарности за клипа и акъла :drinkers: .
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

За малките куки си взимаш от куковръзвачките на Стонфо и забравяш :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

gamon написа:...Само че навиването го правя от към лопатката в посока към извивката. При това издърпването на излишното влакно става в обратната посока и на практика не се изхвърля нищо от влакното. До 16 номер куки нямам проблем с връзването.
+1
Връзвал съм и 24-ка :)
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

С.Върбанов написа:За малките куки си взимаш от куковръзвачките на Стонфо и забравяш :wink:
Че моята за малките кукета е баш такава, сал де не помнех фирмата.
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Още едно същественно предимство на възела: Никъде нищо не се промушва и това дава възможност да се връзва куката директно на основното влакно или да се подмени изтъпена кука на същия повод при което той се скъсява само около 3 см.
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Както колегата Gamon и аз ползвам същият възел, но навивам в другата посока (от лопатката към куката) и изтеглям повода. Най-ползваният възел от мен. Има и друго предимство, за шаранджиите и фидеристите, стават перфектни понтажи "на косъм" за куки с лопатки, защото си фиксираш косъма предварително. До сега съм нямал проблеми, а и възелът е естетически издържан :)
Успех!
Гено Генов
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”