Вълк за домашен любимец

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
tun4o
новобранец
новобранец

Вълк за домашен любимец

Мнение от tun4o »

Здравейте колеги,
Искам да попитам някой дали е наясно дали е разрешено да се гледа вълк като домашен любимец.

Ако някой знае също и дали някъде се развъждат и продават може да ми каже.

Ако въпросите са ми неуместни предварително се извинявам.

Поздрави,
Станислав
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Вълк за домашен любимец

Мнение от С.Върбанов »

Имах познат с 2бр от тези модели и ги гледаше доста години , ама си ги беше намерил в гората , като бебета и ги беше прибрал не знам да се продават вълци някъде :D
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
tct

Мнение от tct »

tun4o написа:Здравейте колеги,
Искам да попитам някой дали е наясно дали е разрешено да се гледа вълк като домашен любимец.

Ако някой знае също и дали някъде се развъждат и продават може да ми каже.
Вълкът е диво животно ,не е защитен вид.По принцип е забранено отглеждането му в домашни условия,ма ако си го хванеш и има къде да го отглеждаш без да има в съседство "доброжелатели" става.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Както ти каза колегата диво животно има нужда от свобода и природа, не се занимавай да го опитомяваш, ако си намерил някои малак и ранен помогни му да се излекува и обратно в гората.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Никой не вярваше на моя човек ,че това са вълци :wink: те си се държаха точно , като кучета и бяха много привързани към него ! НО влезеше ли чужд човек в двора започваха да сноват точно , като чакали де.а и веднага си личеше ,че не са кучета тип вълча порода , а са си чисти вълци :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
tun4o
новобранец
новобранец

Мнение от tun4o »

Благодаря за отговорите

Идеята ми не е да си хвана някой див от гората :)
Напълно наясно съм с това, че са диви животни и да ги лишиш от свободата им е неморално.

Бих си взел(купил), ако някъде ги развъждат или са хванали малки сирачета например.

От нещата по-горе приемам, че на теория е възможно и може би някой ден ще намеря :)

Поздрави,
Станислав
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

Не е невъзможно, аз си гледам един вълчо(кръстоска между вълк и маламут), но неговата история е уникална. Инак не е вярно, че вълците не са защитени, напротив! За вземане на вълчета от гората изобщо не искам да коментирам, по-циганска постъпка няма.

Колкото до регистрацията - все ще се намери някой познат ветеринар, който да го пише за маламут(canis lupus domesticus) и вече ваксинации и всичко останало е като на куче. За възпитанието може да се каже много, но най-вече трябва да знаеш, че ще си остане ловец и не е много умно да го гледаш в градски условия. Просто по никакъв начин не можеш да го отучиш да лови котки, птички и всякакви дребни животни. Инак са страхотно верни животни, ако е израсъл при теб ще те слуша много.

Все пак вероятността да си намериш вълк е много малка, но пък можеш винаги да си вземеш аляски маламут, което практически си е питомен вълк. Страхотни кучета, ако живееш активно. Но има същия проблем с малките животни, за съжаление непреодолим.
Успех, и ако решиш, че искаш маламут пиши ми на лс, имам нещо впредвид.
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Ето нещо много интересно по тема - Живот сред вълците
http://hobyto.com/post/1844/zhivot-sred-valtsite
Изображение
Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Надявам се скоро да видим филма по някой от специализираните тв- канали! :)

п.п. според мен не е нормално да се тормози диво животно "от висок клас" да става на "домашен любимец"- представяте ли си как би се чувствал вълк в града...на синджир в двора; само за информация на аудиторията- вълкът има 10 пъти по остър слух и 10 пъти по силно развито обонняние от немската овчарка, която пък от своя страна има 10 пъти по-развити аналогични сетива от човека! :idea: :wink:
Колега, препоръчвам ти за "домашен любимец " да си вземеш кучка, по възможност руса... :D :drinkers: :drinkers:
Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

По тв съм гледал ,че Вълка е със 30 % по интелигентен от кучето ,и със доста по силна захапка,но това е животно устроено всеки ден да ловува
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”